Les hores extres durant la COVID-19: què ha passat?

Durant la pandèmia de la COVID-19, el nombre d'hores extres s'ha disparat com a mecanisme per a pal·liar els efectes de la pandèmia. A més, aquest excés de temps de treball ha recaigut principalment sobre les dones.

Tots els detalls a continuació.

Què són les hores extres?

Les hores extres són aquelles que es realitzen sobre la durada màxima de la jornada de treball ordinària. Estan regulades a l’article 35 de l’Estatut de les Treballadores. 

Les hores extres han de ser voluntàries per a la treballadora, és a dir, que les empreses no ens poden obligar a fer-les, llevat en cas de força major. El límit màxim d’hores extres que es poden realitzar és de 80 hores durant un any.

Què ha passat amb les hores extres durant la COVID-19?

Des de l'esclat de la pandèmia i posterior confinament en molts casos es va adoptar la modalitat de teletreball. La COVID-19 va suposar una mitjana de 2 hores extres més de feina segons un estudi de NordVPN a la revista Forbes.

La realització de les hores extres durant el confinament a l'inici de la pandèmia va respondre a un clima d'incertesa, de por a perdre la feina (recordem que a Espanya la pèrdua de llocs de feina i ERTO va ser molt important) que feia molt difícil no acceptar-les i moltes empreses van aprofitar perquè es fessin hores extres sota l'empara que es tractava d'una situació de força major i que totes havíem de sumar esforços per pal·liar els efectes de la pandèmia.

Quantes hores extres s'han fet durant la COVID-19?

Durant l’any 2020 es van realitzar 320 milions d’hores extres de les quals el 87% no van ser pagades perquè van ser utilitzades com a mecanisme per a pal·liar els efectes de la pandèmia. En relació amb el primer trimestre de l’any 2019, durant el 2020 la realització d’hores extres va augmentar un 17,5% i les hores extres no pagades va créixer un 18,7% respecte de l’any anterior.

Durant la pandèmia, el sector que va registrar més hores extres no pagades el 2020 va ser el de l’educació (un 21,2% del total d’hores extres).

Quin impacte tenen aquestes hores extres?

Aquesta realització desmesurada d’hores extres esdevenen malauradament quelcom estructural en determinats sectors i això suposa: la no cotització de les hores extres a la Seguretat Social, la dificultat de conciliació laboral i familiar, la no percepció de salari per les hores extres no pagades, etc. 

Pensem que les hores extres realitzades l’any 2020 equivaldrien a uns 180.000 llocs de treball a jornada completa. 

Com afecta la desigualtat de gènere a les hores extres?

Les dones ens hem vist afectades en major mesura que els homes. L'any 2020 les dones van realitzar un 34,1% més d’hores extres i  un 42,1% més d’hores extres no pagades respecte al 2019.

Els sectors altament feminitzats com per exemple, el sector sanitari, el de neteja, serveis socials, educació, etc. són els que durant la pandèmia van ser considerats com essencials i per tant, van haver, fins i tot, d’ampliar jornades de treball sense compensar-se aquest esforç econòmicament en la majoria dels casos.

Què es pot fer al respecte?

L’obligació de registre de jornada aprovada l’any 2019 va suposar un mecanisme per tal de fiscalitzar les hores extres realitzades i no cotitzades. Cal que Inspecció de treball vigili el compliment de l’obligació de registre i que no es realitzin hores extres de manera sistemàtica en els centres de treball.

Si tens qualsevol consulta, no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres!

Descarrega’t la guia jove de supervivència al món laboral

Aquí podràs trobar el necessari per moure’t al món laboral. Tot el que necessites saber!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

Contra la sinistralitat laboral, més recursos a Inspecció de Treball i més obligacions a les empreses amb la llei de riscos laborals.

Parlem amb @nuriagilgado, responsable de Política Sindical @ugtcatalunya, i amb @Moni_CCOO responsable de @ccoosalutlab https://diaritreball.cat/2022-i-segueix-morint-gent-a-la-feina-i-segueix-sense-abordar-se-la-sinistralitat-laboral/

⚠️ Durant molt de temps s'ha fet ús de les empreses multiserveis per abaratir costos empresarials a través de la retallada de condicions laborals ✂️

⁉️ Saps com la reforma laboral pretén canviar aquesta cultura de la precarietat? 👉 https://avalot.cat/empreses-multiserveis-reforma-laboral/

#reformalaboral

🚨 La sobreutilització del contracte d'obra i servei l'han convertit en una peça clau de la temporalitat i la precarietat laboral en els últims temps.

🧐Saps que partir del 30 de març ja no es podran subscriure més contractes d'obra i servei? 👉 https://avalot.cat/contracte-obra-i-servei-reforma-laboral/

🖊️"Actualment, un dels perills més grans per a la governança democràtica [...] és la manipulació originada per les fakenews en les xarxes socials i en alguns mitjans de comunicació".

Sobre la manipulació a través de les imatges i les paraules https://elobrero.es/opinion/81409-la-manipulacion-de-las-imagenes.html @David_Lerin

🧐Estàs familiaritzada amb el concepte de la ultraactivitat? Saps què implica? 👉

📢Amb la nova reforma laboral, l'empresa ha de respectar les condicions establertes en el conveni col·lectiu encara que aquest arribi a la seva data de venciment! 👉https://avalot.cat/ultraactivitat-reforma-laboral/

Load More...

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram