Què fer davant un acomiadament?

Saps què has de fer davant un acomiadament? Davant la situació angoixant que significa la pèrdua d’una feina hem de saber que tenim recursos a l’abast que ens permet actuar i garantir els nostres drets com a treballadores.

Vivim a un país on la taxa d’acomiadaments i contractes temporals és de les més altes d’Europa, d’aquí la importància de reclamar els nostres drets!

Què puc fer davant un acomiadament?

Signar la carta de comunicació de l’acomiadament amb NO CONFORME, afegint la data de la notificació de l’acomiadament. Si no et deixen posar no conforme, no signis.

Puc posar una reclamació?

Sí! És important que demanis els documents necessaris per poder reclamar després. Necessitaràs:

  1.            Contracte laboral actual ( i anteriors, en el cas d’haver tingut més d’un contracte).
  2.            Rebuts de nòmina ( mínim els últims 6 mesos).
  3.            Comunicació de l’empresa notificant l’acomiadament. 

Com fer la reclamació?

  • Si la reclamació és per la disconformitat en l’acomiadament o el tipus d’acomiadament tens 20 dies hàbils ( de dilluns a divendres)  per impugnar o reclamar la finalització del contracte.
  • Si la reclamació és per reclamar quantitats econòmiques que no t’han pagat, tens 1 any per reclamar.

Quins són els passos a seguir?

  • Acta de conciliació: Voluntat de les parts (empresa- treballadora)  per arribar a un acord. Presentant la papereta de conciliació davant el  Servei de Conciliació
  • És recomanable  l'assessorament d'un advocat laboralista, graduat social o assessor a l'hora de redactar la Papereta. Recorda que al sindicat et podem ajudar!
  • Al presentar la Papereta, el termini de 20 dies queda interromput i pot haver-hi acord i que el procediment finalitzi aquí.

Què passa si no arribem a cap acord?

  • Si no arribem a cap acord, el termini dels 20 dies hàbils torna a córrer des del dia que es fa l'Acte de Conciliació i hem de presentar la demanda per escrit  davant del Jutjat Social de Barcelona
  • Una vegada que l'escrit de demanda s'ha presentant en el Jutjat i ha estat admès, la lletrada de l'Administració de Justícia assenyalarà les dates en les quals s'haurà de realitzar un últim intent de conciliació (aquest ja els jutjats, minuts abans del judici) i si no hi ha acord, el judici pròpiament dit.
  • Conclòs el judici, es dictarà sentència. Únicament en determinats casos es podrà recórrer, mitjançant l'anomenat “recurs de suplicació”

Recorda que sempre que tinguis dubtes, et pots posar en contacte amb nosaltres i t'assessorarem!

Fes click si vols més informació sobre acomiadaments.

GUIA AUTODEFENSA LABORAL AVALOT

DESCARREGA'T LA GUIA D'AUTODEFENSA LABORAL

En aquesta guia laboral trobaràs la resposta a tots els teus dubtes laborals. Conèixer els teus drets és imprescindible per poder defensar-los!
  • DD slash MM slash YYYY

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram