A partir d'avui les dones treballem gratis

Des d'avui, 11 de novembre, les dones treballem gratis fins al 31 de desembre. Això són un total de 51 dies de sou que deixem de percebre.

Per què les dones treballem gratis?

Treballem gratis a conseqüència de la bretxa salarial.

Segons la font Eurostat, la bretxa salarial a l'estat espanyol és del 14%, el que suposa que durant 51 dies a l'any les treballadores no percebem cap remuneració per la nostra feina.

Des de l'any passat hem reduït aquesta bretxa en 4 dies, però per aconseguir la igualtat salarial plena encara falta molt. Segons les dades de la Confederació Europea de Sindicats, els salaris entre dones i homes no s'equipararan a l'estat espanyol fins a l'any 2046.

Què és la bretxa salarial?

  • És l'indicador de desigualtat entre els salaris de les dones i dels homes.
  • Es dóna a conseqüència de la desigualtat retributiva: és la retribució que les dones perceben de menys respecte als homes.
  • El principi d'igualtat redistributiva és el dret a que dones i homes rebin una remuneració igual per un treball d'igual valor, assolint així l'equitat salarial.

Trobaràs aquí més informació sobre la bretxa salarial. 

La bretxa i la COVID-19

La COVID-19 ha evidenciat encara més a la injustícia que suposa la bretxa salarial, ja que ha visibilitzat als sectors més feminitzats que han estat en primera línia de foc de la pandèmia amb salaris baixos i condicions molt més precàries que les dels companys homes.

Calen mesures contundents que posin fi a la infravaloració del treball de les dones, especialment la feina de cures i de neteja, que tan important han estat sempre i encara més durant aquesta pandèmia.

Les obligacions de les empreses

És important recordar que, des de l'aprovació de l'Acord per al desenvolupament de la igualtat efectiva en el treball, les empreses tenen l'obligació de comptar amb un registre salarial, que ha de detallar-se per categories professionals i recollir tant el sou base, com els complements i les percepcions extrasalarials.

A més, la llei estableix que les empreses de més de 50 treballadores, tenen l'obligació de tenir un pla d'igualtat que ha d'incloure una auditoria retributiva.

Què reclamem?

Per acabar amb la bretxa salarial és vital reforçar la inspecció de treball, per controlar que des de les empreses s'apliqui la legislació vigent.

Però també sabem que amb això no hi ha prou i que per erradicar la bretxa salarial, calen canvis profunds en el sistema heteropatriarcal i capitalista. Alguns exemples:

  • Trencar amb els rols de gènere i els estereotips: a l'escola, a la família i a la feina.
  • Donar més valor a les feines de cura i atenció sense les quals no seria possible mantenir la resta de sectors.
  • Obligar a les empreses a valorar els llocs de treball sota el principi de treball d'igual valor.
  • Millorar les condicions dels sectors més feminitzats.
  • Reconèixer amb complements salarials capacitats que en l'actualitat no són valorades.

FEM-NOS FORTES!

Si t'interessa el tema, pots visitar aquest informe.

Descarrega’t la guia jove de supervivència al món laboral

Aquí podràs trobar el necessari per moure’t al món laboral. Tot el que necessites saber!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

Contra la sinistralitat laboral, més recursos a Inspecció de Treball i més obligacions a les empreses amb la llei de riscos laborals.

Parlem amb @nuriagilgado, responsable de Política Sindical @ugtcatalunya, i amb @Moni_CCOO responsable de @ccoosalutlab https://diaritreball.cat/2022-i-segueix-morint-gent-a-la-feina-i-segueix-sense-abordar-se-la-sinistralitat-laboral/

⚠️ Durant molt de temps s'ha fet ús de les empreses multiserveis per abaratir costos empresarials a través de la retallada de condicions laborals ✂️

⁉️ Saps com la reforma laboral pretén canviar aquesta cultura de la precarietat? 👉 https://avalot.cat/empreses-multiserveis-reforma-laboral/

#reformalaboral

🚨 La sobreutilització del contracte d'obra i servei l'han convertit en una peça clau de la temporalitat i la precarietat laboral en els últims temps.

🧐Saps que partir del 30 de març ja no es podran subscriure més contractes d'obra i servei? 👉 https://avalot.cat/contracte-obra-i-servei-reforma-laboral/

🖊️"Actualment, un dels perills més grans per a la governança democràtica [...] és la manipulació originada per les fakenews en les xarxes socials i en alguns mitjans de comunicació".

Sobre la manipulació a través de les imatges i les paraules https://elobrero.es/opinion/81409-la-manipulacion-de-las-imagenes.html @David_Lerin

🧐Estàs familiaritzada amb el concepte de la ultraactivitat? Saps què implica? 👉

📢Amb la nova reforma laboral, l'empresa ha de respectar les condicions establertes en el conveni col·lectiu encara que aquest arribi a la seva data de venciment! 👉https://avalot.cat/ultraactivitat-reforma-laboral/

Load More...

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram