Preavís en finalitzar el contracte laboral

És obligatori complir amb el preavís en finalitzar un contracte? Vols marxar de la feina però no saps si has de donar un preavís? Què passa si l'empresa no et diu si et renova o no? Quant de temps s'ha de donar per a acabar amb la relació laboral? L'empresa no t'ha informat del preavís i no saps les conseqüències? A continuació t'expliquem tot el que has de saber!

Quan s’ha de donar al preavís en finalitzar el contracte? 

Com a regla general, el preavís en finalitzar el contracte és de 15 dies. Aquest còmput pot modificar-se per conveni col·lectiu o contracte, però aquests mai no podran empitjorar el que s'estableix a l'Estatut de les Treballadores.

En el cas de contractes temporals o formatius, caldrà donar el preavís:

  1. Quan els contractes siguin superiors a 1 any.
  2. Si així ho estableix el conveni col·lectiu d'aplicació.
  3. Quan s’arriba a la data de venciment del contracte i no hagi intenció de renovar per part de l'empresa.

Qui ha de donar el preavís en finalitzar la relació laboral?

  1. L’empresa: Constarà com a finalització de contracte. La treballadora tindrà dret a atur - si compleix amb la resta de requisits- i també a rebre la indemnització. Aquesta indemnització se li sumarà a la quitança. 
  2. La treballadora: Consta com una baixa voluntària. La treballadora no tindrà dret a atur ni tampoc tindrà dret a rebre la indemnització per fi de contracte. 

Excepció: els contractes eventuals per circumstàncies de la producció no poden ser superiors a un any per tant, no és necessari complir amb el preavís (excepte si així ho indica el conveni col·lectiu).

Quines conseqüències té que no es compleixi amb el preavís en finalitzar el contracte?

Si és l'empresa qui no compleix amb el preavís en finalitzar el contracte laboral, haurà d'abonar la quantitat salarial a la treballadora en la quitança i si no ho fa, la treballadora pot impugnar l’actuació empresarial interposant la corresponent demanda de reclamació de quantitat. Prèviament a la demanda s’haurà d’interposar la papereta de conciliació laboral. 

Si és la treballadora la que no dóna el preavís, l'empresa podrà descomptar de la liquidació que procedeixi per la resolució contractual l'import del salari corresponent als dies de preavís omesos.

Conversió del contracte temporal en indefinit

L'article 15.3 de l’Estatut de les Treballadores regula el Frau de Llei i estableix que els contractes temporals celebrats amb frau de llei es presumiran indefinits.  Així doncs: si un cop he arribat al final de la duració del contracte i tampoc m’ha comunicat res aquest contracte es presumirà indefinit. 

Preavís en cas d'acomiadament

Ens podem trobar davant de dos possibles escenaris tenint en compte si l’acomiadament és disciplinari o bé si l’acomiadament és per causes objectives. 

  • Acomiadament disciplinari: no serà necessari donar el preavís. 
  • Acomiadament per causes subjectives: és obligatori donar el preavís. 

Si tens dubtes sobre el preavís en el teu cas concret o vols fer-nos alguna consulta, et pots posar en contacte amb nosaltres.

Descarrega’t la guia jove de supervivència al món laboral

Aquí podràs trobar el necessari per moure’t al món laboral. Tot el que necessites saber!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

⚠️ Durant molt de temps s'ha fet ús de les empreses multiserveis per abaratir costos empresarials a través de la retallada de condicions laborals ✂️

⁉️ Saps com la reforma laboral pretén canviar aquesta cultura de la precarietat? 👉 https://avalot.cat/empreses-multiserveis-reforma-laboral/

#reformalaboral

🚨 La sobreutilització del contracte d'obra i servei l'han convertit en una peça clau de la temporalitat i la precarietat laboral en els últims temps.

🧐Saps que partir del 30 de març ja no es podran subscriure més contractes d'obra i servei? 👉 https://avalot.cat/contracte-obra-i-servei-reforma-laboral/

🖊️"Actualment, un dels perills més grans per a la governança democràtica [...] és la manipulació originada per les fakenews en les xarxes socials i en alguns mitjans de comunicació".

Sobre la manipulació a través de les imatges i les paraules https://elobrero.es/opinion/81409-la-manipulacion-de-las-imagenes.html @David_Lerin

🧐Estàs familiaritzada amb el concepte de la ultraactivitat? Saps què implica? 👉

📢Amb la nova reforma laboral, l'empresa ha de respectar les condicions establertes en el conveni col·lectiu encara que aquest arribi a la seva data de venciment! 👉https://avalot.cat/ultraactivitat-reforma-laboral/

🧐 Quins canvis estableix la reforma laboral pel que fa als #ERTO?
🤔 En quins casos es podran utilitzar?
🕷️ Què és el Mecanisme XARXA?

Seguim analitzant la reforma aquí 👉 https://avalot.cat/erto-reforma-laboral/

Load More...

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram