Becària provisional: acreditació econòmica (MATRC)

Com puc matricular-me amb la condició provisional de becària?

Per realitzar la matrícula amb la condició provisional de becària (sense el pagament previ del preu públic dels crèdits matriculats per primera vegada) heu de disposar de: 

  • La credencial d’haver estat becària de la beca de caràcter general del Ministeri d'Educació i Formació Professional (GRAL) per a estudis postobligatoris el curs acadèmic immediatament anterior
  • O, l’acreditació de caràcter econòmic (procediment MATRC) que expedeix l’AGAUR i que es sol·licita juntament amb la beca Equitat.

L'acreditació de caràcter econòmic (procediment MATRC) has de sol·licitar-la abans de matricular-te i hes de disposar de l'esmentada acreditació econòmica (en sentit positiu) en el moment de formalitzar la matrícula.

Què és l'Acreditació econòmica (MATRC)?

És el document que permet realitzar la matrícula universitària (els crèdits matriculats per primera vegada) en una universitat pública de Catalunya amb la condició provisional de becària.

Recorda que l'Acreditació de caràcter econòmic (MATRC) no és cap beca.

Com he de sol·licitar l'acreditació econòmica?

  • En un únic formulari es sol·licita tant l'acreditació econòmica (procediment MATRC) com la beca Equitat (amb el corresponent tram de renda familiar).
  • La sol·licitud es realitza per via electrònica. Heu d'accedir a través de l'apartat "Tràmits gencat" del web de la Generalitat de Catalunya o des de la pàgina web de l'AGAUR.

Quin pot ser el resultat del procediment?

Pots obtenir dues respostes:

  • Acreditació positiva. Significa que sí s’ha pogut acreditar el compliment dels requisits econòmics i pots matricular-te com a becària provisional.
  • Acreditació negativa. Significa que no s’ha pogut acreditar el compliment dels requisits econòmics i no pots matricular-te com a becària condicional.

Què passa si sóc becària condicional però em deneguen les beques?

Si et matricules com a becària condicional, has de tenir en compte que si et deneguen les beces, la teva universitat et sol·licitarà el pagament de la matricula i hauràs de fer l'abonament en els terminis establerts.

Què he de fer si pago la matrícula però després em concedeixen una beca?

  • En el cas de la beca equitat, automàticament la teva universitat aplicarà el percentatge de minoració que et correspongui a l’import dels crèdits matriculats per primera vegada i et retornarà l’import corresponent a la minoració concedida.
  • En el cas de la beca general, és recomanable contactar amb la teva universitat per informar del resultat de la beca i sol·licitar l'abonament de la matrícula.

Altres entrades que t'interessen:

Descarrega’t la guia jove de supervivència al món laboral

Aquí podràs trobar el necessari per moure’t al món laboral. Tot el que necessites saber!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

🔴Instem les empreses a prioritzar i promoure el teletreball i demanem al Govern que no afegeixi més desconcert al@s treballador@s
@ugtficat @FeSMC_ugt_cat @fespcat http://www.ugt.cat/la-ugt-insta-les-empreses-a-prioritzar-i-promoure-el-teletreball-i-demana-al-govern-que-no-afegeixi-mes-desconcert-a-les-treballadores-i-treballadors/

⚠️ Les dades #EPA del tercer trimeste reflexteixen que les #joves estem patint la pitjor part! #atur

✊🏼 És vital que ens organitzem per fer-nos fortes! #FemnosFortes

https://www.avalot.cat/afiliat/

🔴 Les empreses resten en l'obligació de limitar la mobilitat a les persones treballadores adoptant sistemes de #teletreball d'acord a les mesures decretades per l'autoritat sanitàries.

➡️ Pots llegir aquí el text del Consell de Relacions Laborals: http://ugt-cat.net/subdominis/premsa/DECLARACIO%20CRL%20SARS-COV-2%20Teletreball%2026%2010%202020%20(2).pdf

❗️ Sovint quan firmem un contracte ens trobem que apareix la frase “segons conveni”.

⚠️ És important que coneixem el contingut d'aquest #conveni! 👌🏼

🤔 Saps què regula? T'expliquem tot el que has de saber! 👉🏼 https://avalot.cat/conveni-collectiu/

#conveniocolectivo

4

𝗦𝗲𝗿𝘃𝗲𝗶𝘀 𝗣𝘂́𝗯𝗹𝗶𝗰𝘀 𝗜𝗻𝗰𝗹𝘂𝘀𝗶𝘂𝘀
Guia per a l'aplicació de 𝗹'𝗲𝗻𝗳𝗼𝗰𝗮𝗺𝗲𝗻𝘁 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝗰𝘂𝗹𝘁𝘂𝗿𝗮𝗹 𝗶 𝗮𝗻𝘁𝗶𝗿𝗮𝗰𝗶𝘀𝘁𝗮 en la gestió dels serveis públics #YoSoyServiciosPublicos
@ugtcatalunya @fespcat https://twitter.com/YoSoySP/status/1321033104144949248

#YosoyServiciosPúblicos@YoSoySP

🆕¡Ya está nuestra guía disponible en la web!

Llega en un momento clave en la prevención y la lucha contra el #racismo, la #xenofobia y la #intolerancia en
general.

▶️Descárgate la guía completa: https://9di.es/y4r4npqr
#YoSoyServiciosPúblicos #Antirracista #ServiciosPúblicos

Load More...

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram