Contracte fix discontinu: quins són els canvis de la reforma laboral?

La reforma laboral ha sigut el resultat de molts mesos de negociacions entre el Govern espanyol, els sindicats i les patronals. Però com afecten els canvis al contracte fix discontinu? T’ho expliquem a continuació!

El contracte fix discontinu abans de la nova reforma laboral

Fins ara, el contracte indefinit fix discontinu, estava pensat per fer treballs que tinguin el caràcter de fixos discontinus i no es repeteixin en dates certes, dins del volum normal d’activitat de l’empresa.

El contracte fix discontinu està regulat a l’article 16 de l’Estatut de les Treballadores.

Quins són els canvis que estableix la reforma laboral?

L’objectiu de la reforma laboral és acotar el contracte fix discontinu per a les situacions següents: per a la realització de feines estacionals o d'activitats de temporada.

Ara, l’empresa ha d’informar a la representació legal de les treballadores amb antelació de l’inici de cada exercici, del calendari amb la previsió de crida anual i de les dades de les altes efectives de les treballadores fixes discontínues.

També ha d’informar a les treballadores fixes discontínues de l’existència de vacants de caràcter fix ordinari per a la seva postulació i conversió voluntària.

El contracte fix discontinu després de la nova reforma laboral

Les característiques del nou contracte fix discontinu són les següents:

  • Es reconeixerà l'antiguitat de tot el període de la relació laboral, no únicament del temps treballat de manera activa.
  • S’ha de formalitzar per escrit. Ha d’incloure els elements essencials de l’activitat, la jornada, la durada de l’activitat, la distribució horària. La crida també s’ha de formalitzar per escrit.
  • Deure d’informació de l'empresa a la representació sindical i a les treballadores.

S’hi podran acollir les feines amb contracte administratiu o mercantil. També es poden subscriure entre una empresa de treball temporal (ETT) i la treballadora contractada per a ser cedida a una altra empresa.

Com afecten els canvis en el contracte fix discontinu a les treballadores?

La reforma laboral dóna més seguretat a la crida de les treballadores fixes discontínues i reforça els drets de les treballadores i els de la representació sindical.

La reforma laboral suposa un canvi favorable per a les treballadores, ja que estableix més garanties en l’àmbit de la transparència (exigint l’obligació d’informació a la representació sindical i a les treballadores) i també estableix el còmput de l’antiguitat de tot el període de la relació laboral, la qual cosa atorga més seguretat a les treballadores.

Pots consultar la normativa al següent enllaç

Més sobre la reforma laboral:

GUIA AUTODEFENSA LABORAL AVALOT

DESCARREGA'T LA GUIA D'AUTODEFENSA LABORAL

En aquesta guia laboral trobaràs la resposta a tots els teus dubtes laborals. Conèixer els teus drets és imprescindible per poder defensar-los!
  • DD slash MM slash YYYY

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram