Les notificacions per Whatsapp a la feina: són vàlides?

El sistema de comunicació instantània Whatsapp s’ha convertit en una eina molt utilitzada en el dia a dia i l’àmbit laboral i la feina no escapa a aquesta realitat. És molt habitual que l’empresa i la treballadora es comuniquin per Whatsapp per intercanviar informació relativa a la feina, com per exemple, canvis d’horaris, vacances, etc.

Em poden comunicar per Whatsapp un acomiadament de la feina?

No. Per comunicar un acomiadament l’empresa ha de fer servir un mitjà de comunicació formal, per exemple, per escrit o un burofax per entregar la carta d’acomiadament. 

Així que tot i que el Whatsapp pot ser d’ús habitual no es considera un mitjà formal en l’àmbit laboral, ja que es pot falsejar fàcilment i per tant, no constitueix una eina fefaent per provar l’existència de la comunicació. 

Es pot impugnar un acomiadament comunicat per Whatsapp?

Sí. L’acomiadament realitzat per Whatsapp que no compleix amb els requisits de forma pot ser impugnat davant la jurisdicció social i pot esdevenir improcedent. 

La comunicació per Whatsapp és vàlida per comunicar un canvi d’horari a la feina?

No. L’empresa per comunicar un canvi d’horari (que és una modificació substancial del contracte) ha de fer servir un mitjà de comunicació formal.

Com a treballadora m’he de comunicar amb l’empresa per escrit?

Sí, és recomanable que sempre que es realitzi una comunicació amb l’empresa es faci per escrit, per correu electrònic perquè quedi constància del contingut i de la recepció de la comunicació. 

En cas que es realitzi una comunicació verbal, posteriorment a la mateixa es recomana reproduir-la per escrit. 

Per exemple, enviar un correu electrònic per deixar constància de l’aprovació dels dies de gaudi de les vacances: “Tal com hem quedat abans, els dies de vacances aprovats que gaudiré seran...”

Recorda que si tens dubtes i necessites assessorament laboral, et pots posar en contacte amb nosaltres fent un correu a bustia.avalot@catalunya.ugt.org o omplint el formulari de la Bústia Precària.

GUIA AUTODEFENSA LABORAL AVALOT

DESCARREGA'T LA GUIA D'AUTODEFENSA LABORAL

En aquesta guia laboral trobaràs la resposta a tots els teus dubtes laborals. Conèixer els teus drets és imprescindible per poder defensar-los!
  • DD slash MM slash YYYY

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram