Dia Internacional de la Bisexualitat

La bisexualitat és l''orientació sexual oblidada' i fins i tot menyspreada. L'orientació sexual no és un fet estàtic, rígid o dicotòmic, sinó que ens mostra una diversitat enorme entre persones.

El Dia Internacional de la Visibilitat Bisexual es celebra el 23 de setembre des de 1999. 

El col·lectiu segueix enfrontant estereotips fins i tot dins de la seva pròpia comunitat. 

DEFINICIÓ DE BISEXUALITAT

La bisexualitat és l’orientació sexual cap a les persones del mateix gènere i cap a les persones d'altres gèneres, ja sigui masculí, femení i/o no binari.

Existeixen diferents tipus d’atraccions entre persones (sexual, romàntica, intel·lectual, afectiva, etc) i totes poden englobar en l’etiqueta d’orientació sexual, és per això que et pots identificar com a bisexual encara que et consideris una persona asexual, ja que existeixen diferents tipus d'atraccions a banda de la sexual.

INVISIBILITZACIÓ DE LA BISEXUALITAT

S’ha avançat en la visibilització de la diversitat sexual però no obstant això, encara queda molt camí per recórrer, especialment amb la bisexualitat. 

La bisexualitat, representant la lletra 'B' del col·lectiu LGTBI, no compta amb la visibilitat social que hauria de tenir com una realitat més de diversitat sexual inclosa en les orientacions que existeixen. 

Això és degut als diferents mites i estigmes que rebem les persones identificades com a bisexuals.

MITES SOBRE LA BISEXUALITAT

Són molts els mites que envolten la bisexualitat. Alguns dels més comuns:

"És només una fase": molta gent creu que la bisexualitat és un trànsit entre l'heterosexualitat i l'homosexualitat, com si en algun moment ens haguéssim de "decidir" i sentir-nos atretes només per un gènere.

"Ets heterocuriós": aquesta frase defineix la tendència a no acceptar la bisexualitat com una orientació vàlida i identificar-se com a heterosexual que només vol "experimentar".

"Les bisexuals són menys fidels": molta gent creu que ser bisexual és sentir-se atreta per totes les persones i que això fa que tinguem més possibilitats de ser infidels. Ens sentim atretes per persones amb independència del seu gènere, però no de totes!

ACABEM AMB LA BIFÒBIA!

La bifòbia és la discriminació i l'odi cap a les persones bisexuals, i sovint es pateix fins i tot dins del col·lectiu LGTBI+.

Des de l'Avalot estem compromeses a fer tot el possible per erradicar els estereotips i la bifòbia existent al voltant de la bisexualitat i de les persones bisexuals, també als centres de treball.

Per assolir-lo és vital que deixem de definir l'orientació sexual com un fet dicotòmic (homosexual/heterosexual) i que visibilitzem la bisexualitat per tal que la societat no la desconegui ni deslegitimi.

Bi-sibilitza't!

Descarrega’t la guia jove de supervivència al món laboral

Aquí podràs trobar el necessari per moure’t al món laboral. Tot el que necessites saber!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

🔴Instem les empreses a prioritzar i promoure el teletreball i demanem al Govern que no afegeixi més desconcert al@s treballador@s
@ugtficat @FeSMC_ugt_cat @fespcat http://www.ugt.cat/la-ugt-insta-les-empreses-a-prioritzar-i-promoure-el-teletreball-i-demana-al-govern-que-no-afegeixi-mes-desconcert-a-les-treballadores-i-treballadors/

⚠️ Les dades #EPA del tercer trimeste reflexteixen que les #joves estem patint la pitjor part! #atur

✊🏼 És vital que ens organitzem per fer-nos fortes! #FemnosFortes

https://www.avalot.cat/afiliat/

🔴 Les empreses resten en l'obligació de limitar la mobilitat a les persones treballadores adoptant sistemes de #teletreball d'acord a les mesures decretades per l'autoritat sanitàries.

➡️ Pots llegir aquí el text del Consell de Relacions Laborals: http://ugt-cat.net/subdominis/premsa/DECLARACIO%20CRL%20SARS-COV-2%20Teletreball%2026%2010%202020%20(2).pdf

❗️ Sovint quan firmem un contracte ens trobem que apareix la frase “segons conveni”.

⚠️ És important que coneixem el contingut d'aquest #conveni! 👌🏼

🤔 Saps què regula? T'expliquem tot el que has de saber! 👉🏼 https://avalot.cat/conveni-collectiu/

#conveniocolectivo

4

𝗦𝗲𝗿𝘃𝗲𝗶𝘀 𝗣𝘂́𝗯𝗹𝗶𝗰𝘀 𝗜𝗻𝗰𝗹𝘂𝘀𝗶𝘂𝘀
Guia per a l'aplicació de 𝗹'𝗲𝗻𝗳𝗼𝗰𝗮𝗺𝗲𝗻𝘁 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝗰𝘂𝗹𝘁𝘂𝗿𝗮𝗹 𝗶 𝗮𝗻𝘁𝗶𝗿𝗮𝗰𝗶𝘀𝘁𝗮 en la gestió dels serveis públics #YoSoyServiciosPublicos
@ugtcatalunya @fespcat https://twitter.com/YoSoySP/status/1321033104144949248

#YosoyServiciosPúblicos@YoSoySP

🆕¡Ya está nuestra guía disponible en la web!

Llega en un momento clave en la prevención y la lucha contra el #racismo, la #xenofobia y la #intolerancia en
general.

▶️Descárgate la guía completa: https://9di.es/y4r4npqr
#YoSoyServiciosPúblicos #Antirracista #ServiciosPúblicos

Load More...

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram