Consells per a la Selectivitat

Durant el mes de juliol les estudiants de Catalunya afrontaran les proves d'accés a la universitat (aquí trobaràs tot el que necessites saber sobre les PAU i la Selectivitat 2020). Et donem diferents consells per dur a terme la selectivitat!

Consells per a la selectivitat: Abans de la prova

  • Planificar: Fer un calendari de treball amb descansos, una planificació ben pensada ens ajudarà molt a optimitzar tots els nostres recursos. Caldrà identificar les matèries i els continguts de les proves, saber quines matèries et saps millor i quines pitjor i en funció d’això distribuir el temps d’estudi (prèviament calcular quin és el total de temps que disposes per estudiar). 

També s’ha de tenir en compte el moment del dia que és millor per estudiar, a través del autoconeixement podem saber quan tenim més energía i més ganes: les tasques més complicades s'haurien de fer en els moments amb més energía. A més, si les sessions d'estudi són més curtes i espaiades en el temps hi ha millors resultats.

Durant l'estudi: 

Fer esquemes, resums, diagramas, ajuda molt per després fer els diferents repassos del que s’ha estudiat.

És important comprendre allò que estudiem. Comprendre la informació fa que es mantingui en la memòria.

També és important repassar el que s’ha estudiat. No serveix només fer-ho un cop, perquè això pot portar l'oblit de forma ràpida. Repassar la informació, encara que sigui de forma visual (la estructura dels apunts, dels esquemes), hores abans de l'examen funciona molt bé. S’hauria de repassar dos o tres cops en diferents moments de la planificació.

Marcar cada assignatura amb un color:  És un mètode molt senzill però que visualment ajuda a associar els continguts al context correcte i diferenciar-los d'una altra assignatura.

Aprendre a gestionar l'ansietat durant l’estudi: molts estudiants viuen els exàmens de selectivitat amb la pressió de sentir que es juguen molt i que el seu futur dependrà del resultat que obtinguin. És important detectar que això és un pensament que genera ansietat i estrès, s’han d'aprendre estratègies i eines per poder gestionar aquests pensaments.

Consells per a la selectivitat: el dia de les proves

  • Un consell per dur a terme les proves de selectivitat és repassar de forma visual el que has estudiant hores abans de les proves, per tenir-ho fresc.
  • Després del repàs, relaxat, no pensis en les proves i fes una rutina de desconnexió: esmorza, llegeix un llibre en el transport públic, etc.
  • Aprèn a gestionar l'ansietat quan estiguis a punt de fer les proves, amb l’examen davant, redirigir els pensaments cap a un: ho faré bé, he estudiat tot el que he pogut, m’he esforçat, etc. Gestionar el pensament amb diferents pensaments dissuasoris.

Descarrega’t la guia jove de supervivència al món laboral

Aquí podràs trobar el necessari per moure’t al món laboral. Tot el que necessites saber!
  • dd/mm/aaaa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

❗QUÈ PUC FER SI TINC DUBTES SOBRE LA QUITANÇA?

💡La quitança o "finiquito" és el document de liquidació on es reflecteixen els conceptes que queden pendents.
🤔Alguna vegada no has estat d’acord amb la quitança?
T’expliquem que fer en aquests casos!👇
Obrim fil!🧵
#FAQSlaborals

🔴7 d’Octubre, Dia Mundial del Treball Digne.✊

👉La UGT ens mobilitzem sota el lema “Justícia Salarial” a les 12h, davant de Foment del Treball a Barcelona, i a la resta de territoris‼️👇
#Salarioconflicte

ℹ️ https://www.ugt.cat/7-doctubre-dia-mundial-del-treball-digne-la-ugt-ens-mobilitzem-sota-el-lema-justicia-salarial/

🕘És freqüent que l’empresa ens demani fer més hores de les establertes a la nostra jornada.
👀És important no confondre les hores complementàries amb les extraordinàries.

T'expliquem el que has de saber de les hores complementàries!👉https://avalot.cat/hores-complementaries/

🤱 La prestació per risc durant la lactància és una prestació econòmica que pretén protegir la treballadora (i la criatura) davant una situació de risc en la realització de la seva feina.

👀 T’expliquem el que has de saber sobre aquesta prestació!👉 https://avalot.cat/prestacio-risc-lactancia/

Load More...

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram