El salari en les ofertes de feina

Cada dia és més habitual inscriure's a ofertes de feina sense tenir ni idea del salari a cobrar.

El salari és una part essencial de la relació laboral, ja que la prestació de serveis que oferim les treballadores és a canvi d'un sou determinat. És per això que no informar del salari en les ofertes és ocultar part de la relació laboral.

La problemàtica del salari en les ofertes de feina

En els portals d'ofertes de feina és molt habitual trobar anuncis que no especifiquen el salari. Segons un estudi, el 49% de les ofertes no inclouen cap informació sobre el sou i el 23% remeten al conveni col·lectiu, però no informen del conveni d'aplicació.

Malauradament, és molt habitual que quan busquem feina, perdem el nostre temps en inscriure'ns a ofertes i anar a entrevistes per després trobar-nos amb sous precaris. I fins i tot és comú que a l'entrevista de feina tampoc ens informin del sou que cobraríem en cas de ser contractades.

No especificar el salari en les ofertes és un reflex fidel de l'opacitat i la precarietat del mercat de treball, ja que les empreses s'aprofiten de la seva posició de poder de la necessitat de les treballadores.

És legal que a una oferta laboral no hi consti el salari?

Malauradament sí. No hi ha cap norma legal que obligui les empreses a especificar el salari a les ofertes de feina. Tot i això, encara que no sigui il·legal és clarament una falta de transparència i de respecte cap a les treballadores, ja que manca una part important del global que conformarà la relació laboral.

Especificar o no el salari a les ofertes de feina és part de la política salarial de cada empresa i per tant, cada empresa decideix si fer visible el salari que pagarà a les seves treballadores o no. Per la nostra part, això ens serveix per esbrinar una mica el tarannà de l'empresa i ens dóna informació per decidir si volem treballar o no amb ella, tenint en compte si respecta o no aquest aspecte.

Per què s'amaga el salari en les ofertes de feina?

El desconeixement del salari a l'oferta de feina, com a part essencial de la relació laboral que s'establirà, sovint s'utilitza per ocultar ofertes de feina precàries o fraudulentes que no respecten el salari establert al conveni col·lectiu.

Recorda que tota oferta laboral ha de respectar, com a mínim amb el salari mínim interprofessional!

Què podem fer?

Si ens trobem que una oferta no indica el salari, ni tan sols la referència al conveni col·lectiu és important que ho preguntem a l'entrevista de feina. Tenim dret a saber quina serà la retribució que rebrem a canvi de prestar els nostres serveis com a treballadores i així poder decidir si l'oferta ens interessa o si s'adequa a les nostres expectatives professionals o no.

Moltes treballadores no pregunten pel salari a les entrevistes per por a ser excloses del procés de selecció, però és important fer-ho, ja que és una informació essencial a la qual tenim dret.

Com detectar ofertes de feina fraudulentes

Descarrega’t la guia jove de supervivència al món laboral

Aquí podràs trobar el necessari per moure’t al món laboral. Tot el que necessites saber!
  • dd/mm/aaaa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

❗QUÈ PUC FER SI TINC DUBTES SOBRE LA QUITANÇA?

💡La quitança o "finiquito" és el document de liquidació on es reflecteixen els conceptes que queden pendents.
🤔Alguna vegada no has estat d’acord amb la quitança?
T’expliquem que fer en aquests casos!👇
Obrim fil!🧵
#FAQSlaborals

🔴7 d’Octubre, Dia Mundial del Treball Digne.✊

👉La UGT ens mobilitzem sota el lema “Justícia Salarial” a les 12h, davant de Foment del Treball a Barcelona, i a la resta de territoris‼️👇
#Salarioconflicte

ℹ️ https://www.ugt.cat/7-doctubre-dia-mundial-del-treball-digne-la-ugt-ens-mobilitzem-sota-el-lema-justicia-salarial/

🕘És freqüent que l’empresa ens demani fer més hores de les establertes a la nostra jornada.
👀És important no confondre les hores complementàries amb les extraordinàries.

T'expliquem el que has de saber de les hores complementàries!👉https://avalot.cat/hores-complementaries/

🤱 La prestació per risc durant la lactància és una prestació econòmica que pretén protegir la treballadora (i la criatura) davant una situació de risc en la realització de la seva feina.

👀 T’expliquem el que has de saber sobre aquesta prestació!👉 https://avalot.cat/prestacio-risc-lactancia/

Load More...

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram