Beca general per a la universitat | Curs 2021/2022

El Ministeri cada curs acadèmic publica la convocatòria de beca general (GRAL). Aquestes beques s’adrecen a estudiants de grau i de màsters oficials.

Què és la beca general?

La beca general és un ajut de caràcter general per a estudis universitaris (GRAL 2021) que publica cada any el Ministerio de Educación y Formación Profesional.  L’organisme responsable és l’Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR)

La beca de caràcter general consisteix en la suma dels diferents ajuts que es poden atorgar en funció de la renda familiar i els requisits acadèmics que es compleixin. L’ajut mínim és la beca de matrícula. A partir d’aquí es poden anar sumant altres ajuts, que s’atorguen directament. No cal demanar específicament quins ajuts es vol.

Altres: Beques per a ensenyaments postobligatoris no universitaris

A qui s'adreça la beca general?

De la beca general se'n pot beneficiar qualsevol estudiant que cursi estudis universitaris oficials de grau o de màster a una universitat catalana i a la UOC.

Per poder-se beneficiar d’aquestes beques cal que l’estudiant compleixi els requisits que es fixen a la convocatòria. Es tracta de requisits generals, acadèmics i econòmics (de renda i de patrimoni).

Important: No són objecte d’aquesta beca la realització d’estudis corresponents al tercer cicle o doctorat, estudis d’especialització ni títols propis de les universitats.

Quin és l’import de la beca general?

La quantia de la beca és el resultat de la suma dels diferents ajuts als quals tingui dret l'estudiant, més l'import de la matrícula que serà compensat directament per la universitat a l'estudiant.

Què pot cobrir la beca?

 • Beca de matrícula: exempció del preu públic dels serveis acadèmics dels crèdits matriculats per primera vegada i d'acord amb les condicions que estableix la convocatòria.
 • Quantia variable: pot ser la mínima de 60 € o variable per un càlcul on hi ha tres factors implicats: renda familiar, nota mitjana de la carrera que estudieu i el pressupost que tingui el Ministeri per a repartir.
 • Quantia fixa lligada a la renda: 1.700 €
 • Quantia fixa lligada a la residència: 1.600 €
 • Quantia fixa lligada a l’excel·lència en el rendiment acadèmic: entre 50 i 125 €
 • Ajuts per insularitat (només per a estudiants de les Illes Balears, les Illes Canàries, Ceuta o Melilla)

Què no cobreix?

Els preus de gestió de la matrícula, de suport a l’aprenentatge, dels crèdits matriculats per segona i successives vegades, els crèdits convalidats, reconeguts i/o adaptats i les quotes de l’assegurança escolar o qualsevol altra associada a la matrícula.

Tampoc els crèdits que excedeixin del mínim necessari per a obtenir la titulació per a la qual se sol·licita la beca.

Requisits generals

 • Tenir la nacionalitat espanyola o posseir la nacionalitat d'un estat membre de la Unió Europea.
 • Si ets ciutadana no comunitària cal acreditar la residència permanent a Espanya.
 • Realitzar la matrícula a estudis oficials de grau o de màster en una de les universitats públiques de Catalunya o a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) el curs 2021-2022.
 • No disposar d’una titulació d’igual o nivell superior als estudis per als quals se sol·licita la beca en el moment de sol·licitar-la. 
 • Reunir els requisits econòmics i acadèmics exigits a la convocatòria. 

Requisits econòmics

No superar el llindar de renda i patrimoni segons els membres computables de la unitat familiar.

Aquests requisits es calculen atenent als ingressos que hagi percebut la unitat familiar en l’exercici fiscal anterior al de la convocatòria i s’aplicaran les deduccions corresponents a les situacions determinades que exposi la sol·licitant (família nombrosa, discapacitat, germanes universitàries que resideixin fora del domicili familiar, etc.).

Pots informar-te aquí de tots els llindars establerts.

Requisits acadèmics

En cas d’iniciar els estudis universitaris per primera vegada, disposar d'una nota mínima d'accés a la universitat de 5 punts.

Realitzar la matrícula per al curs 2021-2022 del mínim de crèdits que estableix la convocatòria. Aquest percentatge varia segons el grau i màster, pots trobar tota la informació a https://agaur.gencat.cat/.

Com puc sol·licitar la beca general?

El període de sol·licitud per al curs 2021-2022 és del 3 d'agost al 14 d'octubre de 2021 (ambdós inclosos).

La presentació de la sol·licitud aquest any es farà exclusivament de manera telemàtica. Per a sol·licitar la beca has d'entrar en la seu electrònica del ministeri d'educació, registrar-te (amb Cl@ve, certificat digital o usuari i contrasenya) i emplenar el formulari de sol·licitud: https://sede.educacion.gob.es

T'aconsellem que no deixis la sol·licitud per a l'últim dia perquè poden demanar-te que adjuntis documentació més endavant!

Tot i que per sol·licitar la beca no cal presentar cap document ni haver de pagar cap taxa, és important que la persona sol·licitant conservi el justificant de la sol·licitud. 

Més informació: AGAUR

Altres entrades que t'interessen:

GUIA AUTODEFENSA LABORAL AVALOT

DESCARREGA'T LA GUIA D'AUTODEFENSA LABORAL

En aquesta guia laboral trobaràs la resposta a tots els teus dubtes laborals. Conèixer els teus drets és imprescindible per poder defensar-los!
 • DD slash MM slash YYYY

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram