Posicionament sobre la baixa laboral a causa de la regla dolorosa

La reforma de la llei de l'avortament que està realitzant el Govern espanyol ha causat aquests dies més rebombori de l'esperat per un tema en concret: la baixa laboral per una regla dolorosa.

No és normal que la regla sigui dolorosa

Sovint aquest malestar greu, conegut com a dismenorrea, amaga una malaltia, com l'endometriosi, una malaltia crònica que afecta moltíssimes persones menstruants. És també, una malaltia molt poc investigada a causa principalment de la poca investigació que se'n fa perquè és una malaltia que afecta principalment les dones. Una menstruació dolorosa pot ser causada per diferents anomalies que requereixen atenció per part del sistema de salut i investigació per tal d'arribar a l'arrel del problema i erradicar el dolor. La raó de què no s'estigui fent és la falta de perspectiva feminista del sistema mèdic i de salut.

Aquesta baixa no és el problema de la discriminació cap a les dones en l'accés al mercat de treball

Una altra de les raons per anar en contra d'aquesta mesura és la de defensar que afectarà negativament la incorporació de les dones al mercat laboral. Aquest argument és molt reduccionista i es basa en els mateixos arguments que el patriarcat estableix per a sostenir les seves violències i discriminacions cap a les dones. Si les dones tenim més dificultat per entrar o promocionar-nos en el mercat de treball és perquè les estructures socials són patriarcals i aquest permís, no n'és la causa.

Donar a entendre que perquè existeix aquest permís, les dones actuarem de manera irresponsable i fraudulenta és el mateix argument masclista que s'utilitza per invalidar la llei contra la violència masclista referent a les denúncies falses.

La solució per erradicar la discriminació implica abordar-ho de manera integral

Per acabar amb la desigualtat de gènere en l'àmbit laboral cal tenir uns Plans d'igualtat a les empreses efectius i que no acabin en "paper mullat", cal destinar esforços i establir mecanismes perquè la Inspecció de Treball pugui investigar les discriminacions que patim les dones en els processos de selecció, cal feminitzar les feines masculinitzades i masculinitzar les feminitzades per acabar amb la bretxa salarial i cal revisar també el permís de maternitat que, a diferència del permís de paternitat, no ha evolucionat des del segle passat.

Assenyalar aquest permís, que té per objectiu assegurar la salut menstrual de les persones menstruants com un dret humà inherent a la dignitat de la persona, com la causa de tots els mals només pot significar una cosa: el sexisme encara és intrínsec al sistema patriarcal actual.

Tot i que encara no es coneix el redactat concret de la llei, i hi ha altres aspectes de la llei que ens semblen molt rellevants: com ara que les joves de 16 i 17 anys puguin avortar sense la necessitat de permís de les progenitores, la protecció a la salut gestacional, el reforç al dret a la higiene menstrual i la lluita contra la pobresa menstrual, etc. No deixem que el patriarcat invisibilitzi les fites aconseguides.

Descarrega’t la guia jove de supervivència al món laboral

Aquí podràs trobar el necessari per moure’t al món laboral. Tot el que necessites saber!
  • dd/mm/aaaa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

❗QUÈ PUC FER SI TINC DUBTES SOBRE LA QUITANÇA?

💡La quitança o "finiquito" és el document de liquidació on es reflecteixen els conceptes que queden pendents.
🤔Alguna vegada no has estat d’acord amb la quitança?
T’expliquem que fer en aquests casos!👇
Obrim fil!🧵
#FAQSlaborals

🔴7 d’Octubre, Dia Mundial del Treball Digne.✊

👉La UGT ens mobilitzem sota el lema “Justícia Salarial” a les 12h, davant de Foment del Treball a Barcelona, i a la resta de territoris‼️👇
#Salarioconflicte

ℹ️ https://www.ugt.cat/7-doctubre-dia-mundial-del-treball-digne-la-ugt-ens-mobilitzem-sota-el-lema-justicia-salarial/

🕘És freqüent que l’empresa ens demani fer més hores de les establertes a la nostra jornada.
👀És important no confondre les hores complementàries amb les extraordinàries.

T'expliquem el que has de saber de les hores complementàries!👉https://avalot.cat/hores-complementaries/

🤱 La prestació per risc durant la lactància és una prestació econòmica que pretén protegir la treballadora (i la criatura) davant una situació de risc en la realització de la seva feina.

👀 T’expliquem el que has de saber sobre aquesta prestació!👉 https://avalot.cat/prestacio-risc-lactancia/

Load More...

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram