Treballadores de la llar: desprotegides i desvaloritzades

El 30 de març és el dia de les treballadores de la llar. Aquest col·lectiu és un dels més invisibilitzats que trobem al nostre país. Amb unes condicions laborals precàries i amb una gran desprotecció. Les treballadores de la llar estan en una situació inestable on la major part de la seva feina es troba en l'economia submergida.

Quin col·lectiu social és?

El sector de la neteja de la llar sol estar molt feminitzat. Les treballadores solen ser dones migrades sense xarxes de suport i/o sense papers. Molt vulnerables a patir abusos laborals. Poques d'elles estan afiliades a la seguretat social i això aporta més desprotecció institucional i laboral.

És una feina essencial i de gran importància, però a la qual es dona molt poc valor i s'invisibilitza.

Situació en la qual viuen les treballadores de la llar

Les activitats de cures, neteja i serveis a les persones són les que tenen més treballadores dones. Són justament aquestes les que pateixen situacions de més precarització, tant de condicions laborals com salarials. Han estat aquests mateixos sectors els que han estat més afectats durant la pandèmia.

Una característica d'aquest sector és la desregulació de la seva situació, ja que en pocs casos estan contractades i, per tant, formen part de l'economia submergida.

És per això que les treballadores de la llar queden al marge de la llei de prevenció de riscos laboral. També pateixen una manca de regulació que les porta a patir vulneracions dels seus drets com poden ser: discriminacions, acomiadaments improcedents i indefensió jurídica.

A aquestes treballadores no se'ls garanteix el dret a l’atur ni els permisos laborals, als quals tenen dret la resta de treballadores. En el moment de la jubilació es troben amb poques hores cotitzades amb salaris precaris. Això les porta a tenir una prestació per jubilació molt minsa i les condemna a haver de buscar ajuda social per tenir uns ingressos dignes.

Situació de les treballadores de la llar a Catalunya

Dins del col·lectiu de les treballadores de la llar a Catalunya un 23,8% són dones estrangeres i entre el 30 i el 40% treballen en negre. La gran majoria d'habitatges de Catalunya que contracten treballadores domèstiques són a Barcelona (70%). S'estima que un terça d'aquestes estan sense permís de treball o de residència.

Més de la meitat a Barcelona cobren menys de 18.000 euros bruts anuals i un quart d'aquestes en cobren menys de 10.500 euros (segons dades de Barcelona Activa).

Vulneracions dels drets laborals de les treballadores de la llar

En molts casos les treballadores de la llar no se'ls permet descansar les hores marcades, això s'agreuja quan són treballadores internes (que viuen dins l'habitatge). Moltes d'elles tampoc estan afiliades a la seguretat social, ni tenen un sou digne, ni vacances.

Aquest col·lectiu té més risc de patir agressions sexuals, ja que es troben en espais privats i el dret a la inviolabilitat dels domicilis està més protegit que no el del treball.

Moltes d'aquestes pràctiques queden impunes i amagades, ja que es donen dins dels habitatges, lloc on és difícil detectar aquests comportaments pels mecanismes clàssics de detecció.

Des d'Avalot volem demanar un tracta laboral digne per a totes les treballadores i la regulació de la situació d'aquest col·lectiu perquè puguin gaudir d'uns drets laborals dignes. Necessitem com a societat donar valor a aquestes feines feminitzades.

Descarrega’t la guia jove de supervivència al món laboral

Aquí podràs trobar el necessari per moure’t al món laboral. Tot el que necessites saber!
  • dd/mm/aaaa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

❗QUÈ PUC FER SI TINC DUBTES SOBRE LA QUITANÇA?

💡La quitança o "finiquito" és el document de liquidació on es reflecteixen els conceptes que queden pendents.
🤔Alguna vegada no has estat d’acord amb la quitança?
T’expliquem que fer en aquests casos!👇
Obrim fil!🧵
#FAQSlaborals

🔴7 d’Octubre, Dia Mundial del Treball Digne.✊

👉La UGT ens mobilitzem sota el lema “Justícia Salarial” a les 12h, davant de Foment del Treball a Barcelona, i a la resta de territoris‼️👇
#Salarioconflicte

ℹ️ https://www.ugt.cat/7-doctubre-dia-mundial-del-treball-digne-la-ugt-ens-mobilitzem-sota-el-lema-justicia-salarial/

🕘És freqüent que l’empresa ens demani fer més hores de les establertes a la nostra jornada.
👀És important no confondre les hores complementàries amb les extraordinàries.

T'expliquem el que has de saber de les hores complementàries!👉https://avalot.cat/hores-complementaries/

🤱 La prestació per risc durant la lactància és una prestació econòmica que pretén protegir la treballadora (i la criatura) davant una situació de risc en la realització de la seva feina.

👀 T’expliquem el que has de saber sobre aquesta prestació!👉 https://avalot.cat/prestacio-risc-lactancia/

Load More...

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram