Com matricular-se com a becària provisional? Curs 2021/2022

Què és ser becària provisional?

L’Agència per a la Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (l’AGAUR) permet a les estudiants universitàries de grau o de màster universitari matricular-se com a becària condicional (sense la necessitat d’efectuar el pagament previ del preu públic dels crèdits matriculats per primera vegada) que vulguin sol·licitar la beca de caràcter general del Ministeri d’Educació i Formació Professional. 

Com puc matricular-me amb la condició provisional de becària?

Per realitzar la matrícula amb la condició provisional de becària (sense el pagament previ del preu públic dels crèdits matriculats per primera vegada) heu de disposar de: 

  • La credencial d’haver estat becària de la beca de caràcter general del Ministeri d'Educació i Formació Professional (GRAL) per a estudis postobligatoris el curs acadèmic immediatament anterior
  • O, l’acreditació de caràcter econòmic (procediment MATRC) que expedeix l’AGAUR i que es sol·licita juntament amb la beca Equitat.

L'acreditació de caràcter econòmic (procediment MATRC) has de sol·licitar-la abans de matricular-te i hes de disposar de l'esmentada acreditació econòmica (en sentit positiu) en el moment de formalitzar la matrícula.

Què és l'acreditació econòmica (MATRC)?

És el document que permet realitzar la matrícula universitària (els crèdits matriculats per primera vegada) en una universitat pública de Catalunya amb la condició provisional de becària.

Recorda que l'Acreditació de caràcter econòmic (MATRC) no és cap beca.

Fins quan es pot sol·licitar l'acreditació econòmica (MATRC)?

L’acreditació com a becària provisional es podrà sol·licitar fins al 14 d’octubre de 2021. Aquesta acreditació serveix, també, de manera automàtica per a optar a les beques Equitat de la Generalitat de Catalunya.

Com he de sol·licitar l'acreditació econòmica? Novetats 2021

Aquest curs acadèmic 2021-2022 s’ha posat en marxa la identificació digital per obtenir l'acreditació que permet matricular-se a la universitat com a estudiant a l'espera d'obtenir una beca. 

Les estudiants hauran de donar-se d’alta a l’idCAT per a realitzar el tràmit de manera telemàtica.

Per identificar-se a l'idCAT només cal: 

  • La data de caducitat del DNI  (Document Nacional d’Identitat) o del TIE (Targeta d’Identitat d’Estranger).
  • El codi de barres que apareix de la part posterior de la Targeta Sanitària Individual (TSI) del CatSalut.
  • Un telèfon mòbil.

Tanmateix, per agilitzar els tràmits, el formulari digital compta amb un preemplenat amb les dades facilitades del curs anterior. 

Per últim, les estudiants de fora de Catalunya que es vulguin matricular a una universitat pública catalana podran obtenir l’idCAt Mòbil a través d’un servei d’alta per vídeo identificació.

Quin pot ser el resultat del procediment?

Pots obtenir dues respostes:

  • Acreditació positiva. Significa que sí s’ha pogut acreditar el compliment dels requisits econòmics i pots matricular-te com a becària provisional.
  • Acreditació negativa. Significa que no s’ha pogut acreditar el compliment dels requisits econòmics i no pots matricular-te com a becària condicional.

Què passa si sóc becària condicional però em deneguen les beques?

Si et matricules com a becària condicional, has de tenir en compte que si et deneguen les beces, la teva universitat et sol·licitarà el pagament de la matrícula i hauràs de fer l'abonament en els terminis establerts.

Què he de fer si pago la matrícula però després em concedeixen una beca?

  • En el cas de la beca equitat, automàticament la teva universitat aplicarà el percentatge de minoració que et correspongui a l’import dels crèdits matriculats per primera vegada i et retornarà l’import corresponent a la minoració concedida.
  • En el cas de la beca general, és recomanable contactar amb la teva universitat per informar del resultat de la beca i sol·licitar l'abonament de la matrícula.

Altres entrades que t'interessen:

GUIA AUTODEFENSA LABORAL AVALOT

DESCARREGA'T LA GUIA D'AUTODEFENSA LABORAL

En aquesta guia laboral trobaràs la resposta a tots els teus dubtes laborals. Conèixer els teus drets és imprescindible per poder defensar-los!
  • DD slash MM slash YYYY

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram