DIFERÈNCIES ENTRE MENORS I MAJORS D’EDAT EN L'ÀMBIT LABORAL

Sabem que a partir dels setze anys podem treballar, però cal que tinguem en compte que encara que puguem entrar al món laboral existeixen algunes diferències en el lloc de treball entre aquelles persones que són menors d’edat i aquelles que ja són majors.

Aquestes diferències moltes vegades són desconegudes per les joves menors d’edat i en conseqüència, moltes joves de setze i disset anys tenen condicions que són pròpies de la seva edat.

Analitzem els aspectes més importants a tenir en compte del treball en menors d’edat.

El contracte

Quan som menors d’edat no podem firmar el contracte nosaltres sol, aquest ha d’anar firmat també per la mare, el pare o la tutora legal de la jove. A partir dels divuit anys això canvia i amb la nostra firma serà suficient.

La jornada

Una jove menor d’edat pot fer un màxim de vuit hores diàries. Això també canvia amb la majoria d’edat, que podran fer fins a nou hores diàries.

Els decansos

Una de les altres variacions que hi ha en el treball en menors d’edat és respecte als descansos. Quan som menors d’edat hem de tenir un descans de trenta minuts per cada quatre hores i mitja de treball. Quan ja som majors d’edat el descans es redueix a quinze  minuts, i serà cada sis hores de treball continuades.

Treball nocturn

Les joves menors d’edat no podran treballar en horari nocturn, és a dir, entre les 22h i les 6h. Amb la majoria d’edat es pot començar a realitzar treball nocturn.

Hores extres

Les joves menors d’edat tampoc podran realitzar hores extres. Pel que fa a les majors d’edat, podran fer fins a vuitanta hores extres a l’any. Una vegada s’hagin realitzat les vuitanta hores extres retribuïdes, cada hora extra que es faci s’haurà de compensar amb vacances.

Hores setmanals

En aquest cas la legislació és igual per menors i majors d’edat i el màxim d’hores setmanals serà de quaranta.

Entre jornades

El descans entre jornades també és igual entre les persones menors i les que ja són majors. En aquest cas, el descans mínim entre jornades ha de ser de vuit hores.

Què cal tenir en compte?

Hem de recordar sempre que les condicions laborals poden ser millorades pel nostre conveni col·lectiu o el nostre contracte. És important que en cas de no comprendre bé el que ens diuen aquests documents acudim a demanar assessorament laboral per  tal de comprendre bé les condicions del nostre lloc de treball.

Per altra banda, també és important destacar, que tenint en compte aquestes diferències a l’hora de treballar entre menors i majors d’edat, hi haurà feines que per la seva pròpia condició no podran ser desenvolupades per una persona menor d’edat.

GUIA AUTODEFENSA LABORAL AVALOT

DESCARREGA'T LA GUIA D'AUTODEFENSA LABORAL

En aquesta guia laboral trobaràs la resposta a tots els teus dubtes laborals. Conèixer els teus drets és imprescindible per poder defensar-los!
LA VULL
GUIA AUTODEFENSA LABORAL AVALOT

DESCARREGA'T LA GUIA D'AUTODEFENSA LABORAL

En aquesta guia laboral trobaràs la resposta a tots els teus dubtes laborals. Conèixer els teus drets és imprescindible per poder defensar-los!
  • DD slash MM slash YYYY

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

📢Les treballadores poden adaptar la seva jornada per fer efectiva la conciliació de la vida laboral i familiar.

🕧L’anomenada “jornada a la carta” és una mesura per fer efectiva la igualtat entre homes i dones.

T’expliquem més!👉https://avalot.cat/jornada-carta/

🗳️ Dissabte l'Assemblea Nacional de l'Avalot va escollir la nova Coordinadora Nacional, encapçalada per la Laura Bonet com a portaveu 🔝

Aquí trobareu la ponència ideològica i els altres documents aprovats 👉 https://avalot.cat/coordinadora-nacional-laura-bonet/

Gràcies a totis per venir i participar! 💜

2

També vaig acompanyar a @avalotcat en l’assemblea de comiat de l’@alvarez_elena_ després de sis anys al capdavant de l’organització. Enhorabona, Laura Bonet, nova portaveu, de segur farem feina plegades!

💢Dissabte al matí es va celebrar la XI assemblea de @avalotcat.
✊️@alvarez_elena_ deixa la seva responsabilitat i les agafa Laura Bonet, nova portaveu nacional.

👊Tenim lluites compartides.
🤝Les seves conquestes socials i laborals són les nostres conquestes.

4

Fa 25 anys vaig participar al naixement de l’@avalotcat, joves sindicalistes. Avui he estat a la 11a Assemblea Nacional. Agraïment a l’@alvarez_elena_ una gran amiga, per aquests 6 anys de portaveu, i a la Laura Bonet i el nou equip, sort i encerts! #elfilroig continua!

4
Load More...

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram