Els nostres desitjos per a l'any 2022

L’any 2021 ha sigut un any difícil. Les conseqüències de la pandèmia en l’àmbit econòmic, social i laboral han estat devastadores per a tothom, especialment afectant de manera negativa el jovent de Catalunya. Les joves de classe treballadora tenim molts desitjos per l'any 2022 i estem disposades a lluitar per fer-los possibles.

El jovent l’any 2021

Som la generació enterrada: la generació més ben preparada de la història i la primera que viu pitjor que les seves progenitores. Actualment, les joves patim el doble d’atur que la població general, només 1 de cada 10 joves rep una prestació o subsidi quan es troba a l’atur i quedant al marge de beneficiar-se d’ajuts com l’ingrés mínim vital (IMV) o la renda garantida de ciutadania, la taxa de temporalitat juvenil triplica la taxa de temporalitat general, A Catalunya, 4 de cada 10 joves estan sobrequalificades per a la feina que fan, les joves cobrem un 36.8% menys que la població adulta, només el 18,6% de les joves catalanes poden marxar de casa. Les dones joves som el col·lectiu que més patim violència masclista (el 39,4% de les dones joves catalanes d’entre 16 i 29 anys) i afectacions a la salut mental

Tot i això, gràcies la feina incansable de totes les sindicalistes, iniciem l'any 2022 amb una reforma laboral que suposa la recuperació de drets laborals essencials.

Els desitjos de l'Avalot per a l'any 2022

  1. Seguir avançant en la recuperació de drets laborals, per tal d'assolir un marc legislatiu encara més just per a la classe treballadora.
  2. L’eliminació de l'heteropatriarcat i l'eradicació de les violències masclistes, també les més invisibilitzades i les que succeeixen en l’àmbit laboral. 
  3. Una societat lliure de discriminacions racistes, LGTBI, capacitistes, de pressió estètica i normativa, etc. 
  4. La defensa ferma del medi ambient i la protecció i respecte cap a les animals no humanes
  5. La protecció integral i efectiva de la salut mental massa sovint afectada per les condicions estructurals del sistema capitalista, així com la incorporació dels riscos psicosocials en els processos d’avaluació i prevenció dels riscos laborals en totes les empreses i organitzacions.
  6. Fomentar la contractació indefinida i sancionar la contractació temporal en frau de llei.
  7. El compromís de les administracions públiques per a impulsar polítiques actives d'ocupació amb criteris que assegurin que la contractació juvenil sigui de qualitat i que fomentin la visió juvenil als convenis col·lectius eliminant el biaix adultcentrista de la normativa laboral vigent. 
  8. La defensa del català i del model d’immersió lingüística a les aules com a eina de cohesió social. 

Aquest 2022, les joves sindicalistes continuarem lluitant contra el capitalisme i l'heteropatriarcat, que és la millor manera de defensar els drets i llibertats de la classe treballadora.

Us desitgem un any 2022 ple d’encerts i lluita!

Uneix-te a l’Avalot i fem-nos fortes!

GUIA AUTODEFENSA LABORAL AVALOT

DESCARREGA'T LA GUIA D'AUTODEFENSA LABORAL

En aquesta guia laboral trobaràs la resposta a tots els teus dubtes laborals. Conèixer els teus drets és imprescindible per poder defensar-los!
  • DD slash MM slash YYYY

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram