Contracte en pràctiques: tots els detalls!

El contracte de treball és un acord entre l’empresa i treballadora mitjançant el qual la treballadora es compromet a prestar els seus serveis a l’empresa a canvi d’un salari i unes condicions. En aquesta entrada, t'explicarem tot allò que has de saber sobre el contracte en pràctiques.

Què és el contracte en pràctiques?

El contracte en pràctiques és un contracte temporal que té per objecte que la persona pugui obtenir experiència professional adequada amb els estudis finalitzats (títol universitari, de formació professional de grau mitjà o superior o títols oficialment reconeguts). Es pot formalitzar en el període dels 5 anys posteriors a la finalització de la formació. 

Forma del contracte de pràctiques

El contracte de pràctiques haurà de formalitzar-se per escrit i fer-s'hi constar expressament titulació de la treballadora, la durada del contracte i el lloc de treball.

Retribució del contracte

La treballadora percebrà, el primer any, el 60% del que correspon per categoria professional i el 75% el segon any.

Jornada del contracte en pràctiques

Podrà formalitzar-se a temps complet o parcial.

Durada del contracte de pràctiques

La durada del contracte de pràctiques no podrà ser inferior a 6 mesos ni excedir dels 2 anys.

El període de prova

El període de prova ha de constar per escrit al contracte de treball i durarà el que marqui el conveni col·lectiu d’aplicació i en defecte el que marca l’article 14 de l’Estatut de les Treballadores.

No és obligatori, ja que l’empresa pot decidir no establir un període de prova. En qualsevol cas, computa a efectes d’antiguitat.

S’estableix un període de prova que no pot ser superior a 1 mes si el nivell formatiu és de grau mitjà, de 2 mesos per a graus formatius de grau superior i de 6 mesos per a titulacions universitàries.

El pacte de període de prova serà nul quan afecti una treballadora que ja hagi treballat amb anterioritat a la mateixa empresa desenvolupant les mateixes tasques.

Finalització del contracte de pràctiques

En finalitzar la relació laboral en un contracte de pràctiques, l’empresa entregarà a la treballadora el certificat de pràctiques.

Quan el contracte finalitza, aquest es podrà prorrogar fins a dues vegades, no podent mai superar els dos anys de durada total del contracte. En cas que la treballadora en pràctiques hagi assolit els dos anys de contracte i l'empresa no hagi comunicat el contrari, la relació laboral continuarà i el contracte s'entendrà indefinit.

La indemnització només l'ha de pagar l'empresa en el cas de que vulgui finalitzar el contracte abans de la data pactada, ja que es tractaria d'un acomiadament. En aquest cas, correspondrà una indemnització de 20 dies per any treballat.

Si vols més informació sobre els contractes o qualsevol altre tema laboral, no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres a través de la Bústia Precària o el nostre correu electrònic: bustia.avalot@catalunya.ugt.org.

GUIA AUTODEFENSA LABORAL AVALOT

DESCARREGA'T LA GUIA D'AUTODEFENSA LABORAL

En aquesta guia laboral trobaràs la resposta a tots els teus dubtes laborals. Conèixer els teus drets és imprescindible per poder defensar-los!
  • DD slash MM slash YYYY

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram