El precontracte laboral

Abans de la formalització del contracte laboral pot ser que se signi un precontracte laboral o també conegut com a carta de compromís de contractació. A continuació t’explicarem tot els detalls!

Què és el precontracte laboral?

El precontracte laboral és el document que se signa entre una empresa i la treballadora, en el qual es pacta que en un futur se signarà un contracte laboral.

Com es pot fer un precontracte laboral?

El precontracte laboral pot executar-se de manera verbal o per escrit. Que l’empresa indiqui de manera general la intenció de contractació no es considera com un precontracte.

Quins efectes jurídics té el precontracte laboral?

Tot i que no és un contracte laboral i, per tant, no ocasionar obligacions laborals com per exemple, rebre el salari i antiguitat, el precontracte laboral és un compromís legal de contractació i en cas d’incompliment pot ocasionar responsabilitats per les dues parts. 

És un document amb validesa jurídica segons el Codi Civil, però no està regulat per l'Estatut de les Treballadores.

Què passa si l’empresa no es compleix el precontracte?

En cas que l’empresa finalment no compleixi el que s’ha acordat al precontracte no es considera un acomiadament perquè no s’ha arribat a formalitzar la contractació, però sí que comporta que la treballadora pugui reclamar una indemnització per danys i perjudicis. 

Quina és la quantia de la indemnització?

Aquesta indemnització dependrà de si s’ha pactat prèviament al precontracte laboral o en cas contrari, serà el resultat de valorar l’abast del perjudici ocasionat.

Què passa si la treballadora no es compleix el precontracte?

Si com a treballadora finalment no formalitzes el contracte perquè has trobat una altra feina o per altres qüestions, l’empresa igualment pot reclamar una indemnització per danys i perjudicis que la falta de contractació li pugui haver causat.

Què pots fer si has signat un precontracte, però no vols treballar per l’empresa?

Per no ser demandada per l’empresa per incomplir el precontracte pots signar-lo i començar a treballar efectivament a l’empresa i durant el període de prova fer baixa voluntària (tingues en compte que no tindràs dret a atur). 

L’important és tenir en compte que no s’hagi signat un pacte de permanència que en aquest cas, s’haurà de respectar per no ser penalitzada.

També t'interessa:

GUIA AUTODEFENSA LABORAL AVALOT

DESCARREGA'T LA GUIA D'AUTODEFENSA LABORAL

En aquesta guia laboral trobaràs la resposta a tots els teus dubtes laborals. Conèixer els teus drets és imprescindible per poder defensar-los!
  • DD slash MM slash YYYY

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram