Certificat de delictes de naturalesa sexual

Per treballar en determinats àmbits ens poden demanar, com un requisit més, aportar el certificat de delictes de naturalesa sexual.

Què és el certificat de delictes de naturalesa sexual?

El certificat de delictes sexuals és un document que permet acreditar la manca de delictes d'aquest tipus. Així mateix, la Llei 26/2015, de 28 de juliol, de modificació del sistema de protecció a la infància i a l'adolescència imposa l’obligació d'acreditar el fet de no estar condemnada per cap delicte de naturalesa sexual en cas de tenir contacte habitual en l’àmbit laboral amb persones menors d’edat. 

Qui el pot sol·licitar aquest certificat?

El pot sol·licitar qualsevol persona física major d’edat. És a dir, pot acreditar els antecedents negatius per delictes sexuals qualsevol persona de més de 18 anys. Hem de tenir en compte que, en cas de persones menors d’edat, s’ha de sol·licitar amb el consentiment de les progenitores o de les tutores legals del menor. 

Per un altre costat, en cas que la persona sol·licitant no tingui la nacionalitat espanyola es necessitarà a més del certificat del Registre Central de Delinqüents Sexuals, acreditar també la manca de delictes de caràcter sexual en el seu país de nacionalitat, mitjançant un certificat en el qual s'informi dels entecedents en aquest àmbit.

És obligatori?

Des de l’any 2015 les persones majors d’edat que treballen de forma habitual amb menors d’edat tenen l’obligació d’aportar aquest certificat per poder ser contractades en aquests sectors.

Com es pot sol·licitar el certificat de delictes de naturalesa sexual?

Es pot sol·licitar a través del web del Ministeri de Justícia. En cas de ser menor d’edat, s’ha de fer el tràmit de manera presencial acompanyades de les progenitores o de les tutores legals del menor. 

Per a sol·licitar el certificat per Internet cal que tinguis algun sistema d’autenticació com per exemple; el DNI electrònic, el Cl@ve PIN, el Cl@ve PIN permanent o certificat electrònic. 

GUIA AUTODEFENSA LABORAL AVALOT

DESCARREGA'T LA GUIA D'AUTODEFENSA LABORAL

En aquesta guia laboral trobaràs la resposta a tots els teus dubtes laborals. Conèixer els teus drets és imprescindible per poder defensar-los!
  • DD slash MM slash YYYY

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram