La protecció de les dones víctimes de violència masclista a Catalunya

Anàlisi de les ordres de protecció i drets de les dones que han patit violència masclista: obstacles per a una efectiva protecció

El Grup de recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona “Antígona” amb el finançament de l’Institut Català de les Dones (ICD) ha elaborat enguany l’informe “Ordres de protecció i drets de les dones que han patit violència de gènere: obstacles per a una efectiva protecció”

L’objectiu d’aquest informe és analitzar l’efectivitat dels mecanismes de protecció als quals es poden acollir les dones que han patit violència masclista a Catalunya i esbrinar quins són els factors determinats en la seva aplicació o denegació. 

La violència masclista continua sent una xacra a Catalunya. Per això, cal repensar el model de protecció actual per tal d’assegurar la protecció de manera efectiva. 

Mancances en la protecció de les dones que han patit violència masclista:

Les principals conclusions de l’informe són les següents: 

  1. Necessitat de formació en gènere de totes les persones professionals que intervenen en el cas que s’interposa una denúncia per entendre el cicle de la violència masclista i no revictimitzar la víctima. En especial, al grup d’atenció a la víctima dels Mossos d’Esquadra (GAV), ja que són el primer contacte que té la víctima en el moment d’interposar una denúncia per violència masclista. L’informe estableix la necessitat de formació “que ha de ser obligatòria, transversal i periòdica”.
  1. La manca de consideració de la percepció d’inseguretat que manifesten les dones en la tramitació de les ordres de protecció que constitueix una vulneració dels drets de les dones en si mateixa. Així doncs, el dret a la seguretat ha d’estar garantit i s’han de posar en marxa els mecanismes necessaris per assegurar-la de manera efectiva. 
  1. La valoració del risc de la violència de gènere en l’àmbit policial no té en compte la dimensió subjectiva ni personal del risc i només es basa en ítems objectius. Això dificulta la plena protecció de les víctimes i dificulta identificar situacions de violència masclista que poden passar desapercebudes. Així doncs, la valoració del risc de la violència de gènere s’ha de fer de manera integral. 
  1. La denúncia respon a una visió de la seguretat clàssica en l’àmbit penal però que no integra mesures de l’àmbit civil ni assistencial que són necessàries per assegurar un model de protecció centrat en els drets de les dones en compliment amb les mesures que recull el Conveni d’Istanbul. La gran oblidada en el procés de denúncia és la dona. Això comporta un grau elevat d’insatisfacció i inseguretat envers el procediment judicial.
  1. Manca de recursos materials, humans i econòmics per assegurar el seguiment de l’ordre de protecció de manera personalitzada en cada cas i tenint en compte la situació de les víctimes de violència de gènere.
  1. Millorar la coordinació interinstitucional i ampliar la xarxa de recursos per adequar-los a les necessitats específiques de les dones del món rural, les dones migrants, les menors o adolescents i les dones amb diversitat funcional, les dones sense llar, etc.

Queda clar doncs, arran de l’anàlisi de l’informe que la protecció de la violència de gènere té mancances importants que cal superar per tal de garantir la plena protecció. 

Des de l’Avalot entenem que la protecció de les dones que pateixen violència masclista ha d’estar conceptualitzada des d’una perspectiva feminista que posi la vida i les necessitats de les dones al centre amb l’objectiu, també, de trencar amb els estereotips al voltant de la violència masclista.

Descarrega’t la guia jove de supervivència al món laboral

Aquí podràs trobar el necessari per moure’t al món laboral. Tot el que necessites saber!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

Contra la sinistralitat laboral, més recursos a Inspecció de Treball i més obligacions a les empreses amb la llei de riscos laborals.

Parlem amb @nuriagilgado, responsable de Política Sindical @ugtcatalunya, i amb @Moni_CCOO responsable de @ccoosalutlab https://diaritreball.cat/2022-i-segueix-morint-gent-a-la-feina-i-segueix-sense-abordar-se-la-sinistralitat-laboral/

⚠️ Durant molt de temps s'ha fet ús de les empreses multiserveis per abaratir costos empresarials a través de la retallada de condicions laborals ✂️

⁉️ Saps com la reforma laboral pretén canviar aquesta cultura de la precarietat? 👉 https://avalot.cat/empreses-multiserveis-reforma-laboral/

#reformalaboral

🚨 La sobreutilització del contracte d'obra i servei l'han convertit en una peça clau de la temporalitat i la precarietat laboral en els últims temps.

🧐Saps que partir del 30 de març ja no es podran subscriure més contractes d'obra i servei? 👉 https://avalot.cat/contracte-obra-i-servei-reforma-laboral/

🖊️"Actualment, un dels perills més grans per a la governança democràtica [...] és la manipulació originada per les fakenews en les xarxes socials i en alguns mitjans de comunicació".

Sobre la manipulació a través de les imatges i les paraules https://elobrero.es/opinion/81409-la-manipulacion-de-las-imagenes.html @David_Lerin

🧐Estàs familiaritzada amb el concepte de la ultraactivitat? Saps què implica? 👉

📢Amb la nova reforma laboral, l'empresa ha de respectar les condicions establertes en el conveni col·lectiu encara que aquest arribi a la seva data de venciment! 👉https://avalot.cat/ultraactivitat-reforma-laboral/

Load More...

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram