Cercar feina en temps de pandèmia: alguns consells

Cercar feina digna és en si una feina i encara ho és més si el mercat laboral pateix una crisi com l'actual. És per això que et donem alguns consells que has de tenir en compte!

Per on comencem a cercar feina?

Fes una llista de les teves prioritats: és important focalitzar el que volem per intentar acotar al màxim la nostra recerca.

1.-  De què m’agradaria treballar (petits objectius)

2.-  Què puc aportar a una feina? Quines competències tinc? (test de competències)

3.-  Quina disponibilitat tinc, distància de la feina (disposo de cotxe o transport públic per arribar?)

Si tens dificultats o estàs perduda, et podem ajudar! A l'Avalot tenim un servei orientat a totes aquelles persones joves que es trobin en procés de recerca de feina i/o formació. Posa't en contacte!

Prepara un bon currículum

El currículum és important per cercar feina perquè és la primera impressió que l'empresa rebrà de tu. Tingues en compte que:

  • Has d'adaptar el currículum en funció de l'oferta a la qual vols aspirar. Si tens un perfil polivalent i busques feina en diferents sectors, és aconsellable tenir diferents CV preparats.
  • Les competències són tan importants com l'experiència o la formació, així que no t'oblidis d'afegir aquelles que consideres que creiem que poden interessar a l'empresa.
  • Simplifica la informació per tal de facilitar la lectura!

Per cercar feina no esperis a l'oferta, anticipa't!

Prepara una bona carta de presentació, per adjuntar amb el currículum. Informa’t quins són els valors de l’entitat, quins projectes porten i on pots encaixar. Mostra el teu interès per l’entitat!

Buscar en els sectors reforçats per la crisi

Alimentació, educació, sanitat, farmàcia, higiene, logística, tecnologia.

Aquests són els sectors que han sortit reforçats amb la crisi sanitària:

  • Teleoperadores: ens podran atendre no solament mitjançant el telèfon, xat i, cada vegada més, mitjançant videoconferència. 
  • Especialistes en màrqueting: personalització de les campanyes de comunicació i màrqueting per reforçar l’atenció als consumidors.
  • Cuidadores: persones que es puguin ocupar de persones dependents o fer de cangurs.
  • Netejadores i personal de manteniment: les relacionades amb la higiene d'establiments o de mitjans de transport seran sol·licitades per garantir el control dels contagis.
  • Formadores en habilitats de comunicació i treball en equip en remot: a causa de les noves situacions de treball, les professions que facilitin la productivitat del teletreball seran sol·licitades. 

Prepara’t per a les entrevistes telemàtiques

Si són gravades caldrà respondre en un vídeo algunes preguntes que ens proposarà l'empresa i si és és una entrevista virtual en viu es durà a terme en directe per plataformes o aplicacions com Zoom, Skype etc.

Cal no oblidar preparar la pregunta «què has fet durant el confinament?», perquè serà una de les que ens faran més en les entrevistes de feina post-COVID.  El que realment estan valorant són habilitats com l'adaptació al canvi o la gestió de conflictes, així que són bones respostes les que demostren que durant aquest període hem estat proactives.

Revisa les teves xarxes socials

Això no és degut a la crisi, però tingues present i recorda que les empreses utilitzen les aplicacions i les xarxes socials per conèixer més bé a les candidates. Cal revisar quina informació pública hi ha de nosaltres a internet.

Aposta per la teva marca personal a Internet, perquè la reclutadora veurà els articles que ha publicat, els posts que escrius, on fas like, els teus interessos, el que aportes a les xarxes... Tot compta!

El teletreball ha vingut per quedar-se

No només perquè les companyies han de mantenir la seva activitat online davant possibles rebrots, sinó perquè, a més, és una demanda de les treballadores. 

Com a dada, LinkedIn ha registrat des del març un 60 % més de recerques de treball remot a tot el món i, a l'Estat espanyol, les sol·licituds per accedir a aquestes vacants han augmentat un 169 %. Les candidates que tinguin experiència en teletreball estaran més ben posicionades en la recerca d'ocupació!

Mantenir una mentalitat positiva per cercar feina

Sabem que és difícil perquè les joves som les principals perjudicades del mercat de treball precari, però cercar feina és una carrera de fons i és important mantenir una actitud positiva davant els inconvenients que segurament sorgiran durant el procés. L’actitud pot marcar la diferència entre trobar i no trobar feina.

Alguns recursos a Internet

Recorda que les plataformes estan molt bé per tenir una visió global de les ofertes, però sempre que surti el nom de l’empresa o entitat contacta amb ella directament! Elimina el màxim d'intermediaris possible!

Descarrega’t la guia jove de supervivència al món laboral

Aquí podràs trobar el necessari per moure’t al món laboral. Tot el que necessites saber!
  • dd/mm/aaaa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

❗QUÈ PUC FER SI TINC DUBTES SOBRE LA QUITANÇA?

💡La quitança o "finiquito" és el document de liquidació on es reflecteixen els conceptes que queden pendents.
🤔Alguna vegada no has estat d’acord amb la quitança?
T’expliquem que fer en aquests casos!👇
Obrim fil!🧵
#FAQSlaborals

🔴7 d’Octubre, Dia Mundial del Treball Digne.✊

👉La UGT ens mobilitzem sota el lema “Justícia Salarial” a les 12h, davant de Foment del Treball a Barcelona, i a la resta de territoris‼️👇
#Salarioconflicte

ℹ️ https://www.ugt.cat/7-doctubre-dia-mundial-del-treball-digne-la-ugt-ens-mobilitzem-sota-el-lema-justicia-salarial/

🕘És freqüent que l’empresa ens demani fer més hores de les establertes a la nostra jornada.
👀És important no confondre les hores complementàries amb les extraordinàries.

T'expliquem el que has de saber de les hores complementàries!👉https://avalot.cat/hores-complementaries/

🤱 La prestació per risc durant la lactància és una prestació econòmica que pretén protegir la treballadora (i la criatura) davant una situació de risc en la realització de la seva feina.

👀 T’expliquem el que has de saber sobre aquesta prestació!👉 https://avalot.cat/prestacio-risc-lactancia/

Load More...

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram