L’excés de feina sostingut en el temps ens pot afectar negativament a la salut. A continuació, t'expliquem com detectar-ho i com evitar-ho.
L’excés de feina es defineix com aquella situació en què la treballadora veu augmentada per voluntat pròpia o per determinació de l’empresa la seva càrrega horària i en la que acaba treballant hores més enllà de l'habitual o assumint més feina de la que pot assumir.
L'excés de feina pot provocar, fins i tot, la mort de persones. Segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i l'Organització Internacional del Treball (OIT), l’any 2016 van morir unes 745.000 persones moren de malaltia coronària isquèmica i apoplexia per aquesta causa.
Exemples d'afectacions negatives a la salut:
Quan la feina s’allarga en el temps pot aparèixer el que s’anomena “la síndrome del burnout”. És un trastorn causat per un estrès laboral cronificat. Es caracteritza per un estat d'esgotament emocional, una actitud distant davant del treball despersonalització i una sensació d'ineficàcia i de no realitzar adequadament les tasques laborals.
També t'interessa: