Contracte fix discontinu: quins són els canvis de la reforma laboral?

La reforma laboral ha sigut el resultat de molts mesos de negociacions entre el Govern espanyol, els sindicats i les patronals. Però com afecten els canvis al contracte fix discontinu? T’ho expliquem a continuació!

El contracte fix discontinu abans de la nova reforma laboral

Fins ara, el contracte indefinit fix discontinu, estava pensat per fer treballs que tinguin el caràcter de fixos discontinus i no es repeteixin en dates certes, dins del volum normal d’activitat de l’empresa.

El contracte fix discontinu està regulat a l’article 16 de l’Estatut de les Treballadores.

Quins són els canvis que estableix la reforma laboral?

L’objectiu de la reforma laboral és acotar el contracte fix discontinu per a les situacions següents: per a la realització de feines estacionals o d'activitats de temporada.

Ara, l’empresa ha d’informar a la representació legal de les treballadores amb antelació de l’inici de cada exercici, del calendari amb la previsió de crida anual i de les dades de les altes efectives de les treballadores fixes discontínues.

També ha d’informar a les treballadores fixes discontínues de l’existència de vacants de caràcter fix ordinari per a la seva postulació i conversió voluntària.

El contracte fix discontinu després de la nova reforma laboral

Les característiques del nou contracte fix discontinu són les següents:

  • Es reconeixerà l'antiguitat de tot el període de la relació laboral, no únicament del temps treballat de manera activa.
  • S’ha de formalitzar per escrit. Ha d’incloure els elements essencials de l’activitat, la jornada, la durada de l’activitat, la distribució horària. La crida també s’ha de formalitzar per escrit.
  • Deure d’informació de l'empresa a la representació sindical i a les treballadores.

S’hi podran acollir les feines amb contracte administratiu o mercantil. També es poden subscriure entre una empresa de treball temporal (ETT) i la treballadora contractada per a ser cedida a una altra empresa.

Com afecten els canvis en el contracte fix discontinu a les treballadores?

La reforma laboral dóna més seguretat a la crida de les treballadores fixes discontínues i reforça els drets de les treballadores i els de la representació sindical.

La reforma laboral suposa un canvi favorable per a les treballadores, ja que estableix més garanties en l’àmbit de la transparència (exigint l’obligació d’informació a la representació sindical i a les treballadores) i també estableix el còmput de l’antiguitat de tot el període de la relació laboral, la qual cosa atorga més seguretat a les treballadores.

Pots consultar la normativa al següent enllaç

Més sobre la reforma laboral:

Descarrega’t la guia jove de supervivència al món laboral

Aquí podràs trobar el necessari per moure’t al món laboral. Tot el que necessites saber!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

⚠️ Durant molt de temps s'ha fet ús de les empreses multiserveis per abaratir costos empresarials a través de la retallada de condicions laborals ✂️

⁉️ Saps com la reforma laboral pretén canviar aquesta cultura de la precarietat? 👉 https://avalot.cat/empreses-multiserveis-reforma-laboral/

#reformalaboral

🚨 La sobreutilització del contracte d'obra i servei l'han convertit en una peça clau de la temporalitat i la precarietat laboral en els últims temps.

🧐Saps que partir del 30 de març ja no es podran subscriure més contractes d'obra i servei? 👉 https://avalot.cat/contracte-obra-i-servei-reforma-laboral/

🖊️"Actualment, un dels perills més grans per a la governança democràtica [...] és la manipulació originada per les fakenews en les xarxes socials i en alguns mitjans de comunicació".

Sobre la manipulació a través de les imatges i les paraules https://elobrero.es/opinion/81409-la-manipulacion-de-las-imagenes.html @David_Lerin

🧐Estàs familiaritzada amb el concepte de la ultraactivitat? Saps què implica? 👉

📢Amb la nova reforma laboral, l'empresa ha de respectar les condicions establertes en el conveni col·lectiu encara que aquest arribi a la seva data de venciment! 👉https://avalot.cat/ultraactivitat-reforma-laboral/

🧐 Quins canvis estableix la reforma laboral pel que fa als #ERTO?
🤔 En quins casos es podran utilitzar?
🕷️ Què és el Mecanisme XARXA?

Seguim analitzant la reforma aquí 👉 https://avalot.cat/erto-reforma-laboral/

Load More...

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram