Una empresa pot contractar els serveis d’una altra empresa perquè ella no els pot realitzar. En aquest cas, pot contractar amb una empresa que s’hi dediqui o a empreses multiserveis.
A continuació t’expliquem tot els detalls sobre aquest tipus d'empresa i com la reforma laboral pretén acabar amb la precarietat que les envolta!
Les empreses multiserveis (o empreses de serveis integrals) són aquelles que no tenen una activitat principal, sinó que es dediquen a prestar els seus serveis auxiliars a terceres empreses que ho sol·liciten.
Alguns dels serveis més demanats per les empreses multiserveis són: la neteja, la seguretat, el manteniment, l’hostaleria, el transport...
Tot i que poden semblar semblants cal diferenciar les empreses multiserveis de les empreses de treball temporal (ETT).
Les empreses multiserveis regulen les condicions laborals de les seves treballadores mitjançant convenis propis d’empresa, evitant l’aplicació dels convenis col·lectius sectorials.
Així doncs, la contractació dels serveis de les empreses multiserveis suposa per a l’empresa usuària la reducció dels costos de l'activitat per mitjà de la desregulació de les relacions laborals; empitjorant i precaritzant les condicions laborals de les persones treballadores que presten serveis a través d’aquestes empreses.
La passada reforma laboral del PP de 2012 va suposar la precarització de les condicions laborals de les treballadores afectades per les empreses multiservei. Va establir la prioritat d’aplicació del conveni d’empresa sobre els convenis sectorials, i això va provocar que les empreses apliquessin el salari mínim interprofessional (SMI) i l’Estatut de les Treballadores.
La reforma laboral modifica l’article 42.6 de l’Estatut de les Treballadores. Això suposa l’aplicació del conveni sectorial d’aplicació en funció de l’activitat desenvolupada, llevat que existeixi un altre conveni sectorial aplicable conforme al que es disposa en el Títol III.
I en el cas que l’empresa contractista o subcontractista tingui conveni propi, s'aplicarà en els termes de l'article 84 de l’ET. És a dir, sempre respectant la prevalença del conveni del sector pel que fa als salaris.
Si tens qualsevol consulta laboral, no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres!
Més sobre la reforma laboral: