Ajuts per als subministraments energètics

Analitzem alguns ajuts pel consum de subministraments energètics apareguts per la crisi ocasionada per la Covid-19.

Moltes famílies s’han vist afectades econòmicament a conseqüència de la pandèmia actual, i una de les primeres dificultats amb la que es troben és el pagament dels subministraments energètics. Per això anem a fer una repassada a alguns dels ajuts que el govern ha posat en marxa per tal d’intentar pal·liar aquestes dificultats econòmiques.

Electricitat

Des del govern central es posa a disposició d’aquelles persones que ho  necessitin el Bo Social d’Electricitat.

És un bo de descompte de la factura elèctrica, el nivell de descompte de la factura variarà en funció del nivell de necessitat. Per aquelles persones que siguin considerades com a consumidores vulnerables tindran un descompte del 25% de la factura, per aquelles persones que siguin considerades consumidores amb una vulnerabilitat severa el descompte serà d’un 40%.

Actualment, i a causa de la Covid-19, s’ha ampliat el camp d’acció d’aquest bo social, i podran ser considerades com a consumidores vulnerables, aquelles persones que siguin treballadores autònomes i que hagin cessat la seva activitat a causa de la Covid-19. També aquelles treballadores autònomes, que a causa de la Covid-19, hagin disminuït els seus ingressos un 75% respecte al semestre anterior. Tots els requisits que es necessiten per poder ser considerades com a consumidores amb algun tipus de vulnerabilitat els trobarem al portal web creat pel bo social.

Aigua

Hi ha altres subministraments que també tenen subvencions, com és el cas de l’aigua, en aquest cas tenim la tarifa social del cànon de l’aigua és una bonificació que s’aplica al cànon de l’aigua, per tal de reduir el seu valor. D’aquesta manera es pretén garantir les necessitats bàsiques d’aigua adaptant-se a les situacions de vulnerabilitat de la població menys afavorida. Aquest ajut va dirigit a persones físiques titulars d’un contracte domèstic de subministrament d’aigua. Tota la informació i requisits per aquest ajut els podrem trobar a la web de la Generalitat.

Internet i telèfon

Pel que fa a Internet i telèfon, també trobem que s’han desenvolupat algunes mesures per evitar que les persones es quedin sense aquests serveis durant la crisi sanitària. El Govern espanyol obliga a les operadores de telecomunicacions a mantenir els serveis de telèfon i internet i no els podran suspendre ni interrompre per altres motius que no siguin la integritat i la seguretat de les xarxes. En cap cas, per impagament.

A més, durant l'estat d'alarma estan suspeses les operacions de portabilitat de telefonia fixa i mòbil.La Generalitat de Catalunya posa a la disposició de la ciutadania una pàgina web amb informació sobre totes les ajudes disponibles per intentar pal·liar la crisi ocasionada per la Covid-19.

GUIA JOVE LABORAL

DESCARREGA’T LA GUIA JOVE DE SUPERVIVÈNCIA AL MÓN LABORAL

Aquí podràs trobar el necessari per moure’t al món laboral. Tot el que necessites saber!
LA VULL

Descarrega’t la guia jove de supervivència al món laboral

Aquí podràs trobar el necessari per moure’t al món laboral. Tot el que necessites saber!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

⚠️L'habitatge és un dret fonamental, però sempre ha sigut un bé capitalista amb el qual especular.

📢L'habitatge cooperatiu ens proporciona un habitatge amb un model de convivència comunitari.

Vols saber-ne més?
T’ho expliquem! 👉https://avalot.cat/habitatge-cooperatiu/

🩸MANIFESTACIÓ🩸
Col•lectius socials de Melilla, comunitats migrants i el moviment anti-racista convoquen una manifestació unitária:
👉🏽 Contra les morts a la frontera
👉🏽 Per dir NO en el nostre nom
👉🏽 Les vides negres importen!

Cal ser-hi

❗️QUÈ PUC FER SI M’HAN DEGRADAT DE FUNCIONS I NO HI ESTIC D’ACORD?

📢La degradació de funcions és quan l’empresa et canvia les funcions per a passar a executar tasques d’inferior categoria.

🤔T'ha passat?

T'expliquem tot el que has de saber!👇

Obrim fil! 🧵
#FAQSlaborals

❗️El dia 28 de juny se celebra el Dia internacional de l'orgull LGTBI.

📢Des de l'Avalot, volem reivindicar la plena igualtat i l'erradicació total de qualsevol mena de discriminació per raó d'orientació sexual o d'identitat de gènere.

T’expliquem més! 👉https://avalot.cat/pride-2022/

Load More...

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram