Beca equitat per a la universitat | Curs 2021/2022

Què és la Beca Equitat?

Les beques Equitat són beques convocades per la Generalitat de Catalunya i consisteixen a aplicar un percentatge de descompte en l'import dels preus públics dels crèdits ordinaris que l'estudiant matriculi per primera vegada, en el curs per al qual sol·licita la beca.

El percentatge de minoració, del qual us podreu beneficiar, dependrà del tram de renda familiar assignat.

Què pot cobrir la beca equitat?

Amb aquesta beca s'aplicarà un percentatge de rebaixa al preu públic oficial dels crèdits ordinaris matriculats per primera vegada, segons el tram de renda familiar.

Aquesta beca no cobreix els preus de gestió de la matrícula, de suport a l'aprenentatge, dels crèdits matriculats per segona i successives vegades, dels crèdits convalidats ni les quotes del segur escolar.

Tampoc els crèdits que excedeixin del mínim necessari per a obtenir la titulació per a la qual se sol·licita la beca.

A qui s'adreça?

La beca equitat és un ajut per a les estudiants que es matriculin d'estudis universitaris oficials de grau o de màster universitari habilitant d'un centre propi d’una de les 8 universitats i 3  centres adscrits següents per al curs acadèmic 2021-2022:

 1. Universitat de Barcelona
 2. Universitat Autònoma de Barcelona
 3. Universitat Politècnica de Catalunya
 4. Universitat Pompeu Fabra
 5. Universitat de Girona
 6. Universitat de Lleida
 7. Universitat Rovira i Virgili
 8. Universitat Oberta de Catalunya
 9. Institut Nacional d'Educació Física (INEFC), centre adscrit a la Universitat de Barcelona.
 10. Institut Nacional d'Educació Física (INEFC), centre adscrit a la Universitat de Lleida.
 11. Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), centre adscrit a la Universitat de Barcelona

Quins són els requisits?

 • Tenir nacionalitat espanyola o de qualsevol estat membre de la Unió Europea (cal tenir la condició de residents permanents).
 • Estar matriculada per primera vegada dels crèdits d'un ensenyament oficial de grau o de màster en una de les universitats anteriorment mencionades.
 • En cas de cursar estudis de màster, caldrà que el màster sigui un màster habilitant. 

Com es calcula la quantia de la renda i patrimoni familiar?

La quantia de la renda i patrimoni familiar s'obté per agregació de les rendes de l'exercici anterior (l’any 2020) de cadascuna de les persones computables de la unitat familiar que hagin obtingut ingressos, independentment de la seva naturalesa.

Es calcula de conformitat amb la normativa reguladora de l'impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF). Un cop calculat, s’assignarà un tram (0, 1 i 2) que determinarà el percentatge de minoració del preu dels crèdits ordinaris matriculats per primera vegada.

Compatibilitats

Pots sol·licitar la beca equitat encara que hagis sol·licitat la beca general. De fet és el més recomanable.

 • Si el vostre tram de renda familiar és el tram 1 per a poder beneficiar-vos de la beca Equitat fa falta que hàgiu sol·licitat la beca general del Ministeri i aquesta us hagi estat denegada. En cas contrari tampoc podreu gaudir de la beca Equitat.
 • En cas que et deneguin la beca general, és possible que pots beneficiar-te a la beca equitat, ja que aquesta només té requisits econòmics.
 • Si t'accepten totes dues només podràs beneficiar-te d'una, la que et sigui més favorable i l'altra restarà sense efecte.

Incompatibilitats

No poden accedir a la beca equitat les persones que vulguin cursar uns estudis de grau o de màster habilitant i estiguin en possessió d'alguna titulació oficial del mateix nivell o d'una titulació superior o que compleixin els requisits legals per obtenir-la, llevat que l'hagin obtingut en centres no coberts pel sistema públic de finançament.

Tanmateix,  s’ha de tenir en compte que la minoració del preu públic dels crèdits ordinaris dels estudis universitaris (beca Equitat) és incompatible amb les beques de caràcter general convocades pel ministeri competent en aquesta matèria per al curs acadèmic 2021-2022. 

En cas que l’estudiant hagi obtingut diverses beques, s'entendrà que renuncien a la beca Equitat a favor de qualsevol de les altres beques i subvencions.

Com puc sol·licitar la beca equitat?

La sol·licitud que l'ha de presentar la persona interessada s’ha de sol·licitar per via electrònica per mitjà de l'apartat “Tràmits Gencat” del web de la Generalitat de Catalunya (http://web.gencat.cat/ca/tramits).

Es poden presentar a partir de l’endemà de la publicació de la resolució REU/2030/2021 al DOGC, és a dir, des del 7 de juliol al 14 d’octubre de 2021 (ambdós inclosos).

Més informació: AGAUR

Altres entrades que t'interessen:

GUIA AUTODEFENSA LABORAL AVALOT

DESCARREGA'T LA GUIA D'AUTODEFENSA LABORAL

En aquesta guia laboral trobaràs la resposta a tots els teus dubtes laborals. Conèixer els teus drets és imprescindible per poder defensar-los!
LA VULL
GUIA AUTODEFENSA LABORAL AVALOT

DESCARREGA'T LA GUIA D'AUTODEFENSA LABORAL

En aquesta guia laboral trobaràs la resposta a tots els teus dubtes laborals. Conèixer els teus drets és imprescindible per poder defensar-los!
 • DD slash MM slash YYYY

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram