Contracte fix discontinu: tots els detalls!

El contracte de treball és un acord entre l’empresa i treballadora mitjançant el qual la treballadora es compromet a prestar els seus serveis a l’empresa a canvi d’un salari i unes condicions. En aquesta entrada, t'explicarem tot allò que has de saber sobre el contracte fix discontinu.

Què és el contracte fix discontinu?

El contracte fix discontinu és un contracte indefinit que s’utilitza per dur a terme treballs fixos que es repeteixen cíclicament, de forma discontínua o periòdica.

Al contracte fix discontinu hi haurà de figurar la durada estimada de l'activitat, així com sobre la forma i l'ordre de crida que estableixi el conveni col·lectiu aplicable.

S’ha de complir amb l’obligació de preavís cap a la treballadora (mitjançant la crida) amb la suficient antelació que marca el conveni. La crida es pot realitzar mitjançant carta, burofax, correu electrònic o fins i tot missatge de mòbil sempre que la notificació compleixi amb les característiques que la fan apta per ser considerada vàlida.

Si no es compleix amb aquests requisits, es podrà impugnar per acomiadament davant la Jurisdicció Social.

Regulació del contracte

El contracte fix discontinu el trobem regulat a l’article 15.8.a) de l’Estatut de les Treballadores i al Reial Decret 2720/1998.

Forma del contracte fix discontinu

El contracte fix discontinu s'ha de formalitzar per escrit. Si no es compleix la formalització del contracte per escrit, el contracte es presumirà formalitzat a jornada completa.

Tant la treballadora com l’empresa, poden exigir-ne la formalització en qualsevol moment de la relació laboral.

Jornada del contracte fix discontinu

Les treballadores fixes discontinues poden treballar tant a jornada completa com a temps parcial. En cas que sigui a jornada parcial, al contracte ha de constar la distribució d’hores, si no es presumirà a temps complet.

El període de prova en el contracte fix discontinu

El període de prova no és obligatori, ja que l’empresa pot decidir no establir un període de prova. En qualsevol cas, computa a efectes d’antiguitat.

El període de prova ha de constar per escrit al contracte de treball i durarà el que marqui el conveni col·lectiu d’aplicació i, en defecte el que marca l’article 14 de l’Estatut de les Treballadores.

S’estableix un període de prova per als contractes de més de 6 mesos:

  • De màxim 6 mesos per a treballadores tècniques titulades.
  • De màxim de 2 mesos per a la resta de treballadores.

A les empreses de menys de 25 treballadores el període de prova no podrà excedir els 3 mesos per a les treballadores que no siguin tècniques titulades.

Indemnització en cas d'acomiadament

En cas de finalització del contracte indefinit hi correspondrà una indemnització, si escau. 

Indemnització per acomiadament reconegut o declarat improcedent:

  • Anterior al 12 de febrer 2012: Indemnització de 45 dies de salari per any treballat, fins a un màxim de 24 mensualitats. 
  • Posterior al 12 de febrer 2012:  Indemnització es redueix a 33 dies de salari per any treballat, fins a un màxim de 24 mensualitats.

Indemnització per acomiadament disciplinari declarat procedent: 

  • No indemnització per incompliment greu de les obligacions per part de la treballadora.

Indemnització per acomiadament objectiu:

  •  Indemnització de 20 dies per any treballat fins a un màxim de 12 mensualitats.

Si vols més informació sobre els contractes indefinits o qualsevol altre tema laboral, no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres a través de la Bústia Precària o el nostre correu electrònic: bustia.avalot@catalunya.ugt.org.

GUIA AUTODEFENSA LABORAL AVALOT

DESCARREGA'T LA GUIA D'AUTODEFENSA LABORAL

En aquesta guia laboral trobaràs la resposta a tots els teus dubtes laborals. Conèixer els teus drets és imprescindible per poder defensar-los!
  • DD slash MM slash YYYY

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram