Nova pròrroga dels ERTO: principals característiques

Avui s’ha publicat al BOE, la pròrroga dels ERTO acordada entre els agents socials i el govern espanyol, així com la resta de mesures del VI Acord Social en Defensa de l'Ocupació.

Reial decret llei 18/2021, de 28 de setembre, de mesures urgents per la protecció de l’ocupació, la recuperació econòmica i la millora del mercat de treball.

Fins quan dura la pròrroga dels ERTO?

S’ha acordat l’ampliació dels ERTO vinculats a la crisi pandèmica de la COVID-19 fins al 28 de febrer de 2022.

Cal tenir en compte que la pròrroga dels ERTO vigents a 30 de setembre no és automàtica. Caldrà presentar, entre l’1 i el 15 d’octubre, la sol·licitud amb la documentació necessària davant l’autoritat laboral corresponent.

Si no es presenta la sol·licitud amb la documentació dins el termini previst, l’ERTO es donarà per finalitzat des de l’1 de novembre de 2021.

Les empreses poden sol·licitar nous ERTO?

Les empreses afectades per noves restriccions a causa de les restriccions de la COVID-19 podran sol·licitar un nou ERTO per impediment o limitació de l’activitat entre l’1 de novembre de 2021 i el 28 de febrer de 2022.

Quines són les principals característiques de la pròrroga?

  • Formació: Les empreses que hagin prorrogat el seu ERTO hauran de desenvolupar accions formatives entre l’1 de novembre de 2021 i el 28 de febrer de 2022. L’objectiu és la millora de les competències professionals i l’ocupabilitat de les persones treballadores afectades pels ERTO.
  • Atur: Les treballadores afectades pels ERTO cobraran prestació d’atur encara que no tinguin el període mínim de cotització (12 mesos en els últims 6 anys).
  • Compatador a zero: Aquesta suspensió no consumeix atur i no perjudicarà el reconeixement de futures prestacions de desocupació.

Què passa amb les fixes discontinues?

Es prorroguen també les mesures de protecció extraordinàries per a les fixes discontinues i treballadores a temps parcial. Aquesta prestació podrà interrompre’s per la reincorporació temporal de la persona treballadora a la seva activitat.

DESCARREGA’T LA GUIA JOVE DE SUPERVIVÈNCIA AL MÓN LABORAL

Aquí podràs trobar el necessari per moure’t al món laboral. Tot el que necessites saber!
LA VULL

Descarrega’t la guia jove de supervivència al món laboral

Aquí podràs trobar el necessari per moure’t al món laboral. Tot el que necessites saber!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

🗓 El calendari laboral de l'empresa és la planificació anual que, juntament amb la jornada laboral, estableix el temps de treball de les treballadores 🕒

🧐 Saps qui l'elabora i què ha de constar?

Tota la info aquí! 👌🏼 https://avalot.cat/calendari-laboral-empresa/

La pandèmia ha demostrat "com Barcelona depenia excessivament del turisme i com es va esfondrar bona part del sistema productiu de la ciutat", segons @antroperplejo. La contracimera per reclamar un canvi del model turístic es fa avui i demà a la ciutat https://www.publico.es/public/decreixement-turistic-contracimera-per-demanar-canvi-model-turistic.html?utm_medium=Public&utm_source=Twitter#Echobox=1635186079

😐Alguna vegada t'has trobat amb un conflicte laboral a la feina que no saps com solucionar?

Volem donar-te les eines perquè puguis fer-ho! 👉 https://avalot.cat/projecte-apoderat/

Cinc preguntes clau per entendre què és la violència econòmica i perquè demanen tipificar-la com a masclista

Parlem amb Esther Costa de @CollectiuRonda i @marisaiuris de @FemiNovembre @caladona

✍️@emmpons https://www.publico.es/public/cinc-preguntes-clau-per-entendre-violencia-economica-i-perque-demanen-tipificar-com-masclista.html

🗞️"Els esforços que fan les joves per millorar la seva formació no es corresponen amb les condicions que afronten per fer el salt al treball" 👉 https://diarieducacio.cat/educaciolocal/2021/10/22/assegurar-el-futur-professional-dels-joves/ @DiariEducacio

Load More...

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram