La panera de Nadal: és una obligació de l'empresa?

En alguns casos no rebre la panera de Nadal per part de l'empresa ha suscitat controvèrsia que ha acabat dirimint-se als tribunals. T’expliquem aquí tots els detalls! 

Què és la panera de Nadal de l'empresa?

La panera de Nadal és un lot de productes que l’empresa entrega a les treballadores a l’època de Nadal. La tradició es remunta a finals del segle XIX.

Quina consideració jurídica té la panera de Nadal de l'empresa?

Tot i que el Tribunal Suprem s’ha pronunciat diverses vegades sobre aquest assumpte establint que en contra del que es pugui pensar, la panera no és un regal de l’empresa ni un acte de liberalitat (una concessió graciable i voluntària), sinó que constitueix un dret de les treballadores en ser considerada com “una condició més beneficiosa del contracte de treball”, reitera que no es pot fixar un criteri general. Així doncs, s’ha d’analitzar cada cas concret. 

La panera de Nadal està regulada?

La regulació de la panera de Nadal no es troba a l’Estatut de les Treballadores, sinó que ve determinada pel conveni col·lectiu si és que s’ha regulat o per la jurisprudència del Tribunal Suprem. 

L’empresa ha de fer panera de manera obligatòria?

Les empreses que tradicionalment han fet panera de Nadal, sí. 

El lot esdevé un dret adquirit de les treballadores. Perquè la panera pugui tenir aquesta consideració, la jurisprudència estableix un requisit temporal indeterminat: l’empresa ha d’haver entregat panera de Nadal de manera reiterada i habitual. 

Per tant, l’empresa està obligada a complir-ho en qualsevol cas, inclòs si es produeix una subrogació de personal o una fusió entre empreses.

Si no tinc panera de Nadal, puc reclamar?

En ser considerat com un dret adquirit, l’empresa no pot decidir de manera unilateral, eliminar o modificar la panera de Nadal. En tot cas, s’haurà de pactar amb la plantilla. 

La panera de Nadal constitueix un acord contractual tàcit i que tindrà validesa si no es pacta el contrari, o queda compensada o neutralitzada per un acord posterior al conveni col·lectiu que sigui més favorable. 

Si tens qualsevol consulta sobre la teva situació laboral, pots contactar amb nosaltres a: bustia.avalot@catalunya.ugt.org i resoldrem tots els teus dubtes!

Altres articles que t'interessen:

Descarrega’t la guia jove de supervivència al món laboral

Aquí podràs trobar el necessari per moure’t al món laboral. Tot el que necessites saber!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

Contra la sinistralitat laboral, més recursos a Inspecció de Treball i més obligacions a les empreses amb la llei de riscos laborals.

Parlem amb @nuriagilgado, responsable de Política Sindical @ugtcatalunya, i amb @Moni_CCOO responsable de @ccoosalutlab https://diaritreball.cat/2022-i-segueix-morint-gent-a-la-feina-i-segueix-sense-abordar-se-la-sinistralitat-laboral/

⚠️ Durant molt de temps s'ha fet ús de les empreses multiserveis per abaratir costos empresarials a través de la retallada de condicions laborals ✂️

⁉️ Saps com la reforma laboral pretén canviar aquesta cultura de la precarietat? 👉 https://avalot.cat/empreses-multiserveis-reforma-laboral/

#reformalaboral

🚨 La sobreutilització del contracte d'obra i servei l'han convertit en una peça clau de la temporalitat i la precarietat laboral en els últims temps.

🧐Saps que partir del 30 de març ja no es podran subscriure més contractes d'obra i servei? 👉 https://avalot.cat/contracte-obra-i-servei-reforma-laboral/

🖊️"Actualment, un dels perills més grans per a la governança democràtica [...] és la manipulació originada per les fakenews en les xarxes socials i en alguns mitjans de comunicació".

Sobre la manipulació a través de les imatges i les paraules https://elobrero.es/opinion/81409-la-manipulacion-de-las-imagenes.html @David_Lerin

🧐Estàs familiaritzada amb el concepte de la ultraactivitat? Saps què implica? 👉

📢Amb la nova reforma laboral, l'empresa ha de respectar les condicions establertes en el conveni col·lectiu encara que aquest arribi a la seva data de venciment! 👉https://avalot.cat/ultraactivitat-reforma-laboral/

Load More...

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram