Canvis en els territoris en Fase 2

Analitzem quins canvis suposa la fase 2, des d’on els dilluns 1 de juny es troben bona part de les regions sanitàries de Catalunya.

Amb el canvi de fase de desconfinament augmenten i varien les activitats que podem realitzar, anem a veure quins canvis ens porta la fase 2.

FRANGES HORÀRIES I TROBADES

A partir d’aquesta fase desapareixen les franges horàries per passejar i fer esport. L’única que continua vigent és la dirigida a persones majors de 70 anys, que segueix sent de 10h a 12h i de 19h a 20h. També varia el nombre de persones en trobades i reunions, que augmenta de 10 a un màxim de 15 persones. Els passejos i l’esport es podran realitzar fora del mateix municipi, però dins de la regió sanitària.

COMERÇOS

En el cas dels comerços, desapareix el límit de superfície, i podran obrir amb un 40% de l’aforament, i només una clienta, en cas que no puguin garantir els dos metres de distància.

MERCATS AL CARRER

Només hi podrà haver un terç de les parades habituals, s’haurà de garantir una distància de 2 metres entre les clientes, que no podran manipular els productes.

CENTRES COMERCIALS

Igual que en el cas dels comerços, podran tenir un aforament del 40% dins dels locals, però en les zones comunes, aquest serà del 30% i s’utilitzaran únicament pel pas de les persones.

BARS I RESTAURANTS

En la fase 2 trobem alguns canvis importants. Es permetrà el consum dins dels locals amb les persones assegudes a les taules, amb una limitació del 40% de l’aforament. No es permetrà fer ús de la barra per part de les clientes i les terrasses quedaran igual que en la fase 1. Pel que fa les discoteques i bars d’oci nocturn hauran de continuar tancats durant aquesta fase.

EDUCACIÓ

Es permet la reobertura de centres i activitats presencials en l’àmbit educatiu no universitari, tot i això, es mantindrà la formació telemàtica sempre que sigui possible.

FORMACIÓ

En la fase 2  les acadèmies i autoescoles podran reobrir amb un terç de l’aforament. En el cas de les pràctiques de conduir, serà obligatori l’ús de mascareta i la desinfecció després de cada utilització.

TURISME ACTIU I DE NATURA

En aquest cas es permeten activitats en grups de fins a vint persones. Els parcs naturals reobren però un aforament del 20%, i els telefèrics el 50%.

BIBLIOTEQUES, SALES D’EXPOSICIÓ I MONUMENTS

En aquests casos no es podrà superar un terç de l’aforament. No es podran utilitzar elements comuns tàctils com les audioguies o els fulls informatius de mà.

  • BIBLIOTEQUES: S’hauran de desinfectar els espais d’autoconsulta i ordinadors després de cada utilització.
  • SALES D’EXPOSICIONS: Pel muntatge i desmuntatge de les instal·lacions, s’haurà d’evitar la coincidència de treballadores de diferents especialitats.

PISCINES

L’aforament màxim serà del 30%, en cas que no es puguin garantir els 2 metres de separació, aquest serà inferior. Hi haurà torns i no hi haurà ni vestidors, ni dutxes, ni fonts d’aigua, la neteja serà tres vegades al dia. Cal cita prèvia.

PLATJES

Es podrà fer tant esport com oci amb grups de màxim 15 persones, excepte aquelles persones que siguin convivents i mantenint la distància de 2 metres de seguretat. Pel que fa a les dutxes i vestidors a l’aire lliure, hi haurà una ocupació màxima d’una persona.

OBRES EN EDIFICIS I HABITATGES

En aquesta fase s’elimina la restricció que obligava que no hi hagués ocupants, a partir de la fase 2, es permeten lliurement sempre que es mantingui la distància de seguretat de 2 metres o mascareta, no hi hagi contacte físic i la resta de mesures de seguretat generals.

CASAMENTS I CELEBRACIONS RELIGIOSES

Es podran fer amb un 50% de l’aforament, fins a 100 persones quan sigui a l’aire lliure i fins a 50 si és en un espai tancat. Per la resta de llocs de culte, l’aforament màxim serà del 50%.

VETLLES I ENTERRAMENTS

En els enterraments i cremacions i podrà haver-hi un màxim de 25 persones entre familiars i amigues. En el cas de les vetlles hi podrà haver un màxim de 25 persones quan siguin a l’aire lliure, i de 15 quan siguin en espai tancat.

GUIA AUTODEFENSA LABORAL AVALOT

DESCARREGA'T LA GUIA D'AUTODEFENSA LABORAL

En aquesta guia laboral trobaràs la resposta a tots els teus dubtes laborals. Conèixer els teus drets és imprescindible per poder defensar-los!
LA VULL
GUIA AUTODEFENSA LABORAL AVALOT

DESCARREGA'T LA GUIA D'AUTODEFENSA LABORAL

En aquesta guia laboral trobaràs la resposta a tots els teus dubtes laborals. Conèixer els teus drets és imprescindible per poder defensar-los!
  • DD slash MM slash YYYY

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram