Contracte d'interinitat: tots els detalls!

El contracte de treball és un acord entre l’empresa i treballadora mitjançant el qual la treballadora es compromet a prestar els seus serveis a l’empresa a canvi d’un salari i unes condicions. En aquesta entrada, t'explicarem tot allò que has de saber sobre el contracte d'interinitat.

Què és el contracte d'interinitat?

El contracte d'interinitat és un contracte per substituir les treballadores en excedència amb reserva de plaça del lloc de feina o per cobrir una plaça durant el procés de selecció o promoció fins a cobrir-la de manera definitiva.

Cal tenir en compte que en el cas que la treballadora substituïda no es reincorpori al lloc de treball, el contracte d’interinitat no dóna dret preferent a la treballadora que l’ha ocupat mitjançant el contracte d’interinitat.

El contingut del contracte s’ha de comunicar al SEPE (Servei Públic d’Ocupació Estatal) en el termini de 10 dies posteriors a la seva formalització.

Regulació del contracte

El contracte d'interinitat el trobem regulat a l’article 15 de l’Estatut de les Treballadores i al Reial Decret 2720/1998.

Forma del contracte d'interinitat

El contracte d'interinitat s'ha de formalitzar per escrit.

En el contracte s’ha d’indicar la causa de la substitució o la identificació del lloc de feina que es vol cobrir, la duració del contracte i les tasques a desenvolupar que poden ser diferents de les de la treballadora substituïda i per tant, poden haver-hi diferències en la retribució. Sempre respectant que la treballadora amb el contracte d’interinitat cobri com a mínim el que marca el conveni col·lectiu per a la categoria de la treballadora substituïda.

Jornada del contracte d'interinitat

Les treballadores amb contracte d'interinitat seran contractades a jornada completa.

  • Excepcions: Només es podrà celebrar a temps parcial en els casos en què la treballadora substituïda tingués un contracte a temps parcial o tingués la jornada reduïda per exemple, per cura de filles.

Durada del contracte d'interinitat

El contracte durarà el temps que duri l’absència que s’ha de cobrir de la treballadora amb reserva de plaça o el temps que duri el procés de selecció per a cobrir la plaça de manera definitiva, però no pot ser superior a 3 mesos.

El període de prova

El període de prova ha de constar per escrit al contracte de treball i durarà el que marqui el conveni col·lectiu d’aplicació i en defecte el que marca l’article 14 de l’Estatut de les Treballadores.

No és obligatori, ja que l’empresa pot decidir no establir un període de prova. En qualsevol cas, computa a efectes d’antiguitat.

S’estableix un període de prova per als contractes de més de 6 mesos:

  • De màxim 6 mesos per a treballadores tècniques titulades.
  • De màxim de 2 mesos per a la resta de treballadores.

A les empreses de menys de 25 treballadores el període de prova no podrà excedir dels 3 mesos per a les treballadores que no siguin tècniques titulades.

S’estableix un període de prova per als contractes de menys de 6 mesos:

  • De màxim 1 mes (els convenis col·lectius poden determinar un període de prova diferent).

El pacte de període de prova serà nul quan afecti una treballadora que ja hagi treballat amb anterioritat a la mateixa empresa desenvolupant les mateixes tasques.

Finalització del contracte d'interinitat

Normalment el contracte s'extingeix principalment per la reincorporació de la treballadora substituïda.

També pot acabar quan finalitza la reserva del lloc i la treballadora no es reincorpora. En aquest cas, finalitza també la causa del contracte d'interinitat.

S’ha de complir amb el preavís acordat per les parts.

No correspon indemnització (llevat que ho estableixi el conveni col·lectiu o el pacte individual entre les parts).

Si vols més informació sobre els contractes o qualsevol altre tema laboral, no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres a través de la Bústia Precària o el nostre correu electrònic: bustia.avalot@catalunya.ugt.org.

Descarrega’t la guia jove de supervivència al món laboral

Aquí podràs trobar el necessari per moure’t al món laboral. Tot el que necessites saber!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

⚠️ Durant molt de temps s'ha fet ús de les empreses multiserveis per abaratir costos empresarials a través de la retallada de condicions laborals ✂️

⁉️ Saps com la reforma laboral pretén canviar aquesta cultura de la precarietat? 👉 https://avalot.cat/empreses-multiserveis-reforma-laboral/

#reformalaboral

🚨 La sobreutilització del contracte d'obra i servei l'han convertit en una peça clau de la temporalitat i la precarietat laboral en els últims temps.

🧐Saps que partir del 30 de març ja no es podran subscriure més contractes d'obra i servei? 👉 https://avalot.cat/contracte-obra-i-servei-reforma-laboral/

🖊️"Actualment, un dels perills més grans per a la governança democràtica [...] és la manipulació originada per les fakenews en les xarxes socials i en alguns mitjans de comunicació".

Sobre la manipulació a través de les imatges i les paraules https://elobrero.es/opinion/81409-la-manipulacion-de-las-imagenes.html @David_Lerin

🧐Estàs familiaritzada amb el concepte de la ultraactivitat? Saps què implica? 👉

📢Amb la nova reforma laboral, l'empresa ha de respectar les condicions establertes en el conveni col·lectiu encara que aquest arribi a la seva data de venciment! 👉https://avalot.cat/ultraactivitat-reforma-laboral/

🧐 Quins canvis estableix la reforma laboral pel que fa als #ERTO?
🤔 En quins casos es podran utilitzar?
🕷️ Què és el Mecanisme XARXA?

Seguim analitzant la reforma aquí 👉 https://avalot.cat/erto-reforma-laboral/

Load More...

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram