Cercar feina digna és en si una feina i encara ho és més si el mercat laboral pateix una crisi com l'actual. És per això que et donem alguns consells que has de tenir en compte!
Fes una llista de les teves prioritats: és important focalitzar el que volem per intentar acotar al màxim la nostra recerca.
1.- De què m’agradaria treballar (petits objectius)
2.- Què puc aportar a una feina? Quines competències tinc? (test de competències)
3.- Quina disponibilitat tinc, distància de la feina (disposo de cotxe o transport públic per arribar?)
Si tens dificultats o estàs perduda, et podem ajudar! A l'Avalot tenim un servei orientat a totes aquelles persones joves que es trobin en procés de recerca de feina i/o formació. Posa't en contacte!
El currículum és important per cercar feina perquè és la primera impressió que l'empresa rebrà de tu. Tingues en compte que:
Prepara una bona carta de presentació, per adjuntar amb el currículum. Informa’t quins són els valors de l’entitat, quins projectes porten i on pots encaixar. Mostra el teu interès per l’entitat!
Alimentació, educació, sanitat, farmàcia, higiene, logística, tecnologia.
Aquests són els sectors que han sortit reforçats amb la crisi sanitària:
Si són gravades caldrà respondre en un vídeo algunes preguntes que ens proposarà l'empresa i si és és una entrevista virtual en viu es durà a terme en directe per plataformes o aplicacions com Zoom, Skype etc.
Cal no oblidar preparar la pregunta «què has fet durant el confinament?», perquè serà una de les que ens faran més en les entrevistes de feina post-COVID. El que realment estan valorant són habilitats com l'adaptació al canvi o la gestió de conflictes, així que són bones respostes les que demostren que durant aquest període hem estat proactives.
Això no és degut a la crisi, però tingues present i recorda que les empreses utilitzen les aplicacions i les xarxes socials per conèixer més bé a les candidates. Cal revisar quina informació pública hi ha de nosaltres a internet.
Aposta per la teva marca personal a Internet, perquè la reclutadora veurà els articles que ha publicat, els posts que escrius, on fas like, els teus interessos, el que aportes a les xarxes... Tot compta!
No només perquè les companyies han de mantenir la seva activitat online davant possibles rebrots, sinó perquè, a més, és una demanda de les treballadores.
Com a dada, LinkedIn ha registrat des del març un 60 % més de recerques de treball remot a tot el món i, a l'Estat espanyol, les sol·licituds per accedir a aquestes vacants han augmentat un 169 %. Les candidates que tinguin experiència en teletreball estaran més ben posicionades en la recerca d'ocupació!
Sabem que és difícil perquè les joves som les principals perjudicades del mercat de treball precari, però cercar feina és una carrera de fons i és important mantenir una actitud positiva davant els inconvenients que segurament sorgiran durant el procés. L’actitud pot marcar la diferència entre trobar i no trobar feina.
Recorda que les plataformes estan molt bé per tenir una visió global de les ofertes, però sempre que surti el nom de l’empresa o entitat contacta amb ella directament! Elimina el màxim d'intermediaris possible!