Treballar sense experiència prèvia: alguns consells

Trobar feina es pot convertir en un mal de cap, especialment quan el que vols és treballar sense experiència prèvia, com ens succeeix habitualment a les joves. En un mercat laboral en crisi com l'actual, has de tenir en compte un seguit de qüestions si vols treballar per primera vegada sense experiència.

A quina edat puc començar a treballar?

A partir dels 16 anys pots formalitzar contractes laborals, amb l'autorització de mares, pares o tutores fins a la teva majoria d'edat (sempre que no estiguis emancipada abans).

Aquí t'expliquem les diferències existents en el lloc de treball per a les menors d'edat respecte a les majors d'edat.

Consells per a treballar sense experiència prèvia

El mercat de treball s'ha convertit en un lloc poc accessible per a les joves, encara més si no tenim experiència prèvia que demostri la nostra habilitat en la tasca o posició a la qual volem accedir.

Alguns consells bàsics:

  1. Destaca la teva formació acadèmica, així com els projectes no professionals en els quals has participat.
  2. Explica les teves experiències vitals i què t'han aportat que pugui ser útil en la posició professional a la qual vols aspirar.
  3. Relaciona les teves inquietuds personals amb els interessos de l'empresa.
  4. Inclou al teu CV un perfil professional que mostri la teva personalitat.

Si vols saber com elaborar un bon CV, t'ho expliquem aquí.

Utilitza la teva xarxa de contactes

La xarxa de contactes basa la seva importància de que una gran part de les oportunitats de feina no es publiquen a Internet, sinó que es gestionen directament a través de la xarxa de contactes. Les teves conegudes són doncs, els contactes més importants que tens per trobar la teva primera feina i són la teva xarxa de contactes. És important que sàpiguen de manera clara i directa que et trobes disponible per treballar i que estàs buscant oportunitats laborals.

Qui són els teus contactes? Fes una llista amb adreces, telèfons i horaris més adequats per fer-los una visita o per trucar-los.

Tenir la teva primera experiència laboral fent voluntariats

Una bona forma de millorar el teu currículum és realitzant voluntariats, que et donaran experiència i aprenentatges.

Participar en un voluntariat i dedicar una part del teu temps a dur a terme activitats en benefici de la comunitat és un aspecte molt important tant en l’àmbit personal com en el professional i que les empreses valoraran positivament.

Treballar sense experiència a través de serveis i programes públics

A través del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) també pots accedir a pràctiques que empreses ofereixen a joves d'entre 18 i 25 anys en situació d'atur (fins a 30 anys en cas d’estar inscrit/a en la Garantia Juvenil), que estiguin registrades a les Oficines de Treball i disposin d'un nivell determinat de formació, però no tinguin experiència professional prèvia associada a aquesta qualificació professional o no superior a 3 mesos.

Orientació laboral per a joves

Si vols més informació, a l'Avalot tenim un servei d'orientació laboral per a joves que es trobin en procés de recerca de feina i/o formació. T'ajudarem amb eines de cerca, canals d’ofertes laborals, elaboració de currículums i cartes de presentació enfocats al teu objectiu, com preparar una entrevista laboral, com utilitzar les xarxes socials per trobar feina, programes d’ocupabilitat juvenil, treball a l’estranger i documentació i altres tràmits necessaris. Omple el formulari i t'ajudarem!

Descarrega’t la guia jove de supervivència al món laboral

Aquí podràs trobar el necessari per moure’t al món laboral. Tot el que necessites saber!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

⚠️ Durant molt de temps s'ha fet ús de les empreses multiserveis per abaratir costos empresarials a través de la retallada de condicions laborals ✂️

⁉️ Saps com la reforma laboral pretén canviar aquesta cultura de la precarietat? 👉 https://avalot.cat/empreses-multiserveis-reforma-laboral/

#reformalaboral

🚨 La sobreutilització del contracte d'obra i servei l'han convertit en una peça clau de la temporalitat i la precarietat laboral en els últims temps.

🧐Saps que partir del 30 de març ja no es podran subscriure més contractes d'obra i servei? 👉 https://avalot.cat/contracte-obra-i-servei-reforma-laboral/

🖊️"Actualment, un dels perills més grans per a la governança democràtica [...] és la manipulació originada per les fakenews en les xarxes socials i en alguns mitjans de comunicació".

Sobre la manipulació a través de les imatges i les paraules https://elobrero.es/opinion/81409-la-manipulacion-de-las-imagenes.html @David_Lerin

🧐Estàs familiaritzada amb el concepte de la ultraactivitat? Saps què implica? 👉

📢Amb la nova reforma laboral, l'empresa ha de respectar les condicions establertes en el conveni col·lectiu encara que aquest arribi a la seva data de venciment! 👉https://avalot.cat/ultraactivitat-reforma-laboral/

🧐 Quins canvis estableix la reforma laboral pel que fa als #ERTO?
🤔 En quins casos es podran utilitzar?
🕷️ Què és el Mecanisme XARXA?

Seguim analitzant la reforma aquí 👉 https://avalot.cat/erto-reforma-laboral/

Load More...

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram