Marsha P. Johnson

«No hi ha orgull per a algunes si no hi ha alliberament per a tothom» Marsha P. Johnson.

Qui va ser Marsha P. Johnson?

Marsha P. Johnson va ser una dona afroamericana, trans, treballadora sexual i activista pels drets LGTBIQ i per la lluita contra la SIDA. També va participar molt activament en els disturbis de Stonewall.

És una referent per al moviment LGTBIQ i per al feminisme interseccional en lluitar contra el racisme, LGTBI-fòbia, serofòbia i contra l’estigma del treball sexual.

Van trobar el seu cos al riu Hudson de Nova York el 6 de juliol de 1992 pocs dies després de la Marxa de l’Orgull i després d’haver patit assetjament. La policia va concloure que la mort va ser per suïcidi, però després d’una campanya dirigida per l’activista Mariah López es va reobrir el cas el novembre de 2012 com a possible homicidi. 

Els disturbis de Stonewall

El 28 de juny de 1969 es va produir una violenta batuda policial al pub Stonewall Inn, ubicat al barri novaiorquès de Greenwich Village. La comunitat LGTBIQ feia dècades que suportava l’hostilitat i les batudes policials que eren recurrents.  En conseqüència, es creava un clima de tensió i violència insuportable. 

En resposta a la batuda policial, es van produir una sèrie de manifestacions de protesta que suposen l’inici de la lluita LGTBI per defensar els seus drets, evidenciar la violència estructural i les discriminacions sistèmiques que patia (i que encara pateix) el col·lectiu.  

Actualment, el 28 de juny se celebra el Dia de l’Orgull LGTBI a moltes ciutats del món en record dels disturbis de Stonewall. 

L’activisme queer de Marsha P. Johnson

Marsha P. Johnson, juntament amb Sylvia Rivera va fundar el STAR (Street Transvestite Action Revolutionaries), una organització d’activistes trans que es dedicava a donar suport al jovent queer i que es dedicaven al treball sexual de Manhattan. A més, van participar en nombroses accions en favor de l’alliberament LGTBI. 

Posteriorment, va participar com a activista i organitzadora d’ACT-UP dedicada a la lluita contra la SIDA. 

Altres articles que t'interessen:

Audre Lorde

Aurora Bertrana i Salazar

GUIA AUTODEFENSA LABORAL AVALOT

DESCARREGA'T LA GUIA D'AUTODEFENSA LABORAL

En aquesta guia laboral trobaràs la resposta a tots els teus dubtes laborals. Conèixer els teus drets és imprescindible per poder defensar-los!
LA VULL
GUIA AUTODEFENSA LABORAL AVALOT

DESCARREGA'T LA GUIA D'AUTODEFENSA LABORAL

En aquesta guia laboral trobaràs la resposta a tots els teus dubtes laborals. Conèixer els teus drets és imprescindible per poder defensar-los!
  • DD slash MM slash YYYY

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

📢Les treballadores poden adaptar la seva jornada per fer efectiva la conciliació de la vida laboral i familiar.

🕧L’anomenada “jornada a la carta” és una mesura per fer efectiva la igualtat entre homes i dones.

T’expliquem més!👉https://avalot.cat/jornada-carta/

🗳️ Dissabte l'Assemblea Nacional de l'Avalot va escollir la nova Coordinadora Nacional, encapçalada per la Laura Bonet com a portaveu 🔝

Aquí trobareu la ponència ideològica i els altres documents aprovats 👉 https://avalot.cat/coordinadora-nacional-laura-bonet/

Gràcies a totis per venir i participar! 💜

2

També vaig acompanyar a @avalotcat en l’assemblea de comiat de l’@alvarez_elena_ després de sis anys al capdavant de l’organització. Enhorabona, Laura Bonet, nova portaveu, de segur farem feina plegades!

💢Dissabte al matí es va celebrar la XI assemblea de @avalotcat.
✊️@alvarez_elena_ deixa la seva responsabilitat i les agafa Laura Bonet, nova portaveu nacional.

👊Tenim lluites compartides.
🤝Les seves conquestes socials i laborals són les nostres conquestes.

4

Fa 25 anys vaig participar al naixement de l’@avalotcat, joves sindicalistes. Avui he estat a la 11a Assemblea Nacional. Agraïment a l’@alvarez_elena_ una gran amiga, per aquests 6 anys de portaveu, i a la Laura Bonet i el nou equip, sort i encerts! #elfilroig continua!

4
Load More...

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram