Beca general per a la universitat

Beca de caràcter general del Ministeri d'Educació i Formació Professional (GRAL)

El Ministeri cada curs acadèmic publica la convocatòria de beca general (GRAL). Aquestes beques s’adrecen a estudiants de grau i de màsters oficials.

Per poder-se beneficiar d’aquestes beques cal que l’estudiant compleixi els requisits que es fixen a la convocatòria. Es tracta de requisits generals, acadèmics i econòmics (de renda i de patrimoni).

La beca de caràcter general consisteix en la suma dels diferents ajuts que es poden atorgar en funció de la renda familiar i els requisits acadèmics que es compleixin. L’ajut mínim és la beca de matrícula. A partir d’aquí és poden anar sumant altres ajuts, que s’atorguen directament. No cal demanar específicament quins ajuts es vol.

Què pot cobrir?

 • Beca de matrícula: exempció del preu públic dels serveis acadèmics dels crèdits matriculats per primera vegada i d'acord amb les condicions que estableix la convocatòria.
 • Quantia variable: pot ser la mínima de 60 € o variable per un càlcul on hi ha tres factors implicats: renda familiar, nota mitjana de la carrera que estudieu i el pressupost que tingui el Ministeri per a repartir.
 • Quantia fixa lligada a la renda: 1.600 €
 • Quantia fixa lligada a la residència: 1.500 €
 • Quantia fixa lligada a l’excel·lència en el rendiment acadèmic: entre 50 i 125 €
 • Ajuts per insularitat (només per a estudiants de les Illes Balears, les Illes Canàries, Ceuta o Melilla)

Què no cobreix?

Els preus de gestió de la matrícula, de suport a l’aprenentatge, dels crèdits matriculats per segona i successives vegades, els crèdits convalidats, reconeguts i/o adaptats i les quotes de l’assegurança escolar o qualsevol altra associada a la matrícula.

Tampoc els crèdits que excedeixin del mínim necessari per a obtenir la titulació per a la qual es sol·licita la beca.

Requisits generals

 • Ser espanyola o disposar de la nacionalitat d’un estat membre de la Unió Europea.
 • Si ets ciutadana no comunitaria cal acreditar la residència permanent a Espanya.
 • No disposar en el moment de sol·licitar la beca d’una titulació de nivell igual o superior al nivell dels estudis per als quals es sol·licita la beca.

Requisits econòmics

No superar el llindar de renda i patrimoni segons els membres computables de la unitat familiar.

Aquests requisits es calculen atenent als ingressos que hagi percebut la unitat familiar en l’exercici fiscal anterior al de la convocatòria i s’aplicaran les deduccions corresponents a les situacions determinades que exposi la sol·licitant (família nombrosa, discapacitat, germanes universitaris que resideixin fora del domicili familiar, etc.).

Requisits acadèmics

 • Estar matriculada del nombre de crèdits que fixa la convocatòria.
 • Superar el percentatge de crèdits que correspongui segons a branca de coneixement i que són els següents.

Aquest percentatge varia segons el grau i màster, pots trobar tota la informació a https://agaur.gencat.cat/.

Com la puc sol·licitar?

El periode de sol·licitud és del 9 d'agost al 15 d'octubre de 2020 (ambdós inclosos).

Per a sol·licitar la beca has d'entrar en la seu electrònica del ministeri d'educació, registrar-te (amb Cl@ve, certificat digital o usuari i contrasenya) i emplenar el formulari de sol·licitud.

T'aconsellem que no deixis la sol·licitud per a l'últim dia perquè poden demanar-te que adjuntis documentació més endavant!

Més informació: AGAUR

Altres entrades que t'interessen:

Descarrega’t la guia jove de supervivència al món laboral

Aquí podràs trobar el necessari per moure’t al món laboral. Tot el que necessites saber!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

🤔 T'has aturat a pensar en què invertim en el nostre #temps "lliure"?
🧐 Saps quines diferències existeixen entre persones de diferents edats i gèneres?

🔴 En aquest post t'expliquem aquestes diferències amb relació al #treballdomèstic no remunerat 👉🏼 https://avalot.cat/?p=2011

Mhamed Jmil @Jmil78164901 del equipo de trabajo de la UGT FICA del Barcelonés nos explica, en Árabe y Castellano, la importancia de pertenecer nuestro sindicato para las personas migrantes https://youtu.be/5JJ7j-PK8AY a través de YouTube si te gusta el contenido dale 👍 y suscríbete

🗞️ El projecte "Joves In Tech" pretén formar a joves en risc d’exclusió social en les TIC 👌 https://xarxanet.org/informatic/noticies/joves-tech-tecnologia-labast-del-jovent

⚠️ L’internet ha facilitat les nostres vides però el capitalisme ha impedit que arribi per igual a totes les persones 👉 https://avalot.cat/escletxa-digital-desigualtats-tecnologiques/

Corprés per la mort de @sergi_mingote al K2. Ens vam conèixer a l’@avalotcat i @ugtcatalunya. Quedaran records, com quan vam intentar despenjar-nos al monument a Colom i no vam poder, o vam fer la pancarta de les 35hores i brodats d’AVALOT x fer l’Aconcàgua. El recordarem sempre.

3

"Sergi Mingote va portar la campanya per les 35 hores de treball setmanals, liderada per @avalotcat i @ugtcatalunya , al cim més alt del món, l'Everest" @UGTgi
"Mor l'alpinista Sergi Mingote després de patir un accident al K2" https://www.diaridegirona.cat/esports/2021/01/16/mor-lalpinista-catala-sergi-mingote/1083589.html via @diaridegirona

Load More...

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram