La panera de Nadal: és una obligació de l'empresa?

En alguns casos no rebre la panera de Nadal per part de l'empresa ha suscitat controvèrsia que ha acabat dirimint-se als tribunals. T’expliquem aquí tots els detalls! 

Què és la panera de Nadal de l'empresa?

La panera de Nadal és un lot de productes que l’empresa entrega a les treballadores a l’època de Nadal. La tradició es remunta a finals del segle XIX.

Quina consideració jurídica té la panera de Nadal de l'empresa?

Tot i que el Tribunal Suprem s’ha pronunciat diverses vegades sobre aquest assumpte establint que en contra del que es pugui pensar, la panera no és un regal de l’empresa ni un acte de liberalitat (una concessió graciable i voluntària), sinó que constitueix un dret de les treballadores en ser considerada com “una condició més beneficiosa del contracte de treball”, reitera que no es pot fixar un criteri general. Així doncs, s’ha d’analitzar cada cas concret. 

La panera de Nadal està regulada?

La regulació de la panera de Nadal no es troba a l’Estatut de les Treballadores, sinó que ve determinada pel conveni col·lectiu si és que s’ha regulat o per la jurisprudència del Tribunal Suprem. 

L’empresa ha de fer panera de manera obligatòria?

Les empreses que tradicionalment han fet panera de Nadal, sí. 

El lot esdevé un dret adquirit de les treballadores. Perquè la panera pugui tenir aquesta consideració, la jurisprudència estableix un requisit temporal indeterminat: l’empresa ha d’haver entregat panera de Nadal de manera reiterada i habitual. 

Per tant, l’empresa està obligada a complir-ho en qualsevol cas, inclòs si es produeix una subrogació de personal o una fusió entre empreses.

Si no tinc panera de Nadal, puc reclamar?

En ser considerat com un dret adquirit, l’empresa no pot decidir de manera unilateral, eliminar o modificar la panera de Nadal. En tot cas, s’haurà de pactar amb la plantilla. 

La panera de Nadal constitueix un acord contractual tàcit i que tindrà validesa si no es pacta el contrari, o queda compensada o neutralitzada per un acord posterior al conveni col·lectiu que sigui més favorable. 

Si tens qualsevol consulta sobre la teva situació laboral, pots contactar amb nosaltres a: bustia.avalot@catalunya.ugt.org i resoldrem tots els teus dubtes!

Altres articles que t'interessen:

GUIA AUTODEFENSA LABORAL AVALOT

DESCARREGA'T LA GUIA D'AUTODEFENSA LABORAL

En aquesta guia laboral trobaràs la resposta a tots els teus dubtes laborals. Conèixer els teus drets és imprescindible per poder defensar-los!
  • DD slash MM slash YYYY

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram