Recerca de feina a les xarxes socials

Les xarxes socials poden ser grans aliades en la recerca de feina si les utilitzem de la manera correcta.

També t'interessa: recerca de feina en temps de pandèmia

Quines xarxes socials podem utilitzar per a la recerca de feina?

Hi ha diferents tipus de xarxes socials, algunes més genèriques, com Facebook, Twitter, Instagram, i d'altres més específiques i dirigides a crear una xarxa de professionals, com Linkedin o Xing.

Normalment, les genèriques van molt bé per seguir comptes de serveis laborals o d’empreses que publiquin les seves ofertes laborals.

Les especifiques, serveixen per publicar el teu perfil professional i que les empreses ho puguin veure i contactar amb tu, un canal d'informació bidireccional.

Per què és important utilitzar les Xarxes Socials en la recerca de feina?

A través de les xarxes socials aplicades a la recerca de feina podem fer un seguiment en temps real de les ofertes de treball, tenint així més oportunitats de ser una de les primeres candidates apuntades a les ofertes.

En l'actualitat, al percentatge de candidates que enviem el nostre CV a una oferta de feina que hem conegut a través de les xarxes socials gira al voltant del 80%.

A més, la gran majoria de les professionals de RRHH consideren que la candidata activa en xarxes socials té més oportunitats laborals.

La xarxa de contactes a través de les xarxes socials

La xarxa de contactes és una de les millors eines per a la cerca de feina. Les xarxes socials et permeten treballar el networking (xarxa de contactes) i ajudar-te a trobar una feina.

Facebook o Twitter poden tenir la seva utilitat a l'hora de fer recerca: participar de grups que publiquen ofertes o seguir empreses objectiu, per exemple.

Bon ús de les xarxes socials per cercar feina

Les xarxes socials et permeten gestionar la teva imatge personal i professional i potenciar el teu perfil. Si les utilitzem correctament, es poden convertir en eines molt útils per projectar-nos i fer-nos visibles.

  • Crea un perfil adequat a cada xarxa social.
  • Mostra el teu objectiu professional.
  • Segueix a grups o empreses que siguin del teu interès.
  • Busca contactes.
  • Sigues activa a la xarxa

Errors comuns en la recerca de feina per xarxes socials

  • Cercar feina en una sola xarxa social.
  • Cuidar poc la teva marca personal. El teu perfil és la teva marca.
  • No separar l’esfera personal de la professional.
  • Utilitzar un llenguatge poc adequat.

Xarxes socials privades o públiques?

Depèn!

Has de tenir en compte que prop del 90% de les empreses reconeixen comprovar la reputació online de les candidates abans de contractar. Així doncs, si tens unes xarxes socials professionals on aportes contingut de valor, les xarxes seran un punt a favor teu.

En canvi, si les teves xarxes socials són només personals i no aporten res interessant per a les empreses, potser és millor que les privatitzes perquè les reclutadores no trobin res de tu que no vulguis mostrar.

GUIA AUTODEFENSA LABORAL AVALOT

DESCARREGA'T LA GUIA D'AUTODEFENSA LABORAL

En aquesta guia laboral trobaràs la resposta a tots els teus dubtes laborals. Conèixer els teus drets és imprescindible per poder defensar-los!
LA VULL
GUIA AUTODEFENSA LABORAL AVALOT

DESCARREGA'T LA GUIA D'AUTODEFENSA LABORAL

En aquesta guia laboral trobaràs la resposta a tots els teus dubtes laborals. Conèixer els teus drets és imprescindible per poder defensar-los!
  • DD slash MM slash YYYY

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram