Les trans en el mercat laboral: una situació d’exclusió social

Al món laboral les trans i en general tot el col·lectiu LGTBIQ+ pateixen moltes violències. L’accés al mercat laboral per les trans és molt complicat. Quan hi són, han de suportar múltiples violències que fa que moltes no s’expressin lliurement per por a perdre la feina o a patir violència en l’àmbit laboral.  

Exclusió social de les trans en el mercat laboral

Recordem que la taxa d’atur a Espanya de les persones trans és, segons FELGTB, del 85%.

La independència econòmica és quelcom essencial per al desenvolupament i empoderament personal. L’estabilitat econòmica opera també com a protector davant del risc de patir violències, pobresa i exclusió social. De fet, són moltes les persones trans que en viure violència familiar per no acceptar la seva condició han de marxar del nucli familiar. De tal manera que  acaben vivint al carrer per la dificultat de trobar un pis. Segons una investigació del FRA (European Union Agency for Fundamental Rights) més del 10% de les dones trans s’han vist obligades a dormir al carrer almenys una vegada a la vida.

Les dones trans: doblement discriminades?

En un sistema heteropatriarcal com en el que vivim els privilegis de la masculinitat i l’heteronormativitat sempre es fan palès. 

Per això, els rols de privilegi també afecten les dones trans que pateixen més violència, més estigmatització, més precarietat laboral i hipersexualització que els homes trans. 

Segons l’estudi del FRA, el 77% de les dones trans ha patit discriminació a l’hora de cercar feina. En l’entorn laboral, un 47% de les dones trans han patit discriminació i un 34% dels homes trans. Un 58% de les persones trans han amagat la seva identitat en l’àmbit laboral. 

Amb aquest panorama sense oportunitats laborals són moltes les trans que es veuen abocades a exercir la prostitució com a única via laboral possible. Un l'estudi elaborat per la ONG Faciam ho remarca fent un anàlisis de la situació de les persones trans sense llar a la Comunitat de Madrid. 

Què reclamem?

Des de l’Avalot considerem que és necessari implementar accions per assegurar la incorporació de les persones trans al món laboral en igualtat de condicions que la resta de la població.  Cal, també, eliminar els prejudicis i estigmatització cap a les persones trans. 

En aquest sentit, valorem positivament que la “llei trans” estableixi mecanismes per revertir la situació de dificultat l’accés al mercat laboral de les persones trans. També valorem la creació de plans específics per millorar l’ocupabilitat i la creació de quotes de reserva de llocs en l’àmbit públic i incentius per a la contractació en l’àmbit privat.

Considerem, doncs, que hauria de ser una obligació de les empreses assegurar la implementació efectiva de protocols contra l’assetjament i discriminació cap a les persones trans. 

És important formar les delegades sindicals en matèria de respecte a la identitat trans i altres entitats de gènere per tal que els centres de treball esdevinguin espais segurs.

Per últim, cal eliminar la violència institucional exercida cap a les persones trans. Com la violència que es produeix en l’àmbit de la filiació per assegurar el desenvolupament dels seus drets sense cap mena de discriminació. 

Descarrega’t la guia jove de supervivència al món laboral

Aquí podràs trobar el necessari per moure’t al món laboral. Tot el que necessites saber!
  • dd/mm/aaaa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

❗QUÈ PUC FER SI TINC DUBTES SOBRE LA QUITANÇA?

💡La quitança o "finiquito" és el document de liquidació on es reflecteixen els conceptes que queden pendents.
🤔Alguna vegada no has estat d’acord amb la quitança?
T’expliquem que fer en aquests casos!👇
Obrim fil!🧵
#FAQSlaborals

🔴7 d’Octubre, Dia Mundial del Treball Digne.✊

👉La UGT ens mobilitzem sota el lema “Justícia Salarial” a les 12h, davant de Foment del Treball a Barcelona, i a la resta de territoris‼️👇
#Salarioconflicte

ℹ️ https://www.ugt.cat/7-doctubre-dia-mundial-del-treball-digne-la-ugt-ens-mobilitzem-sota-el-lema-justicia-salarial/

🕘És freqüent que l’empresa ens demani fer més hores de les establertes a la nostra jornada.
👀És important no confondre les hores complementàries amb les extraordinàries.

T'expliquem el que has de saber de les hores complementàries!👉https://avalot.cat/hores-complementaries/

🤱 La prestació per risc durant la lactància és una prestació econòmica que pretén protegir la treballadora (i la criatura) davant una situació de risc en la realització de la seva feina.

👀 T’expliquem el que has de saber sobre aquesta prestació!👉 https://avalot.cat/prestacio-risc-lactancia/

Load More...

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram