Contracte de treball: en què t'has de fixar?

Quan ens contracten sovint signem el contracte de treball sense mirar-ho en detall. És important que ens repassem bé el contracte i sapiguem en què ens hem de fixar.

Què és el contracte de treball?

El contracte de treball és un acord entre la treballadora i l’empresa que marca les condicions de la relació laboral. Marca quina serà la nostra feina (categoria professional), el nostre lloc de treball, horari, salari, vacances, conveni col·lectiu entre d’altres. És molt important que ens fixem bé amb totes aquestes condicions abans de firmar-lo i comprovar que aquest respecte a les condicions que s’estableixen a l’Estatut dels Treballadors i al Conveni Col·lectiu corresponent.

Anem a veure alguns punts importants que sempre hem de tenir en compte.

Número d’afiliació a la Seguretat social

Quan ens hagin de fer un contracte ens hauran de demanar el número d’afiliació de la seguretat social. En cas que treballem per primera vegada, haurem de demanar aquest número a la nostra oficina de la Seguretat Social i després podrem facilitar-lo a l’empresa. Cal tenir en compte, que si no ens el demanen en cap moment, l’empresa no el té i, per tant, ens estan contractant de forma il·legal.

Les dades

En primer lloc, hem de revisar que les nostres dades siguin correctes, DNI, domicili, nom i cognoms, número d’afiliació, nivell formatiu, i totes les dades nostres que puguin aparèixer. En segon lloc, i molt important, hem de revisar les dades de l’empresa, el CIF/NIF, la raó social, domicili, país, municipi, i també les dades del centre de treball, és a dir del lloc on nosaltres desenvoluparem les tasques.

La jornada laboral

Cal comprovar que la jornada laboral que s’especifica al contracte i la distribució d’aquesta al llarg de la setmana és la que s’ha acordat al moment de l’entrevista de feina.

La durada del contracte i el període de prova

En el contracte haurà d’aparèixer la data d’inici en cas d’un contracte indefinit i també la durada en cas d’un contracte temporal. És molt important tenir en compte que en cas que hi hagi període de prova, s’haurà d’especificar al contracte.

El salari

S’haurà d’especificar al contracte de treball, tot i que ens podem trobar que posi que el salari és “segons conveni”, en aquest cas haurem de cobrar el què s’estipuli en el nostre conveni col·lectiu.

Per últim, és molt important que si no entenem el contingut del contracte o tenim dubtes busquem assessorament. No cal que firmem el contracte al moment que ens el donen, ens el podem emportar i revisar-lo tranquil·lament.

Descarrega’t la guia jove de supervivència al món laboral

Aquí podràs trobar el necessari per moure’t al món laboral. Tot el que necessites saber!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

‼️ El @BancoDeEspana atribueix l'#aturjuvenil a la "baixa qualitat" de l'educació universitària.

⚠️ Però per què no mirem a la #precarietat del mercat laboral espanyol i a la sobrequalificació que patim les #joves?

Llegeix aquí la nostra carta oberta 👉🏼 https://avalot.cat/el-culpable-es-el-mercat-de-treball-carta-al-banc-despanya/

🔴 Carta oberta de l’Avalot @avalotcat al Banc d’Espanya: gairebé la meitat de les joves ocupades pateixen sobrequalificació, treballen en posicions que requereixen una qualificació inferior del que correspon pel seu nivell formatiu http://www.ugt.cat/carta-oberta-de-lavalot-al-banc-despanya-gairebe-la-meitat-de-les-joves-ocupades-pateixen-sobrequalificacio/

⚠️Recordeu que la nostra manera de consumir és una de les causes fonamentals del 60% de totes les emissions globals de gasos amb efecte d'hivernacle i de l'actual emergència climàtica. 🌎

Siguem responsables! 🙏

https://blogs.publico.es/otrasmiradas/41118/un-viernes-negro-para-el-planeta/?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=publico

El lado oscuro de los derechos laborales de Amazon que no se ve en el 'Black Friday'

Por @chemamolinaa
https://www.publico.es/sociedad/lado-oscuro-derechos-laborales-amazon.html/?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=publico

🟣👩‍🔬 Mapa de la igualtat de gènere en el sistema de #coneixement de #Catalunya: presència de les dones en les categories superiors de la carrera professional.

#25N @icdones @govern

Load More...

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram