Pride 2022: molt camí per recórrer

El dia 28 de juny se celebra el Dia internacional de l'orgull LGTBI.

Des de l'Avalot, amb motiu del Pride 2022, volem reivindicar la plena igualtat i l'erradicació total de qualsevol mena de discriminació per raó d'orientació sexual o d'identitat de gènere. Volem agrair a qui ha lluitat històricament per donar-nos el dret a sentir-nos orgulloses del que som i de la nostra manera de viure, lliurement i sense prejudicis. Com a organització sindical juvenil estem compromeses a continuar treballant per erradicar qualsevol mena de discriminació als centres de treball i contribuint en l'assoliment d'ambients laborals més diversos i plurals.

Si bé és cert que després de molts anys de lluita incansable, el col·lectiu LGTBI hem assolit el reconeixement d'alguns dels nostres drets ha estat de manera molt desigual -i no sempre efectiva- arreu del món. Cada dia les persones LGTBI continuem patint discriminacions per raó de gènere i orientació sexual. Aquestes estan avalades i perpetuades per les dinàmiques del sistema heteropatriarcal en què vivim. I no només això, sinó que des de molts punts se'ns vol fer creure que la nostra ja no és una lluita que hagi de continuar i que els objectius estan assolits.

Per aquesta raó, no només lluitem aquest Pride 2022, sinó que cada dia serveix per reivindicar els nostres drets.

Queda molt camí per recórrer

Estem molt orgulloses dels avenços aconseguits fins ara, però no hem d'oblidar que vivim temps convulsos on els drets i llibertats estan en perill. Molts cops, els discursos d'odi queden legitimats pels mitjans de comunicació. La irrupció de VOX al Congrés, als Parlaments autonòmics i als espais democràtics de la vida social (com per exemple, la televisió) és molt greu.
El blanquejament del feixisme legitima la violència que pateix el col·lectiu LGTBI.

Les violències cap a les persones LGTBI segueixen donant-se en tots els àmbits. També en l'àmbit laboral, on sovint les persones del col·lectiu es veuen relegades laboralment per l'opció sexual que practiquen. Patim acomiadaments, discriminació en els processos de selecció i agressions per estimar públicament al marge de la normativa cisheterosexual.

Segons dades de l'Observatori contra l'Homofòbia, des de l'1 de gener d'enguany, s'han registrat 84 incidències LGTBI-fòbiques. L'any passat a la ciutat de Barcelona, es van registrar un total de 117 agressions, un 52 % més que l'any 2020.

Calen, doncs, mecanismes específics per combatre LGTBI-fòbia que siguin eficients per acabar amb la impunitat actual.

"El nostre objectiu és aconseguir un país de respecte als drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgènere i intersexuals i amb tolerància zero a la discriminació".

Altres articles que t'interessen:

Informe diversitat LGTBI als centres de treball

LGTBI-fòbia al món laboral

GUIA AUTODEFENSA LABORAL AVALOT

DESCARREGA'T LA GUIA D'AUTODEFENSA LABORAL

En aquesta guia laboral trobaràs la resposta a tots els teus dubtes laborals. Conèixer els teus drets és imprescindible per poder defensar-los!
  • DD slash MM slash YYYY

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram