Vacances i contractes a temps parcial

Les vacances són un dret fonamental de totes les treballadores. Però què passa amb les vacances si tens un contracte a temps parcial?

T’ho expliquem aquí!

Tothom té dret a vacances, independentment del tipus de contracte?

Sí, les vacances són un dret inherent a qualsevol treballadora sigui quin sigui el tipus de contracte i són fruit de l’acord entre l’empresa i les treballadores. El dret al descans està regulat a l’article 38 de l’Estatut de les Treballadores. També es regula als convenis col·lectius d’aplicació, que en tot cas, poden ampliar el que s’estableix a l’Estatut. 

En qualsevol cas, tota treballadora té dret a gaudir d’un temps de descans retribuït que no pot ser inferior a 30 dies naturals (no substituïble per compensació econòmica).

Com es compten els dies?

L’Estatut de les Treballadores estableix les vacances en dies naturals (cada dia de l’any, de dilluns a diumenge, inclosos els festius), però els convenis col·lectius poden establir el període en dies laborals (són els dies que es treballa. Per regla general, són laborables, de dilluns a divendres, però tot dependrà del que s’estableixi al conveni col·lectiu del sector, que pot establir que dissabte sigui laborable).

Si treballo a temps parcial, tinc dret a menys vacances?

No. Les vacances no es poden reduir pel fet de treballar a temps parcial. L’empresa tampoc pot sancionar cap treballadora reduint els dies de descans. 

L’única reducció possible de les vacances es pot produir si no es treballa l’any sencer. És a dir, els dies de descans retribuït que figuren al conveni col·lectiu són els que corresponen per 1 any treballat, en cas de només treballar 6 mesos, els dies de descans seran aproximadament la meitat. 

Cada mes treballat es generen 2,5 dies de descans (resultat de dividir 30 dies per 12 mesos)

El meu contracte a temps parcial ha passat a jornada completa, com afecta les vacances?

Les vacances no es veuen afectades pel tipus de contracte. Per tant, si un contracte parcial es converteix en contracte a jornada completa o viceversa, no es perden ni s’augmenten els dies de descans.  

Si tens qualsevol dubte, sobre la teva situació laboral, pots contactar amb nosaltres a: bustia.avalot@catalunya.ugt.org i et resoldrem tots els teus dubtes!

Altres articles que t'interessen:

Vacances, permisos i reduccions de jornada

Vacances: les pot decidir l'empresa?

GUIA AUTODEFENSA LABORAL AVALOT

DESCARREGA'T LA GUIA D'AUTODEFENSA LABORAL

En aquesta guia laboral trobaràs la resposta a tots els teus dubtes laborals. Conèixer els teus drets és imprescindible per poder defensar-los!
  • DD slash MM slash YYYY

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram