Contracte de relleu: tots els detalls!

El contracte de treball és un acord entre l’empresa i treballadora mitjançant el qual la treballadora es compromet a prestar els seus serveis a l’empresa a canvi d’un salari i unes condicions. En aquesta entrada, t'explicarem tot allò que has de saber sobre el contracte de relleu.

Què és el contracte de relleu?

El contracte de relleu és un contracte per a cobrir la jubilació parcial d’una treballadora que encara no ha arribat a l’edat ordinària de jubilació.

Només poden accedir aquesta modalitat de contracte persones que estiguin desocupades i inscrites al Servei Públic d’Ocupació corresponent o que estiguin contractades en la mateixa empresa amb un contracte de durada determinada (eventual, obra i servei, etc).

Les característiques d’ambdós contractes (el de la treballadora substituïda i el de la treballadora de relleu) han de ser amb bases de cotització iguals segons el que estableix la Llei General de la Seguretat Social.

Regulació del contracte

El contracte de relleu el trobem regulat a l’article 12 de l’Estatut de les Treballadores.

Forma del contracte de relleu

El contracte de relleu s'ha de formalitzar per escrit.

Jornada del contracte de relleu

Podrà formalitzar-se a temps complet o parcial. En tot cas, ha de ser com a mínim igual a la reducció de jornada de la treballadora que se substitueix (des del 25% fins al 75%).

En cas que la reducció sigui del 75%, el contracte haurà de ser obligatòriament a jornada completa.

Durada del contracte de relleu

El contracte de relleu podrà ser indefinit o de duració determinada, en aquest cas durarà el temps que correspongui fins a assolir la jubilació total de la treballadora objecte del relleu.

Si la treballadora objecte de relleu tingués una reducció del 75%, la durada del contracte ha de ser indefinida.

El període de prova

El període de prova ha de constar per escrit al contracte de treball i durarà el que marqui el conveni col·lectiu d’aplicació i en defecte el que marca l’article 14 de l’Estatut de les Treballadores.

No és obligatori, ja que l’empresa pot decidir no establir un període de prova. En qualsevol cas, computa a efectes d’antiguitat.

S’estableix un període de prova per als contractes de més de 6 mesos:

  • De màxim 6 mesos per a treballadores tècniques titulades.
  • De màxim de 2 mesos per a la resta de treballadores.

A les empreses de menys de 25 treballadores el període de prova no podrà excedir dels 3 mesos per a les treballadores que no siguin tècniques titulades.

S’estableix un període de prova per als contractes de menys de 6 mesos:

  • De màxim 1 mes (els convenis col·lectius poden determinar un període de prova diferent).

El pacte de període de prova serà nul quan afecti una treballadora que ja hagi treballat amb anterioritat a la mateixa empresa desenvolupant les mateixes tasques.

Finalització del contracte de relleu

El contracte quedarà finalitzat quan la treballadora substituïda tingui l'edat per a jubilar-se. Cal tenir en compte que les reconversions d’un contracte de relleu a un contracte indefinit poden comportar una bonificació per a l’empresa.

Si el contracte de relleu fos temporal, la treballadora tindrà dret a rebre una indemnització per finalització de contracte de 12 dies per any treballat pels contractes formalitzats a partir de l’1 de gener de 2015.

Si vols més informació sobre els contractes o qualsevol altre tema laboral, no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres a través de la Bústia Precària o el nostre correu electrònic: bustia.avalot@catalunya.ugt.org.

GUIA AUTODEFENSA LABORAL AVALOT

DESCARREGA'T LA GUIA D'AUTODEFENSA LABORAL

En aquesta guia laboral trobaràs la resposta a tots els teus dubtes laborals. Conèixer els teus drets és imprescindible per poder defensar-los!
LA VULL
GUIA AUTODEFENSA LABORAL AVALOT

DESCARREGA'T LA GUIA D'AUTODEFENSA LABORAL

En aquesta guia laboral trobaràs la resposta a tots els teus dubtes laborals. Conèixer els teus drets és imprescindible per poder defensar-los!
  • DD slash MM slash YYYY

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

📢Les treballadores poden adaptar la seva jornada per fer efectiva la conciliació de la vida laboral i familiar.

🕧L’anomenada “jornada a la carta” és una mesura per fer efectiva la igualtat entre homes i dones.

T’expliquem més!👉https://avalot.cat/jornada-carta/

🗳️ Dissabte l'Assemblea Nacional de l'Avalot va escollir la nova Coordinadora Nacional, encapçalada per la Laura Bonet com a portaveu 🔝

Aquí trobareu la ponència ideològica i els altres documents aprovats 👉 https://avalot.cat/coordinadora-nacional-laura-bonet/

Gràcies a totis per venir i participar! 💜

2

També vaig acompanyar a @avalotcat en l’assemblea de comiat de l’@alvarez_elena_ després de sis anys al capdavant de l’organització. Enhorabona, Laura Bonet, nova portaveu, de segur farem feina plegades!

💢Dissabte al matí es va celebrar la XI assemblea de @avalotcat.
✊️@alvarez_elena_ deixa la seva responsabilitat i les agafa Laura Bonet, nova portaveu nacional.

👊Tenim lluites compartides.
🤝Les seves conquestes socials i laborals són les nostres conquestes.

4

Fa 25 anys vaig participar al naixement de l’@avalotcat, joves sindicalistes. Avui he estat a la 11a Assemblea Nacional. Agraïment a l’@alvarez_elena_ una gran amiga, per aquests 6 anys de portaveu, i a la Laura Bonet i el nou equip, sort i encerts! #elfilroig continua!

4
Load More...

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram