Selectivitat 2020: tot el que necessites saber

PAU

La prova d’accés a la universitat per a estudiants de batxillerat, estudiants de cicle formatiu de grau superior i altres supòsits, és un requisit per a l’alumnat que té el títol de batxillerat o equivalent per accedir a les universitats.

Estructura de la prova

La prova d'avaluació de batxillerat per a l’accés a la universitat (PAU) s'estructura en dues fases, una fase general obligatòria que consta de cinc exercicis: Llengua catalana i literatura, llengua castellana i literatura, llengua estrangera, història i una matèria comuna d’opció a triar entre: Llatí, matemàtiques, matemàtiques aplicades a les ciències socials o fonaments de les arts.

També consta d’una fase específica de caràcter voluntari, on et pots examinar d’un màxim de tres matèries de modalitat d’entre les següents: 
Anàlisi musical, biologia, ciències de la terra i del medi ambient, cultura audiovisual, dibuix artístic, dibuix tècnic, disseny, economia d’empresa, electrotècnia, física, fonaments de les arts, geografia, grec, història de l’art, història de la filosofia, literatura castellana, literatura catalana, llatí, matemàtiques, matemàtiques aplicades a les ciències socials, química i/o tecnologia industrial.

Escollir les matèries

L’elecció de les matèries va en funció de les ponderacions de cada Grau universitari de cada universitat. Podeu consultar les ponderacions als webs de cada universitat.

Les matèries comunes d’opció també poden ser objecte d’examen en la fase específica, sempre que no hagin estat triades a la fase general.

Pel que fa a les ponderacions, la matèria comuna d'opció examinada en fase general també serà tinguda en compte per al càlcul de la nota d’admissió, sempre que la qualificació sigui igual o superior a 5.

Les matèries examinades no han d’haver estat necessàriament cursades al batxillerat.

Al web http://universitats.gencat.cat/ca/pau/model_examens/, trobareu models d’exàmens de les diferents matèries i criteris d’avaluació d’anys anteriors.

Dates i horaris

Degut a la situació d’emergència produïda per la COVID-19, les dates de la selectivitat 2020 han sigut canviades.

La convocatòria ordinària es durà a terme dimarts 7, dimecres 8, dijous 9 de juliol i divendres 10 de juliol de 2020.

La convocatòria extraordinària està pendent de confirmació.

Els horaris de cada matèria són els següents:

HORARIS SELECTIVITAT 2020

Les dates estan subjectes a l'excepcionalitat del moment i podrien veure's modificades.

PAU +25 i PAU +45

La prova d’accés a la universitat per a majors de 25 anys es realitzarà el 18 de juliol: al matí la part comuna i a la tarda la part especifica.

La prova per a més grans de 45 anys també es realitzarà el 18 de juliol.

Què cal portar

Els dies de la prova, hauràs de portar sempre el teu full de matrícula i el DNI, NIE o passaport per tal d'identificar-te en qualsevol moment de la prova a requeriment de qualsevol membre del tribunal. 

Podràs trobar tota la informació a http://universitats.gencat.cat/ca/pau/calendari_pau/

Resultats

Un cop finalitzada la prova podràs consultar els resultats al portal d'accés a la universitat a partir del 27 de juliol.

Al mateix web podràs descarregar-te un certificat de la prova amb les qualificacions.

Aquest certificat és un document amb codi segur de verificació (CSV) que li dóna la mateixa validesa que un original.

La prova s'organitza en tribunals. Tots els tribunals estan formats per un professorat que té les funcions de presidència, vigilància i/o correcció.

Un cop publicats els resultats de la PAU, si no estàs d'acord amb la puntuació obtinguda en una o diverses matèries, pots demanar una revisió d'aquells exàmens en què es consideri incorrecta l'aplicació dels criteris generals d'avaluació i/o específics de correcció.

Les sol·licituds es fan al portal d'accés a la universitat en els terminis establerts.

Preinscripció univesitària

La preinscripció universitària és el procés que permet a les estudiants triar les preferències d’estudi de qualsevol de les universitats públiques.

El termini de preinscripció per al curs 2020-2021 estarà obert fins al 29 de juliol. Un cop feta la preinscripció, els estudiants podran fer canvis de preferències fins al mateix dia 29 de juliol. Dos dies abans, el 27 de juliol es publicaran els resultats de la convocatòria ordinària de la PAU.

El 6 d’agost es publicaran els resultats de la primera assignació de places i el termini per fer la matrícula per a l’estudiantat assignat en primera preferència serà del 7 al 10 de setembre a les universitats públiques.

La publicació de la segona assignació de places serà el 18 de setembre i la matrícula corresponent s’haurà de fer del 21 al 23 de setembre.

GUIA AUTODEFENSA LABORAL AVALOT

DESCARREGA'T LA GUIA D'AUTODEFENSA LABORAL

En aquesta guia laboral trobaràs la resposta a tots els teus dubtes laborals. Conèixer els teus drets és imprescindible per poder defensar-los!
LA VULL
GUIA AUTODEFENSA LABORAL AVALOT

DESCARREGA'T LA GUIA D'AUTODEFENSA LABORAL

En aquesta guia laboral trobaràs la resposta a tots els teus dubtes laborals. Conèixer els teus drets és imprescindible per poder defensar-los!
  • DD slash MM slash YYYY

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram