Les trans en el mercat laboral: una situació d’exclusió social

Al món laboral les trans i en general tot el col·lectiu LGTBIQ+ pateixen moltes violències. L’accés al mercat laboral per les trans és molt complicat. Quan hi són, han de suportar múltiples violències que fa que moltes no s’expressin lliurement per por a perdre la feina o a patir violència en l’àmbit laboral.  

Exclusió social de les trans en el mercat laboral

Recordem que la taxa d’atur a Espanya de les persones trans és, segons FELGTB, del 85%.

La independència econòmica és quelcom essencial per al desenvolupament i empoderament personal. L’estabilitat econòmica opera també com a protector davant del risc de patir violències, pobresa i exclusió social. De fet, són moltes les persones trans que en viure violència familiar per no acceptar la seva condició han de marxar del nucli familiar. De tal manera que  acaben vivint al carrer per la dificultat de trobar un pis. Segons una investigació del FRA (European Union Agency for Fundamental Rights) més del 10% de les dones trans s’han vist obligades a dormir al carrer almenys una vegada a la vida.

Les dones trans: doblement discriminades?

En un sistema heteropatriarcal com en el que vivim els privilegis de la masculinitat i l’heteronormativitat sempre es fan palès. 

Per això, els rols de privilegi també afecten les dones trans que pateixen més violència, més estigmatització, més precarietat laboral i hipersexualització que els homes trans. 

Segons l’estudi del FRA, el 77% de les dones trans ha patit discriminació a l’hora de cercar feina. En l’entorn laboral, un 47% de les dones trans han patit discriminació i un 34% dels homes trans. Un 58% de les persones trans han amagat la seva identitat en l’àmbit laboral. 

Amb aquest panorama sense oportunitats laborals són moltes les trans que es veuen abocades a exercir la prostitució com a única via laboral possible. Un l'estudi elaborat per la ONG Faciam ho remarca fent un anàlisis de la situació de les persones trans sense llar a la Comunitat de Madrid. 

Què reclamem?

Des de l’Avalot considerem que és necessari implementar accions per assegurar la incorporació de les persones trans al món laboral en igualtat de condicions que la resta de la població.  Cal, també, eliminar els prejudicis i estigmatització cap a les persones trans. 

En aquest sentit, valorem positivament que la “llei trans” estableixi mecanismes per revertir la situació de dificultat l’accés al mercat laboral de les persones trans. També valorem la creació de plans específics per millorar l’ocupabilitat i la creació de quotes de reserva de llocs en l’àmbit públic i incentius per a la contractació en l’àmbit privat.

Considerem, doncs, que hauria de ser una obligació de les empreses assegurar la implementació efectiva de protocols contra l’assetjament i discriminació cap a les persones trans. 

És important formar les delegades sindicals en matèria de respecte a la identitat trans i altres entitats de gènere per tal que els centres de treball esdevinguin espais segurs.

Per últim, cal eliminar la violència institucional exercida cap a les persones trans. Com la violència que es produeix en l’àmbit de la filiació per assegurar el desenvolupament dels seus drets sense cap mena de discriminació. 

Descarrega’t la guia jove de supervivència al món laboral

Aquí podràs trobar el necessari per moure’t al món laboral. Tot el que necessites saber!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

📢Les vacances són un dret fonamental de totes les treballadores.

❗️Però què passa si tens un contracte a temps parcial?

T’ho expliquem aquí! 👉https://avalot.cat/vacances-temps-parcial/

❗️El 17 de maig és el dia internacional contra la LGTBI-fòbia.

📢El 17 de maig del 1990 l'OMS va eliminar l'homosexualitat del llistat de malalties mentals.

⚠️Aquest dia té com a objectiu denunciar les discriminacions.

T'expliquem més sobre el tema!👉https://avalot.cat/lgtbi-fobia/

❗️QUÈ PUC FER SI L’EMPRESA NO PAGA LES MEVES COTITZACIONS A LA SEGURETAT SOCIAL?

⚠️L’obligació de cotitzar neix des del moment en què s’inicia l’activitat laboral.

T’expliquem que has de fer en el cas que l’empresa no compleixi aquesta obligació! 👇

Obrim fil! 🧵
#FAQSlaborals

La reforma de la llei de l'avortament ha causat aquests dies més rebombori de l'esperat per un tema en concret: la baixa laboral per una regla dolorosa🩸

📢Des de l'Avalot, com a sindicat feminista, ens posicionem a favor d'aquesta mesura 👉 https://avalot.cat/posicionament-sobre-la-baixa-laboral-a-causa-de-la-regla-dolorosa/

Obrim 🧵👇

Load More...

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram