El període de prova en el contracte de treball

Quan ens contracten a una nova empresa, habitualment el contracte de treball compta amb un període de prova. Has de saber que aquest període de prova està regulat a l'Estatut de les Treballadores i té uns límits que cal conèixer.

Què és el període de prova en el contracte de treball?

El període de prova és el període de temps que s’estableix al principi de la relació laboral per provar tant per part de l’empresa com de la treballadora si l’acord laboral signat mitjançant el contracte laboral és fructífera.

Quant dura el període de prova en un contracte?

El període de prova s’estableix als convenis col·lectius. En cas de no establir-se cap termini de període de prova específicament, haurem d’aplicar el que estableix l’article 14 de l’Estatut de les Treballadores que indica el següent:

  • No podrà ser superior a 6 mesos per a les treballadores titulades.
  • No podrà ser superior a 2 mesos per a la resta de treballadores.
  • A les empreses de menys de 25 treballadores, el període de prova no podrà ser superior de 3 mesos per a les treballadores no titulades.
  •  Per a les treballadores temporals amb contracte inferior a 6 mesos, el període de prova no podrà excedir d’1 mes, llevat que el conveni col·lectiu estableixi un termini diferent.

Què passa si m'acomiaden durant el període de prova?

Durant el període de prova tant l’empresa com la treballadora poden finalitzar la relació laboral sense complir el preavís legalment establert per a la finalització dels contractes laborals fora del període de prova.

La renúncia del contracte laboral per ambdues parts suposa que no hi haurà indemnització ni tampoc cal indicar-ne el motiu pel qual es procedeix a finalitzar la relació laboral.

El període de prova computa per l’antiguitat?

Sí, el temps de treball mentre duri el període de prova compta a efectes d’antiguitat.

Què passa si durant el període de prova esdevé una incapacitat temporal?

Si durant el període de prova es produeix alguna situació d’incapacitat temporal (baixa mèdica, embaràs, maternitat/paternitat, etc.) el període de prova s’interromp i quan la treballadora retorni de la situació d’incapacitat temporal es reprèn el termini del període de prova.

Si tens un dubte relacionat amb el període de prova o qualsevol altra consulta laboral, posa't en contacte amb nosaltres i t'ajudarem!

Descarrega’t la guia jove de supervivència al món laboral

Aquí podràs trobar el necessari per moure’t al món laboral. Tot el que necessites saber!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

⚠️ El masclisme i la violència masclista prenen múltiples formes i la violència vicària és una d'elles.

⁉️ Què és?
⁉️ On està regulada?
⁉️ Què podem fer?

T'ho expliquem aquí 👉 https://avalot.cat/violencia-vicaria-masclisme/ 

#violènciavicària #violenciamasclista

⚠️ "No es poden prendre més de tres pastilles de l'endemà a l’any o dues el mateix mes", diu el farmacèutic Álvaro Fernández al seu milió de seguidors.

Aquesta informació és FALSA i se suma a tot el seguit de mites i desinformació que rodegen l’anticoncepció d’urgència 👇🏾

Load More...

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram