Dia de la Visibilitat No-Binària: Trenquem amb el sistema binari!

Des de l'any 2012, cada 14 de juliol se celebra el Dia Internacional de la Visibilitat No-binària per crear consciència i organitzar-se entorn dels problemes que enfronten les persones no-binàries a tot el món.

Què és el no-binarisme de gènere?

El no-binarisme de gènere és un “terme paraigua” que engloba totes les identitats que excedeixen i/o qüestionen d'alguna manera, la matriu binària home-dona.

Moltes persones no-binàries s’identifiquen com a “persones trans” entenent que aquest terme fa referència a les persones que no s'identifiquen amb el gènere assignat en néixer.

La discriminació cap a les persones no-binàries

Les persones no-binàries reben la violència estructural del cistema cisheteropatriarcal.  

L’Estudi sobre les necessitats i demandes de les persones no-binàries a Espanya elaborat pel Ministeri d’Igualtat conclou que: “L'entorn familiar i els àmbits educatiu, sanitari i laboral són els entorns més insegurs i que imposen les limitacions més importants per a accedir a recursos materials i afectius per a la transició i/o evolució en el gènere”.

El binarisme en el món laboral

L’àmbit laboral és un espai on es reprodueixen violències de molts tipus. Les persones no-binàries sovint invisibilitzen el seu no-binarisme per no haver de justificar-se i rebre comentaris ofensius cap a la seva identitat.

A l’àmbit sanitari

És un dels àmbits més insegurs per a les persones no-binàries. La majoria d’elles, han de fer, modular o exagerar el “passing”. És a dir, performar el gènere d’home o dona, per encaixar en el binarisme i que es tradueix en una mala atenció sanitària.

L’acceptació de la identitat no-binària en l’àmbit administratiu

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha impulsat l’“Estratègia per incorporar la referència al no-binarisme, al nom sentit i a la diversitat familiar en els documents administratius i en els sistemes d’informació”, perquè les persones puguin expressar la seva identitat d’acord amb el nom sentit i el gènere lliurement autoidentificat en els documents administratius.

El canvi en la documentació administrativa no és només un reconeixement a les persones no-binàries. És també, una mostra a tota la societat que se lis té en compte i que els seus drets són respectats.

La Llei Trans i LGTBI

La Llei Trans i LGTBI tot i ser un avanç en la conquesta de drets per a la comunitat LGTBIQA+, la llei no ha recollit les demandes de les persones no-binàries.

El text no contempla cap referència a les persones no binàries. Considerem que utilitzar el gènere inclusiu en el llenguatge és important, però no té sentit si després se lis exclou de la legislació.

El nostre posicionament: Erradiquem el cistema!

Des de l'Avalot estem compromeses a fer tot el possible per erradicar els estereotips i la violència cap a les persones no-binàries arreu, també als centres de treball.  

Sabem que el llenguatge és una eina política molt potent. Per això, avui presentem el Manual d'estil de llenguatge no-binari perquè els centres de treball siguin un àmbit més segur per a les persones no-binàries i afavoreixi la visibilitat no-binària.

Pots descarregar-te aquí el Manual d'estil de llenguatge no-binari "I."

Disponible a partir del 14 de juliol de 2023.

GUIA LLENGUATGE NO-BINARI

  • dd/mm/aaaa
GUIA AUTODEFENSA LABORAL AVALOT

DESCARREGA'T LA GUIA D'AUTODEFENSA LABORAL

En aquesta guia laboral trobaràs la resposta a tots els teus dubtes laborals. Conèixer els teus drets és imprescindible per poder defensar-los!
  • DD slash MM slash YYYY

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram