Nova pròrroga dels ERTO: principals característiques

Avui s’ha publicat al BOE, la pròrroga dels ERTO acordada entre els agents socials i el govern espanyol, així com la resta de mesures del VI Acord Social en Defensa de l'Ocupació.

Reial decret llei 18/2021, de 28 de setembre, de mesures urgents per la protecció de l’ocupació, la recuperació econòmica i la millora del mercat de treball.

Fins quan dura la pròrroga dels ERTO?

S’ha acordat l’ampliació dels ERTO vinculats a la crisi pandèmica de la COVID-19 fins al 28 de febrer de 2022.

Cal tenir en compte que la pròrroga dels ERTO vigents a 30 de setembre no és automàtica. Caldrà presentar, entre l’1 i el 15 d’octubre, la sol·licitud amb la documentació necessària davant l’autoritat laboral corresponent.

Si no es presenta la sol·licitud amb la documentació dins el termini previst, l’ERTO es donarà per finalitzat des de l’1 de novembre de 2021.

Les empreses poden sol·licitar nous ERTO?

Les empreses afectades per noves restriccions a causa de les restriccions de la COVID-19 podran sol·licitar un nou ERTO per impediment o limitació de l’activitat entre l’1 de novembre de 2021 i el 28 de febrer de 2022.

Quines són les principals característiques de la pròrroga?

  • Formació: Les empreses que hagin prorrogat el seu ERTO hauran de desenvolupar accions formatives entre l’1 de novembre de 2021 i el 28 de febrer de 2022. L’objectiu és la millora de les competències professionals i l’ocupabilitat de les persones treballadores afectades pels ERTO.
  • Atur: Les treballadores afectades pels ERTO cobraran prestació d’atur encara que no tinguin el període mínim de cotització (12 mesos en els últims 6 anys).
  • Compatador a zero: Aquesta suspensió no consumeix atur i no perjudicarà el reconeixement de futures prestacions de desocupació.

Què passa amb les fixes discontinues?

Es prorroguen també les mesures de protecció extraordinàries per a les fixes discontinues i treballadores a temps parcial. Aquesta prestació podrà interrompre’s per la reincorporació temporal de la persona treballadora a la seva activitat.

GUIA AUTODEFENSA LABORAL AVALOT

DESCARREGA'T LA GUIA D'AUTODEFENSA LABORAL

En aquesta guia laboral trobaràs la resposta a tots els teus dubtes laborals. Conèixer els teus drets és imprescindible per poder defensar-los!
  • DD slash MM slash YYYY

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram