DIFERÈNCIES ENTRE MENORS I MAJORS D’EDAT EN L'ÀMBIT LABORAL

Sabem que a partir dels setze anys podem treballar, però cal que tinguem en compte que encara que puguem entrar al món laboral existeixen algunes diferències en el lloc de treball entre aquelles persones que són menors d’edat i aquelles que ja són majors.

Aquestes diferències moltes vegades són desconegudes per les joves menors d’edat i en conseqüència, moltes joves de setze i disset anys tenen condicions que són pròpies de la seva edat.

Analitzem els aspectes més importants a tenir en compte del treball en menors d’edat.

El contracte

Quan som menors d’edat no podem firmar el contracte nosaltres sol, aquest ha d’anar firmat també per la mare, el pare o la tutora legal de la jove. A partir dels divuit anys això canvia i amb la nostra firma serà suficient.

La jornada

Una jove menor d’edat pot fer un màxim de vuit hores diàries. Això també canvia amb la majoria d’edat, que podran fer fins a nou hores diàries.

Els decansos

Una de les altres variacions que hi ha en el treball en menors d’edat és respecte als descansos. Quan som menors d’edat hem de tenir un descans de trenta minuts per cada quatre hores i mitja de treball. Quan ja som majors d’edat el descans es redueix a quinze  minuts, i serà cada sis hores de treball continuades.

Treball nocturn

Les joves menors d’edat no podran treballar en horari nocturn, és a dir, entre les 22h i les 6h. Amb la majoria d’edat es pot començar a realitzar treball nocturn.

Hores extres

Les joves menors d’edat tampoc podran realitzar hores extres. Pel que fa a les majors d’edat, podran fer fins a vuitanta hores extres a l’any. Una vegada s’hagin realitzat les vuitanta hores extres retribuïdes, cada hora extra que es faci s’haurà de compensar amb vacances.

Hores setmanals

En aquest cas la legislació és igual per menors i majors d’edat i el màxim d’hores setmanals serà de quaranta.

Entre jornades

El descans entre jornades també és igual entre les persones menors i les que ja són majors. En aquest cas, el descans mínim entre jornades ha de ser de vuit hores.

Què cal tenir en compte?

Hem de recordar sempre que les condicions laborals poden ser millorades pel nostre conveni col·lectiu o el nostre contracte. És important que en cas de no comprendre bé el que ens diuen aquests documents acudim a demanar assessorament laboral per  tal de comprendre bé les condicions del nostre lloc de treball.

Per altra banda, també és important destacar, que tenint en compte aquestes diferències a l’hora de treballar entre menors i majors d’edat, hi haurà feines que per la seva pròpia condició no podran ser desenvolupades per una persona menor d’edat.

Descarrega’t la guia jove de supervivència al món laboral

Aquí podràs trobar el necessari per moure’t al món laboral. Tot el que necessites saber!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

#1D #DiaMundialLluitaContraLaSida La pandèmia no pot ser una excusa per aturar la implementació del Pacte social contra l’estigmatització i la discriminació associada al VIH http://www.ugt.cat/la-pandemia-no-pot-ser-una-excusa-per-aturar-la-implementacio-del-pacte-social-contra-lestigmatitzacio-i-la-discriminacio-associada-al-vih/

L’Observatori del Treball i Model Productiu ha publicat l'informe 'Dones i treball' que analitza la situació de les dones en el mercat de treball a Catalunya trimestralment, per avançar en el
coneixement d'aquesta realitat i progressar cap a l’erradicació de les desigualtats.

🔴 L'obligació d'una empresa és pagar a la treballadora el seu #salari pels seus serveis 💵.

⁉️ Però què passa si l’empresa comença a no pagar-me la #nòmina o em paga tard? 🤬

Aqui t’expliquem quines opcions tenim 👉🏼 https://avalot.cat/que-fer-quan-no-paguen-la-nomina/

‼️ Des d'avui et pots inscriure en el registre d'autònomes afectades per la #COVID19.

⚠️ La inscripció prèvia és un tràmit obligatori per poder optar a futures convocatòries d'ajuts extraordinaris!

Aquí t'expliquem els detalls 👉🏼 https://avalot.cat/registre-autonomes-situacio-catalunya/

#autonoms #ajut

2

Avui fa 100 anys de l'assassinat de Francesc Layret, advocat laboralista defensor de sindicalistes i lluitador pels drets socials, al qual van tirotejar pistolers de la patronal.

La seva lluita continua viva! ✊ #francesclayret

Load More...

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram