Amb la crisi de la Covid-19 i l’estat de l’arma que ha provocat, el teletreball s’ha estès en molts sectors i ha tret a la llum el problema que pot suposar per la conciliació laboral i familiar.
El teletreball és una modalitat de treball que ja fa uns anys que existeix, però amb l’arribada de la Covid-19 i l’estat d’alarma decretat pel govern en conseqüència d’aquesta, s’ha implementat en moltes empreses i sectors on fins ara no s’utilitzava o, si es feia, en una mesura molt inferior.
Tot i que el teletreball, ben planificat i amb previsió, pot ser una eina útil a l’hora de conciliar la vida laboral i familiar, a l’hora d’estalviar-nos temps en els desplaçaments i la flexibilització que permet dels nostres horaris de feina, si es fa de forma precipitada i sense aquesta planificació i previsió pot ser un factor contraproduent.
Durant la crisi sanitària milions de treballadores vam haver d'assumir el teletreball com a eina d'emergència, la majoria de vegades sense tenir les eines ni l'espai adient per portar-lo a terme.
Hi ha hagut principalment dos factors que han contribuït a dificultar la conciliació laboral i familiar.
Per a moltes persones, el teletreball d'emergència ha estat una trampa. Especialment per a les dones, que som qui assumim majoritàriament aquest tipus de tasques no remunerades.
El teletreball digne és aquell que...
Per garantir-ho, és imprescindible regular-ho. Aquests mesos han demostrat que el teletreball sense regulació, no només no facilita la conciliació sinó que l'entorpeix. Cal regular i incloure el teletreball digne a tots els convenis col·lectius, amb l'objectiu de posar fi als abusos i donar resposta a les necessitats d'empreses i treballadores.
Des de l'Avalot treballem per defensar els teus drets laborals, si tens qualsevol consulta, no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres i t'assessorarem.
.