Nou sistema de comunicació de les baixes per IT

El canvi comporta una simplificació del sistema. És a dir, que s’estableix un nou sistema de comunicació de les baixes per IT.

Què comporta el nou sistema de comunicació de les baixes per IT?

Les incapacitats temporals són aquelles situacions en les quals es produeix un fet que t'impossibilita per a treballar, però que no és conseqüència de la feina; per exemple, un accident o malaltia professional). Fins ara, les treballadores havien d'entregar una còpia del comunicat mèdic a l'empresa.

El nou sistema de comunicació estableix que ja no serà necessari que les treballadores entreguin el comunicat de baixa/alta mèdica a l’empresa.

Per tant, el personal mèdic només t’entregarà una còpia per a tu.

Quan es fa efectiu?

A partir de l’1 d’abril de 2023.

On està regulat?

Aquesta modificació del sistema de comunicació de les baixes mèdiques per IT durant els primers 356 dies de duració està regulat al Reial decret 1060/2022, de 27 de desembre, que modifica el Reial decret 625/2014.

Com es farà la comunicació?

La comunicació es farà de manera telemàtica entre les empreses, les mútues i les entitats gestores i l’INSS.

Com es farà aquesta comunicació amb l’empresa?

L'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) comunicarà directament a l'empresa, per mitjans electrònics a través del fitxer «INSS EMPRESAS» com a màxim en el dia hàbil següent al de la seva recepció en l’INSS: les dades identificatives de caràcter merament administratiu relatives als comunicats mèdics de baixa, confirmació i alta emesos per les facultatives del servei públic de salut o de la mútua, referits a les treballadores.

Altres articles:

GUIA AUTODEFENSA LABORAL AVALOT

DESCARREGA'T LA GUIA D'AUTODEFENSA LABORAL

En aquesta guia laboral trobaràs la resposta a tots els teus dubtes laborals. Conèixer els teus drets és imprescindible per poder defensar-los!
LA VULL
GUIA AUTODEFENSA LABORAL AVALOT

DESCARREGA'T LA GUIA D'AUTODEFENSA LABORAL

En aquesta guia laboral trobaràs la resposta a tots els teus dubtes laborals. Conèixer els teus drets és imprescindible per poder defensar-los!
  • DD slash MM slash YYYY

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram