Durant el mes de juliol les estudiants de Catalunya afrontaran les proves d'accés a la universitat (aquí trobaràs tot el que necessites saber sobre les PAU i la Selectivitat 2020). Et donem diferents consells per dur a terme la selectivitat!
També s’ha de tenir en compte el moment del dia que és millor per estudiar, a través del autoconeixement podem saber quan tenim més energía i més ganes: les tasques més complicades s'haurien de fer en els moments amb més energía. A més, si les sessions d'estudi són més curtes i espaiades en el temps hi ha millors resultats.
Fer esquemes, resums, diagramas, ajuda molt per després fer els diferents repassos del que s’ha estudiat.
És important comprendre allò que estudiem. Comprendre la informació fa que es mantingui en la memòria.
També és important repassar el que s’ha estudiat. No serveix només fer-ho un cop, perquè això pot portar l'oblit de forma ràpida. Repassar la informació, encara que sigui de forma visual (la estructura dels apunts, dels esquemes), hores abans de l'examen funciona molt bé. S’hauria de repassar dos o tres cops en diferents moments de la planificació.
Marcar cada assignatura amb un color: És un mètode molt senzill però que visualment ajuda a associar els continguts al context correcte i diferenciar-los d'una altra assignatura.
Aprendre a gestionar l'ansietat durant l’estudi: molts estudiants viuen els exàmens de selectivitat amb la pressió de sentir que es juguen molt i que el seu futur dependrà del resultat que obtinguin. És important detectar que això és un pensament que genera ansietat i estrès, s’han d'aprendre estratègies i eines per poder gestionar aquests pensaments.