Beca equitat per a la universitat

Beca Equitat

Les beques Equitat són beques convocades per la Generalitat de Catalunya i consisteixen a aplicar un percentatge de descompte en l'import dels preus públics dels crèdits ordinaris que l'estudiant matriculi per primera vegada, en el curs per al qual sol·licita la beca.

El percentatge de minoració, del qual us podreu beneficiar, dependrà del tram de renda familiar assignat.

Què pot cobrir?

Amb aquesta beca s'aplicarà un percentatge de rebaixa al preu públic oficial dels crèdits ordinaris matriculats per primera vegada, segons el tram de renda familiar.

Aquesta beca no cobreix els preus de gestió de la matrícula, de suport a l'aprenentatge, dels crèdits matriculats per segona i successives vegades, dels crèdits convalidats ni les quotes del segur escolar.

Tampoc els crèdits que excedeixin del mínim necessari per a obtenir la titulació per a la qual se sol·licita la beca.

A qui s'adreça?

A estudiants que es matriculin a un grau universitari o màster habilitant impartit en alguna d'aquestes universitats:

 • Universitat de Barcelona
 • Universitat Autònoma de Barcelona
 • Universitat Politècnica de Catalunya
 • Universitat Pompeu Fabra
 • Universitat de Girona
 • Universitat de Lleida
 • Universitat Rovira i Virgili
 • Universitat Oberta de Catalunya

O en un dels següents centres adscrits:

 • Institut Nacional d'Educació Física (INEFC), centre adscrit a la Universitat de Barcelona
 • Institut Nacional d'Educació Física (INEFC), centre adscrit a la Universitat de Lleida
 • Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), centre adscrit a la Universitat de Barcelona

Requisits

 • Tenir nacionalitat espanyola o de qualsevol estat membre de la Unió Europea (cal tenir la condició de residents permanents).
 • Estar matriculat d'estudis oficials de grau o de màster en una de les universitats anteriorment mencionades.
 • En cas de cursar estudis de màster, caldrà que el màster sigui un màster habilitant. 

Com la puc sol·licitar?

La beca Equitat has de sol·licitar-la a través del portal Tràmits de la Generalitat de Catalunya o des de la pàgina web de l'AGAUR.

El procediment Equitat té per finalitat d’una banda que obtingueu una acreditació de tram de renda familiar i, de l’altra banda, que optes a la beca Equitat. Per tant, obtindreu dos resultats que seran els següents:

 • Acreditació de tram de renda familiar que serà un document de caire exclusivament informatiu que únicament valora la renda i el patrimoni familiar.
 • Beca Equitat que implicarà la minoració percentual, corresponent al tram de renda familiar assignat, i que s’aplicarà al preu públic dels crèdits ordinaris matriculats per primera vegada dels estudis universitaris.

Compatibilitats

Pots sol·licitar la beca equitat encara que hagis sol·licitat la beca general. De fet és el més recomanable.

 • Si el vostre tram de renda familiar és el tram 1 per a poder beneficiar-vos de la beca Equitat fa falta que hàgiu sol·licitat la beca general del Ministeri i aquesta us hagi estat denegada. En cas contrari tampoc podreu gaudir de la beca Equitat.
 • En cas que et deneguin la beca general, és possible que pots beneficiar-te a la beca equitat, ja que aquesta només té requisits econòmics.
 • Si t'accepten totes dues només podràs beneficiar-te d'una, la que et sigui més favorable i l'altra restarà sense efecte.

Més informació: AGAUR

Altres entrades que t'interessen:

Descarrega’t la guia jove de supervivència al món laboral

Aquí podràs trobar el necessari per moure’t al món laboral. Tot el que necessites saber!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

🤔 T'has aturat a pensar en què invertim en el nostre #temps "lliure"?
🧐 Saps quines diferències existeixen entre persones de diferents edats i gèneres?

🔴 En aquest post t'expliquem aquestes diferències amb relació al #treballdomèstic no remunerat 👉🏼 https://avalot.cat/?p=2011

Mhamed Jmil @Jmil78164901 del equipo de trabajo de la UGT FICA del Barcelonés nos explica, en Árabe y Castellano, la importancia de pertenecer nuestro sindicato para las personas migrantes https://youtu.be/5JJ7j-PK8AY a través de YouTube si te gusta el contenido dale 👍 y suscríbete

🗞️ El projecte "Joves In Tech" pretén formar a joves en risc d’exclusió social en les TIC 👌 https://xarxanet.org/informatic/noticies/joves-tech-tecnologia-labast-del-jovent

⚠️ L’internet ha facilitat les nostres vides però el capitalisme ha impedit que arribi per igual a totes les persones 👉 https://avalot.cat/escletxa-digital-desigualtats-tecnologiques/

Corprés per la mort de @sergi_mingote al K2. Ens vam conèixer a l’@avalotcat i @ugtcatalunya. Quedaran records, com quan vam intentar despenjar-nos al monument a Colom i no vam poder, o vam fer la pancarta de les 35hores i brodats d’AVALOT x fer l’Aconcàgua. El recordarem sempre.

3

"Sergi Mingote va portar la campanya per les 35 hores de treball setmanals, liderada per @avalotcat i @ugtcatalunya , al cim més alt del món, l'Everest" @UGTgi
"Mor l'alpinista Sergi Mingote després de patir un accident al K2" https://www.diaridegirona.cat/esports/2021/01/16/mor-lalpinista-catala-sergi-mingote/1083589.html via @diaridegirona

Load More...

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram