La prestació per naixement en famílies monoparentals

Les famílies monoparentals han de denunciar judicialment perquè se les reconegui el greuge comparatiu amb les famílies amb dues progenitores en la prestació per naixement i cura de menors. A continuació t’ho expliquem!

La prestació per naixement i cura de menors en famílies monoparentals

La prestació per naixement i cura de menor en qualsevol tipologia de famílies és actualment és de 16 setmanes.

Canvis en el permís de paternitat

Quin és el principi que sustenta la regulació de la prestació?

El permís per naixement i cura de menor es regeix pel principi general de l'interès superior de la criatura menor. Per tant, no hi pot haver discriminació entre criatures depenent de si tenen dues progenitores o una sola. 

Per això, reconèixer només 16 setmanes a la progenitora monoparental comportaria que la criatura gaudiria de menys temps de cures que les criatures de famílies biparentals.

La regulació de la prestació per naixement en famílies monoparentals amb perspectiva de gènere

Hem de tenir en compte que la majoria de famílies monoparentals tenen una dona com cap de família. En aquests casos és imprescindible aplicar la perspectiva de gènere, principi que ha de regir en la interpretació i l'aplicació de les normes. Això s'estableix en la Llei orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i homes.

Quin temps s’hauria d’ampliar per a les famílies monoparentals?

El permís de naixement s’hauria d’ampliar en 10 setmanes addicionals perquè les 6 primeres s’han de gaudir de manera ininterrompuda immediatament després del part, amb caràcter intransferible. 

Per tant, ampliar-lo per 16 setmanes més, comportaria una altra distinció en la qual les famílies monopartentals gaudirien de 32 setmanes i les biparentals en alternança entre les dues progenitores en gaudirien 26 setmanes. 

Les sentències pioneres en el reconeixement dels drets de les famílies monoparentals

Són ja diverses sentències judicials que donen la raó a les demandants (mares monoparentals), establint l’ampliació de la prestació per naixement i cura de menor. 

El pronunciament de la justícia entén que les normes de protecció de la maternitat han de ser interpretades a la llum del principi general de l’interès superior de la menor i que la composició familiar no pot suposar una discriminació entre elles. 

A l’espera de la decisió del Tribunal Suprem

Tot i les sentències favorables que estableixen aquest canvi de criteri, s’haurà d’esperar el criteri jurisprudencial que estableixi el Tribunal Suprem sobre aquest tema.

També t'interessa:

GUIA AUTODEFENSA LABORAL AVALOT

DESCARREGA'T LA GUIA D'AUTODEFENSA LABORAL

En aquesta guia laboral trobaràs la resposta a tots els teus dubtes laborals. Conèixer els teus drets és imprescindible per poder defensar-los!
  • DD slash MM slash YYYY

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram