Dia Internacional contra la LGTBIfòbia: molt per lluitar!

L’any 1990, l’Organització Mundial de la Salut va deixar de considerar l’homosexualitat com a   malaltia. Avui, 17 de maig  de 2020, quan se celebren 30 anys després d’aquest avenç encara queda molt per lluitar. 

Tot i que en els darrers anys s’ha avançat en el camí cap a la igualtat no ens podem conformar amb la situació actual. 

Les agressions LGTBI-fòbiques, que són part del sistema i que són la punta de l’iceberg del sistema estructural heteronormatiu, continuen sent una xacra de la nostra societat. De fet, l’Observatori contra l’Homofòbia ja alertava a principis d’aquest any del repunt de les agressions i delictes d’odi cap al col·lectiu LGTBI. 

És un fet que la LGTBI-fòbia continua ben present en el nostre dia a dia i és responsabilitat de totes encaminar-nos cap a la seva erradicació definitiva. 

Per això entenem que falta sensibilització i mecanismes de control eficaços i mesures institucionals contundents i efectives davant qualsevol atac que atempti contra la igualtat. 

ÀMBIT LABORAL

En l’àmbit laboral, des del món sindical, sabem que la situació dista molt de ser igualitària. Ens urgeix canviar el model de relacions laborals heteronormatiu que perpetua les desigualtats i les discriminacions cap al col·lectiu LGTBI.

Sabem que a molts centres de treball encara es reprodueixen violències, agressions i discriminacions cap a treballadores LGTBI:

  • Es dificulta l’accés al treball de les treballadores transgènere i molt sovint no es respecta el seu nom sentit ni s’acompanya la persona en la seva transició, 
  • Es dificulta la promoció laboral de les treballadores LGTBI que veuen com se les invalida per assumir càrrecs de responsabilitat.
  • L’assetjament no està erradicat a molts centres de treball. Tot i que els Plans d’Igualtat i contra l’assetjament s’haurien de complir sempre, la realitat és que massa sovint són paper mullat.

EL PAPER DEL SINDICALISME

Tot i que valorem els avenços produïts al nostre país, encara ens queda molt camí per recórrer. Per això és important continuar fent incidència perquè tots els convenis col·lectius incorporin mesures de protecció efectives. 

Així doncs, el món sindical en la nostra defensa de la classe treballadora hem lluitat i seguim lluitant per la defensa dels drets de les treballadores LGTBI. 

Des d’Avalot condemnem qualsevol forma de violència LGTBI-fòbica i apostem per fer-nos responsables de les nostres respostes individuals i col·lectives. Per això entenem que és primordial formar les nostres delegades perquè sàpiguen identificar les situacions discriminatòries i tinguin les eines necessàries per a poder defensar-les.

Volem viure en una societat igualitària on tothom hi tingui cabuda!

GUIA AUTODEFENSA LABORAL AVALOT

DESCARREGA'T LA GUIA D'AUTODEFENSA LABORAL

En aquesta guia laboral trobaràs la resposta a tots els teus dubtes laborals. Conèixer els teus drets és imprescindible per poder defensar-los!
  • DD slash MM slash YYYY

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram