Els desitjos i lluites de l'Avalot per al 2021

Serveis públics de qualitat

Si alguna cosa ha quedat clara aquest any, és que la sanitat pública és indiscutible. Ha quedat en evidència que la privatització de la sanitat marca una major desigualtat i exclusió, i que és la sanitat pública la que ens salva a totes en els moments complicats.

El 2020 ha deixat en evidència la importància de les feines i sectors que cada vegada pateixen més precarització: sanitàries, educació, neteja, transport, subministrament d'aliments, etc. Més que mai cal defensar la classe treballadora i els nostres drets.

Derogació de les reformes laborals

No es pot ajornar més. És urgent recuperar els drets de les treballadores per tal d'establir les condicions necessàries perquè l'ocupació sigui de qualitat, amb salaris i condicions dignes i en igualtat. Per assolir això és imprescindible derogar les reformes laborals, per tal de tornar a la situació anterior i començar un procés de negociació per aconseguir una recuperació de qualitat per a totes les persones, la societat i l'economia amb mesures que creïn ocupació de qualitat.

Polítiques juvenils d'ocupació

Les joves hem estat presents en els sectors més precaritzats i propers a les transmissions de la COVID-19, i som les grans perjudicades a nivell laboral de la crisi econòmica. Som el col·lectiu amb més dificultats socioeconòmiques i la primera generació que té unes expectatives de futur pitjor que les que tenien les nostres mares i pares a la nostra edat.

Des de l'Avalot exigim polítiques públiques dirigides a dotar de més qualitat i millors condicions en l'apartat laboral i més facilitats per a emancipar-nos.

Eliminació de la figura de les becàries

Les becàries som utilitzades com a mà d'obra precària i el nostre treball serveix perquè les empreses puguin reduir els costos en les contractacions de treballadores. Malgrat desenvolupar feina estructural dins de les empreses, no tenim contracte laboral ni estem emparades pels drets laborals. Aquesta situació ens sumeix en situacions injustes, precàries i d'explotació laboral.

Seguirem lluitant per eliminar la figura de les becàries, que respon a la lògica capitalista del mercat actual.

Exigim a les patronals que signin el preacord per regular les condicions de les becàries!

Acabar amb la bretxa salarial

Aquest any ha evidenciat més que mai la injustícia que suposa la bretxa salarial, ja que s'ha visibilitzat que els sectors més feminitzats han estat en primera línia de foc durant la pandèmia mentre patien salaris baixos i condicions precàries.

Per acabar amb la bretxa salarial és necessari, entre altres, trencar amb els rols de gènere, donar més valorar als sectors feminitzats i millorar les condicions, incorporar dins dels convenis col·lectius les mesures dels plans d'igualtat i reforçar la inspecció de treball, per controlar que les empreses apliquin la legislació vigent.

Prou LGTBIfòbia als centres de treball

Tot i que en els darrers anys s'ha avançat en el camí cap a la igualtat, encara queda molt per fer i no ens podem conformar amb la situació actual. Des de l'Avalot estem compromeses a seguir treballant per erradicar qualsevol mena de discriminació als centres de treball i contribuint a l'assoliment d'ambients laborals més justos i diversos.

Cal canviar el model de relacions laborals heteronormatiu que perpetua les desigualtats i discriminacions cap al col·lectiu LGTBI.

Ecologisme per a protegir el planeta

Cal implementar accions concretes per protegir el planeta de manera urgent. No podem esperar més senyals, ja hi ha vinculació més que provades científicament entre la destrucció d'entorns naturals i l'aparició de noves malalties. És necessari recuperar ecosistemes i protegir-los, aquest planeta i tampoc els animals que l'habiten són propietat de l'espècie humana i del nostre egoisme.

Saps què és l'antiespecisme?

GUIA AUTODEFENSA LABORAL AVALOT

DESCARREGA'T LA GUIA D'AUTODEFENSA LABORAL

En aquesta guia laboral trobaràs la resposta a tots els teus dubtes laborals. Conèixer els teus drets és imprescindible per poder defensar-los!
LA VULL
GUIA AUTODEFENSA LABORAL AVALOT

DESCARREGA'T LA GUIA D'AUTODEFENSA LABORAL

En aquesta guia laboral trobaràs la resposta a tots els teus dubtes laborals. Conèixer els teus drets és imprescindible per poder defensar-los!
  • DD slash MM slash YYYY

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram