Dia Internacional de l'Educació: PROTEGIM LA PÚBLICA!

Què significa una Educació Pública de qualitat, justa, inclusiva, igualitària, laica? Quins són els valors que haurien de sustentar el model de l’Educació Pública? 

El dret a l'educació pública

L'educació és un dret bàsic i essencial reconegut a la Declaració Universal dels Drets Humans, que ratifica i reconeix la llibertat d'ensenyament. A la Convenció de Nacions Unides es recorda que l’educació ha d’estar "a l’abast de tothom, independentment del caràcter obligatori o no, i que s’ha de proveir en igualtat d’oportunitats, en consonància amb el principi de no discriminació".

A l'estat espanyol, més del 30% dels centres educatius tenen titularitat privada i Espanya és un dels estats europeus amb més privatització de l'educació. Això és inadmissible.

L'educació pública que volem

Des de l'Avalot diem ben alt que amb l'educació no s'hi juga, i que l'educació no es retalla ni es privatitza. Lluitem per una educació totalment pública, gratuïta, laica, transversal, de qualitat, democràtica, universal i amb plena igualtat d'oportunitats.

Exigim els poders públics que vetllin per una educació pública inclusiva on cap persona se sentin discriminada per la seva identitat i on tingui lloc, la tolerància, el respecte i la llibertat ideològica i de pensament, per una educació pública de qualitat la qual vetlli per l’ensenyament i traslladi els continguts de cadascuna de les matèries de la forma més clara possibles adaptant-se els plans docents a les noves circumstàncies actuals, per una educació pública universal on cap estudiant amb situació més desfavorable hagi de veure truncat el seu somni d’accedir a estudis superiors o  es vegi obligada a abandonar els estudis per no poder fer front els alts preus de les matrícules.  

L'educació pública en temps de COVID-19

Les altes taxes en els preus de les matrícules de les universitats públiques catalanes han anat a l’alça durant els darrers anys, la falta de dotació econòmica en les universitats catalanes ha causat que les persones treballadores (des de personal docent fins a personal de manteniment) de les universitats es vegin sotmeses a condicions de treball molt precàries, la situació causada per la Covid-19 ha posat en evidència les dificultats d’adaptació al canvi i les dificultats d’arribar a totes les alumnes sobretot aquelles amb menys recursos. Aquests motius han anat debilitant el sistema públic universitari posant en risc el compliment de l’article 27 de la Constitució Espanyola

Exigim als poders públics a invertir en educació,  a destinar recursos econòmics i apostar per la qualitat i universalitat de l’educació. 

Protegim la Pública!

L'educació té un paper clau per construir una societat justa per a tothom, de
tothom i des de tothom.

Els centres educatius s’han de convertir espais oberts, espais de debat i reflexió entre totes les estudiants on totes puguin sentir-se lliures i fora de discriminacions i violències i on totes puguin desenvolupar-se com a persones. Espais on les dones també puguin veure’s amb les mateixes oportunitats d'accés al mercat de treball que els homes un cop finalitzats els estudis.

Els centres educatius i la institució de l’educació com agent social que és ha de vetllar pels drets totes les persones i és per això que no es pot seguir precaritzant un sistema educatiu i de retruc posant en perill la resta d’àmbits de la societat. 

També t'interessa: Els desitjos de l'Avalot per al 2021

GUIA JOVE LABORAL

DESCARREGA’T LA GUIA JOVE DE SUPERVIVÈNCIA AL MÓN LABORAL

Aquí podràs trobar el necessari per moure’t al món laboral. Tot el que necessites saber!
LA VULL

Descarrega’t la guia jove de supervivència al món laboral

Aquí podràs trobar el necessari per moure’t al món laboral. Tot el que necessites saber!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

👩🏾‍🦱Coneixes a Marsha P. Johnson?

✊Va ser una dona afroamericana, trans, treballadora sexual i activista pels drets LGTBIQ.

📢És una referent per al moviment LGTBIQ.

Vols saber més d'ella?👉https://avalot.cat/marsha-p-johnson/

Els joves són un dels principals beneficiaris de la reforma laboral, que ha duplicat la signatura de contractes indefinits, segons @avalotcat
https://www.ua1.cat/articles/294548/els-joves-son-un-dels-principals-beneficiaris-de-la-reforma-laboral-que-ha-duplicat-la-signatura-de-contractes-indefinits

❗️QUÈ PUC FER SI VULL CAPITALITZAR L’ATUR?

📢La capitalització de l'atur serveix per fomentar la creació de negocis autònoms.

👀Es tracta de fer un abonament anticipat de la prestació d’atur pendent de cobrar.

T’expliquem tot el que has de saber!👇
Obrim fil! 🧵
#FAQSlaborals

🌞Ja arriben les vacances d’estiu!
❗Les vacances són un aspecte important de l’àmbit laboral.

A continuació t’expliquem tots els aspectes que has de tenir en compte sobre les vacances! 👉https://avalot.cat/les-vacances/

Load More...

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram