Com funcionen les eleccions sindicals?

Les eleccions sindicals són el procediment electoral mitjançant el qual les treballadores podem escollir les nostres representants a cada centre de treball.

Les eleccions sindicals estan regulades a  l’Estatut de les Treballadores al seu Capítol I del Títol II relatiu als drets de representació col·lectiva i de reunió de les treballadores a l’empresa i que correspon als articles 62 al 76.

Quines empreses poden convocar eleccions sindicals?

A les empreses de 6 o més treballadores aquestes tenen el dret d’escollir la seva representació sindical. En funció del nombre de treballadores la representació adopta un nom diferent. 

Així doncs, a les empreses de fins a 49 treballadores rep el nom de “delegades de personal” i als centres de treball de més de 50 treballadores, s’anomenacomitè d’empresa”

Més informació.

Qui es pot presentar com a delegada sindical?

Es pot presentar qualsevol treballadora, sigui quina sigui la seva modalitat contractual,  major d’edat i amb una antiguitat a l’empresa de com a mínim 6 mesos.

Quin és el nombre de delegades que poden ser escollides?

A les empreses de com a màxim 30 treballadores s’escollirà a 1 persona delegada i a les empreses de 31 fins a 50 treballadores a 3 delegades.

I en el comitè d’empresa?

El nombre de membres que formaran part del comitè d’empresa segons la següent escala:

  • De 50 a 100 treballadores: 5 membres.
  • De 101 a 250 treballadores: 9 membres.
  • De 251 a 500 treballadores: 13 membres.
  • De 501 a 700 treballadores:  17 membres.
  • De 751 a 1.000 treballadores: 21 membres.
  • De 1.000 en endavant: 2 membres per cada 1.000 amb un màxim de 75 membres.

Qui pot participar en la votació?

Qualsevol treballadora, major de 16 anys, amb una antiguitat mínima d’1 mes poden participar en el procés de votació de les eleccions sindicals. El sufragi és lliure, personal, secret i directe.

Quant dura el mandat?

El mandat dura 4 anys. 

Quins són els requisits de la convocatòria d’eleccions sindicals?

La promotora de les eleccions sindicals ha de comunicar a l’Oficina Pública de registre i a l’empresa la seva intenció de convocar les eleccions amb un termini de preavís de com a mínim 1 mes i no superior als 3 mesos. L’incompliment dels terminis invalida tot el procediment. 

Si es presenten més d’una candidatura, es considerarà vàlida la primera que s’hagi registrat i sempre que compleixi amb tots els requisits legals. 

Qui controla el procés d’eleccions sindicals?

Les meses electorals són l’òrgan encarregat de controlar que tot el procediment s’efectuï d’acord amb la legalitat vigent. En cap cas, cap membre de la mesa pot ser candidata a les eleccions sindicals.

La mesa electoral està composta per:

  • La presidenta (la treballadora de més antiguitat).
  • Dues vocals (l’electora de més edat i la de menys edat que actuarà de secretària de la mesa).

Aquests càrrecs són irrenunciables llevat que existeixi un impediment que s’haurà de comunicar amb antelació a la mesa i es procedirà a la seva substitució que seran les treballadores següents en edat i antiguitat sol·licitades en cada cas.

Si vols presentar-te com a representant sindical, posa't en contacte amb nosaltres! La força del sindicat prové de la gent que en forma part i de les nostres delegades a les empreses. Fem-nos fortes!

Descarrega’t la guia jove de supervivència al món laboral

Aquí podràs trobar el necessari per moure’t al món laboral. Tot el que necessites saber!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

Contra la sinistralitat laboral, més recursos a Inspecció de Treball i més obligacions a les empreses amb la llei de riscos laborals.

Parlem amb @nuriagilgado, responsable de Política Sindical @ugtcatalunya, i amb @Moni_CCOO responsable de @ccoosalutlab https://diaritreball.cat/2022-i-segueix-morint-gent-a-la-feina-i-segueix-sense-abordar-se-la-sinistralitat-laboral/

⚠️ Durant molt de temps s'ha fet ús de les empreses multiserveis per abaratir costos empresarials a través de la retallada de condicions laborals ✂️

⁉️ Saps com la reforma laboral pretén canviar aquesta cultura de la precarietat? 👉 https://avalot.cat/empreses-multiserveis-reforma-laboral/

#reformalaboral

🚨 La sobreutilització del contracte d'obra i servei l'han convertit en una peça clau de la temporalitat i la precarietat laboral en els últims temps.

🧐Saps que partir del 30 de març ja no es podran subscriure més contractes d'obra i servei? 👉 https://avalot.cat/contracte-obra-i-servei-reforma-laboral/

🖊️"Actualment, un dels perills més grans per a la governança democràtica [...] és la manipulació originada per les fakenews en les xarxes socials i en alguns mitjans de comunicació".

Sobre la manipulació a través de les imatges i les paraules https://elobrero.es/opinion/81409-la-manipulacion-de-las-imagenes.html @David_Lerin

🧐Estàs familiaritzada amb el concepte de la ultraactivitat? Saps què implica? 👉

📢Amb la nova reforma laboral, l'empresa ha de respectar les condicions establertes en el conveni col·lectiu encara que aquest arribi a la seva data de venciment! 👉https://avalot.cat/ultraactivitat-reforma-laboral/

Load More...

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram